.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 11:58

Αφιέρωμα – Όλες οι naked / scrambler του 2023

Η δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία μοτοσυκλετών μετά τις Adventure ζει μια πρωτόγνωρη άνθιση με μοντέλα από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Όπως διαπιστώναμε πριν λίγες μέρες με το ανάλογο αφιέρωμα στις Adventure μοτοσυκλέτες του 2023, η ευρύτερη κλάση των γυμνών – με roadster, streetfighter, cruiser και πάσης φύσεως μικρές καθημερινές μοτοσυκλέτες – αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και σε αυτό έχουν βάλει το χεράκι τους κατασκευαστές από όλες τις γωνίες του πλανήτη.

Στο βιτρίνα και τους κεντρικούς τίτλους συναντάμε κορυφαίες νέες αφίξεις, όπως οι Ducati Diavel V4 και BMW M1000R, ενώ σε ένα λίγο πιο γήινο επίπεδο η νέα μονομαχία στήνεται μεταξύ Honda και Suzuki με τις νέες CB750 Hornet και GSX-S8, με μπαλαντέρ μερικές πολύ ενδιαφέρουσες νέες υλοποιήσεις όπως το Fantic Caballero 700 με κινητήρα Yamaha MT-07.

Ωστόσο δε μένουμε μόνο εδώ, καθώς η νέα σοδειά έχει εντονότατο άρωμα Κίνας με αμέτρητες νέες μοτοσυκλέτες που θα μπουν για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές αγορές από εταιρείες όπως η QJ Motor και η Kove που έρχονται φέτος, αλλά και προϋπάρχουσες δυνάμεις όπως οι CFMOTO, Keeway και Voge.

Περιηγούμαστε στη συνέχεια στον κόσμο των γυμνών μοτοσυκλετών του 2023, δηλαδή στα νέα μοντέλα και όσα ανανεώθηκαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό για τη νέα σεζόν, με τις εταιρείες σε αλφαβητική σειρά.

Alrendo TS Bravo

alrendo

Μία νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που μοιάζει με Ducati Diavel, έρχεται στην ελληνική αγορά, και κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Είναι η νέα Alrendo TS Bravo και υπόσχεται τελική ταχύτητα 135 km/h, και αυτονομία 419 km.

Ο υγρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας με μέση απόδοση 11 kW και κορυφή στα 58 kW, αλλά και ροπή των 11,8 kgm επιτυγχάνει τα 0-100 km/h σε 8 δευτερόλεπτα.

Με χωρητικότητα μπαταρίας 17,4 kW, η Alrendo διαθέτει ένα φορτιστή 3.8 kW ο οποίος μπορεί να φορτίσει από το 0 στο 100% σε λιγότερο από 4 ώρες, σε οικιακό φορτιστή, ενώ η μοτοσυκλέτα διατίθεται με γρήγορο φορτιστή, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση αντίστοιχου στον τοίχο. Επιπρόσθετα, μπορεί να φορτιστεί σε type 2 σταθμό φόρτισης στην περίπτωση που αυτό γίνει στο δρόμο.

Η πέδηση έρχεται από δύο δισκόφρενα στον μπροστινό τροχό διαμέτρου 300mm με τετραπίστονες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης και πίσω έναν δίσκο 240mm με ένα έμβολο και σύστημα ABS.

Τα ελαστικά προέρχονται από την Timsun και έχουν διαστάσεις 120/70-17 και 180/55-17, με τις αναρτήσεις να αναλαμβάνουν ένα ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 41mm και διαδρομής 120mm και ένα αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου με διαδρομή τροχού 120mm.

Η εργονομία δείχνει ιδανική για καθημερινή χρήση με την σέλα να βρίσκεται στα 760 χιλιοστά, την απόσταση εδάφους στα 150χιλιοστά, και το βάρος της μοτοσυκλέτας στα αρκετά 245 κιλά.

Με την οθόνη TFT 7 ιντσών συμπληρώνεται η εικόνα μίας μοτοσυκλέτας που δείχνει όμορφη και είναι αρκετά ποιοτική.

Στην Ελλάδα εισάγεται από την WheelnWaters Technology, Θεσσαλονίκης 24, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.

Aprilia ELECTRICa Project

aprilia electrica

Το ELECTRICa της Aprilia είναι ένα πείραμα που παντρεύει την ηλεκτρική μικροκινητικότητα των νεότερων αναβατών του κοντινού μέλλοντος με την οδηγική διασκέδαση.

Στο project αυτό εφαρμόζεται όλη η τεχνογνωσία που διατίθεται από τον Όμιλο Piaggio -στον οποίο ανήκει και η Aprilia- ο οποίος εργάζεται σε πρόδρομες μορφές ηλεκτροκίνησης από το 1975, έχοντας εισαγάγει μια μεγάλη σειρά οχημάτων ανά την εποχή, όπως το MP3 Hybrid, το πρώτο υβριδικό σκούτερ στον κόσμο.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο ψαλίδι, έχοντας μπροστά του χώρο για τη μπαταρία και με την τελική μετάδοση να πραγματοποιείται μέσω αλυσίδας. Στα ηλεκτρονικά αναμενόμενα συναντάμε το σύστημα χωρίς κλειδί, τα όργανα με τη μορφή οθόνης LCD καθώς και ενεργά ηλεκτρονικά βοηθήματα για μια ασφαλή εμπειρία οδήγησης. Τεχνικά χαρακηριστικά και προοπτική παραγωγής είναι άγνωστα μιας και πρόκειται για ένα πρωτότυπο project, ωστόσο με τέτοιο παρουσιαστικό, ίσως το μέλλον να είναι ευοίωνο.

Benelli TNT 500

benelli tnt 500

Το γυμνό Tornado Naked Twin, δηλαδή TNT 500, χτίζεται γύρω από έναν κινητήρα που γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ελλάδα, τον δικύλινδρο σε σειρά των Leoncino 500 και TRK 502/Χ.

Η απόδοση των 47.6 hp στις 8,500 rpm και 4.7 kgm στις 6,000 rpm μας είναι οικεία και συμβαδίζει με τις επιταγές των διπλωμάτων οδήγησης Α2, ωστόσο εδώ η Benelli έχει προσθέσει μερικές πινελιές στην εμφάνισή του, με διαφορετικά πλαϊνά καπάκια στον κινητήρα, καθώς και μια νέα εξάτμιση και φιλτροκούτι.

Το πλαίσιο είναι ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα και στις αναρτήσεις συναντάμε ένα 50άρι ανεστραμμένο πιρούνι χωρίς ρυθμίσεις, και ένα αμορτισέρ με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς.

Στο μπροστινό φρένο βρίσκουμε έναν μεγάλο δίσκο 320 mm με ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα, ενώ οι τροχοί του φορούν ελαστικά διαστάσεων 120/70-17 μπροστά και 160/60-17 πίσω.

Με γεμισμένο το ρεζερβουάρ των 14 λίτρων, το TNT 500 δηλώνει υγρό βάρος 199 kg.

Ίσως το πιο ξεχωριστό στοιχείο της μοτοσυκλέτας πάντως είναι το μούτρο, στο οποίο όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, με δύο κάθετους προβολείς στη μέση και δύο οριζόντια φτερά στα πλάγια που πάνω τους απλώνονται τα φώτα ημέρας DRL.

Bimota KB4 RC

bimota kb4 rc

Η πάντα «εξωτική» αν και επί ευρωπαϊκού εδάφους Bimota, έχει εδώ και καιρό περάσει στην ιδιοκτησία της Kawasaki και στην περσινή EICMA παρουσίασε την «κουστουμάτη» και συντηρητική για την ιστορία της φίρμας KB4. Όμως στη φετινή EICMA τα κουστούμια πετάχτηκαν και η KB4 RC έρχεται με Café Racer διαθέσεις και με αιχμηρή σαν ξυράφι σχεδίαση.

Τα τεχνικά της είναι ίδια με της KB4 και την κινεί ο κινητήρας της Kawasaki των 1.043 cc με 142 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. και 111 Νm στις 8.000 σ.α.λ. Το νέο σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα πλαίσιο καλύπτουν οι τεράστιες εισαγωγές αέρα που θυμίζουν μαχητικό αεροσκάφος και μέσω αυτών λειτουργεί και το σύστημα Ram-Air. Το μεταξόνιό της είναι 1.389mm, οι αναρτήσεις εμπρός πίσω είναι ημι-ενεργές της Marzocchi, το μπροστινό σύστημα είναι ανεστραμμένο με διάμετρο 50mm και πίσω συναντάμε ένα αμορτισέρ. Φρενάρει με δύο δίσκους της Brembo διαμέτρου 320mm για μπροστά και έναν πίσω 220mm.

Οι δαγκάνες είναι αντίστοιχα τεσσάρων εμβόλων εμπρός και μονού εμβόλου πίσω, της Brembo, Stylema, με σύστημα ABS. Οι τροχοί είναι χυτοί αλουμινίου με ελαστικά 170/70-17 (μπροστά) και 190/50-17 (πίσω). Το ύψος της σέλας είναι 810mm και το βάρος 186,8 κιλά.

Ο στρογγυλός προβολέας και τα ψηλά clip on τιμόνια που δημιουργούν μία sport θέση οδήγησης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το ογκώδες πίσω τμήμα.

BMW M 1000 R

bmw m1000r

Στα 50α γενέθλια της BMW M GmbH, η BMW Motorrad επέλεξε να φέρει στο φως της δημοσιότητας το νέο M 1000 R, ή απλά εν συντομία M R όπως λένε και οι Γερμανοί. Ο τροποποιημένος υδρόψυκτος τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας που βασίζεται στη μονάδα ισχύος του S 1000 RR, αποδίδει 210 ίππους στις 13.750 στροφές ανα λεπτό, 45 ίππους δηλαδή περισσότερο από ό,τι στο S 1000 R! Η μέγιστη ροπή των 113 Nm έρχεται στις 11.000 στροφές, ενώ σε σύγκριση με το S 1000 R, οι μέγιστες στροφές του M R είναι πλέον 14.600.

Όπως είναι αναμενόμενο, η αεροδυναμική ήταν επίσης βασικό στοιχείο στις προδιαγραφές για την εξέλιξη του M R. Στο νέο M R δόθηκαν «φτερά» στην περιοχή των μπροστινών πλαϊνών πλαστικών με στόχο την καλύτερη δυνατή οδηγική ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

H ανάρτηση και το αλουμινένιο πλαίσιο του νέου M R βασίζονται στο S 1000 R. Στην πέδηση, έχουμε ακτινικά δισκόφρένα «M» στα 320 χλστ., που εδράζονται σε σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι τροχοί M Carbon ως μέρος του πακέτου M Competition. Φυσικά δε λείπουν και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, με τη νέα λειτουργία Brake Slide Assist να δίνει το παρών, επιτρέποντας στον αναβάτη να φρενάρει με πλαγιολίσθηση στις στροφές.

Και μιας και αναφέραμε τα ηλεκτρονικά, όλα καταλήγουν σε μια οθόνη TFT 6,5 ιντσών, με νέα ένδειξη στροφόμετρου (κόκκινη περιοχή) και διεπαφή OBD για M GPS Datalogger και M GPS Laptrigger που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω κωδικού ενεργοποίησης. Φυσικά υπάρχουν και τα προγράμματα «Rain», «Road», «Dynamic», «Race» και «Race Pro1-3» καθώς και η τελευταία γενιά Dynamic Traction Control DTC αλλά και η λειτουργία τροχού DTC με κουτί αισθητήρα 6 αξόνων. Ακόμα συναντάμε τα Engine Brake με τριπλή δυνατότητα ρύθμισης της ροπής οπισθέλκουσας κινητήρα σε λειτουργία «Race Pro», Shift Assistant Pro για γρήγορες ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς χρήση συμπλέκτη, Launch Control, Pit Lane Limiter και Hill Start Control Pro για άνετη εκκίνηση σε ανηφόρες.

Τέλος, για το κάτι παραπάνω υπάρχει και το πακέτο M Competition αλλά και μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ.

BMW R 1250 R

bmw r1250r

Η R 1250R έχει τον υγρόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα των 1.254cc με 136 ίππους και ShiftCam τεχνολογία που διαφοροποιεί τον χρονισμό των βαλβίδων.

Υπάρχουν modes οδήγησης που ρυθμίζουν την απόδοση της μοτοσυκλέτας ανάλογα με τις απαιτήσεις του αναβάτη. Το Dynamic Traction Cotrol, καθώς και η νέα ρύθμιση “eco” για την οδήγηση είναι στάνταρ.

Στην επιλογή αυτή, όπως λέει και το όνομά της, ο αναβάτης μπορεί να επιτύχει την πιο οικονομική οδήγηση, άρα και τη μεγαλύτερη εμβέλεια της μοτοσυκλέτας με ένα ρεζερβουάρ. Η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού, για μία προσπέραση για παράδειγμα.

Τα φωτιστικά σώματα έχουν γίνει LED στη νέα BMW R 1250 R και μάλιστα στον προβολέα υπάρχει ως εξτρά επιλογή σύστημα cornering που φωτίζει στο εσωτερικό της στροφής όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται υπό κλίση. Και υπάρχουν στον στάνταρ εξοπλισμό, φώτα ημέρας DRL.

Υπάρχουν τρεις συνδυασμοί χρωμάτων. Ο βασικός, γκρι μη μεταλλικό χρώμα και μαύρο πλαίσιο, καθώς και το Sport, μπλε αγωνιστικό μεταλλικό με άσπρο πλαίσιο και το Τriple Black, μαύρο μεταλλικό με γκρι βαμμένο το πλαίσιο.

BMW R nineT Urban GS

bmw r90t urban gs

Η Urban GS είναι η μοτοσυκλέτα της BMW που έχει βασιστεί πάνω στην R nineT συνδυάζοντας την καθημερινή οδήγηση με το στυλ της πρώτης γενιάς GS, πίσω στο 1980.

Για την νέα χρονιά διατίθεται με νέο χρωματισμό, Option 719, με ονομασία Underground uni / Lightwhite uni. Καταργείται ο χρωματισμός Blackstorm metallic/Racing red (Option 719).

BMW S 1000 R

bmw s1000r

Νέοι χρωματισμοί και εξοπλισμός για το S 1000 R του 2023.

Στον εξοπλισμό, η απενεργοποίηση του Comfort turn indicator μπορεί να γίνεται από την οθόνη οργάνων. Ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών (RDC), είναι standard σε όλες τις εκδόσεις με Keyless Ride ενώ τα RDC και Keyless Ride εντάσσονται στο touring package.

Στους χρωματισμούς, εντάσσονται τα Basic Blackstorm metallic, Sport Bluestone metallic ενώ καταργούνται τα Racing red και Hockenheim silver.

BMW R nineT Scrambler

bmw r90t scrambler

Η Scrambler έκδοση της R nineT παραμένει χωρίς αλλαγές για την νέα χρονιά.

Διατίθεται σε νέους χρωματισμούς, Manhattan metallic matt, Underground uni / Lightwhite uni (Option 719), Pollux metallic / Lightwhite uni (Option 719).

BMW R nineT Pure

bmw r90t pure

Η σειρά RnineT περιλαμβάνει την έκδοση Pure, η οποία χωρίς να έχει αλλαγές συνεχίζει για την νέα χρονιά.

Νέοι χρωματισμοί προστίθενται στην γκάμα, με την Option 719, σε Underground uni / Lightwhite uni και Pollux metallic / Lightwhite uni, όπως τα ονομάζει η BMW, να χρωματίζουν το νέο μοντέλο.

BMW G 310 R

bmw g310r

Χωρίς αλλαγές συνεχίζει την πορεία του το G 310Rτης BMW, μία μοτοσυκλέτα για καθημερινή μετακίνηση και απολαυστική οδήγηση.

Για το 2023 αλλάζουν μόνο τα χρώματα, με τα Passion Racing red, Sport Polar white / Racing blue metallic να προστίθενται στην γκάμα.

Brixton Crossfire 125 LC

brixton crossfire 125

Το μικρό Crossfire της οικογένειας είναι το πρώτο υδρόψυκτο 125cc της Brixton και όπως όλα τα μοντέλα της σειράς Crossfire, φέρει και αυτό το Χ στο ρεζερβουάρ. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα LED φωτιστικά σώματα με υπογραφή Brixton στους εμπρόσθιο και οπίσθιο φανό, η οθόνη LCD και οι ιδιαίτερης αισθητικής καθρέφτες.

Ο υδρόψυκτος κινητήρας 125cc αποδίδει σχεδόν 14hp στις 9.500 rpm και 11,4 Nm ροπής στις 7.500 rpm. Με βάρος 149 kg, φαρδύ τιμόνι και ανάποδο πιρούνι το νέο Crossfire125 LC είναι ευέλικτο και ανταποκρίνεται άμεσα. Ταυτόχρονα, η θέση οδήγησης είναι σχετικά όρθια και η σέλα είναι σχεδιασμένη για τη μέγιστη άνεση. Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου Bosch, ABS, φώτα και φλας LED και οθόνη LCD.

Το Crossfire 125 LC θα είναι διαθέσιμο στους χρωματισμούς Charly Brown Matt και Bullet Silver και έρχεται στην Ελλάδα με προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης 3.895 €.

Brough Superior / Aston Martin AMB 001 Pro

brough AMB001 PRO

Το άκρως περιορισμένης έκδοσης AMB 001 Pro είναι η πιο πρόσφατη σχεδιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, συνδυάζοντας τη σχεδίαση της Aston Martin με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της Brough Superior.

Ο διάδοχος του εξαντλημένου AMB 001 συνδέεται σχεδιαστικά με το hypercar Valkyrie AMR Pro της Aston Martin, προσφέροντας αύξηση ισχύος κατά 25% σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τους 225 ίππους να παράγουν αναλογία ισχύος προς βάρος 1,28 ίππων/κιλό, παρόμοια με αυτή ενός αυτοκινήτου της F1!

Η κάθετη δύναμη αυξάνεται μέσω της μπροστινής αεροτομής και των πλαϊνών φτερών, ενώ η ροή αέρα εισέρχεται μέσω μιας μεγάλης εισαγωγής ενσωματωμένης στο μπροστινό φτερό, και στη συνέχεια περνά μέσα από το νέο μπροστινό κάλυμμα.

Το AMB 001 Pro προσφέρεται σε μία μόνο έκδοση, σε αγωνιστικό χρώμα που συνδυάζει το Aston Martin Verdant Jade με σατινέ φινίρισμα από τα ανθρακονήματα. Κινητήρας και ανάρτηση είναι βαμμένα μαύρα με κεραμική μάλιστα επίστρωση.

Έχουν ήδη γίνει οι πρώτες παραγγελίες για την αυστηρά περιορισμένης έκδοσης AMB 001 Pro, η οποία θα κατασκευαστεί στο χέρι στο εργοστάσιο Brough Superior στην Τουλούζη της Γαλλίας. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το 4ο τρίμηνο του 2023.

Buell Fllow

buell fllow

Μετά το πρωτότυπο Flow το 2019, την ηλεκτρική αστική μοτοσυκλέτα που σχεδίασε ο Erik Buell, επιστρέφει με ένα ακόμη l, με το Fllow, ένα σύγχρονο "e-commuter" με μπαταρία 10 kWh, έναν καινοτόμο κινητήρα τροχού με ισχύ 47 ίππων, με αυτονομία 240 km και χρόνο φόρτισης σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ο Buell έχει καταθέσει συνολικά 21 πατέντες χρήσης και σχεδίασης, γι’ αυτή τη μοτοσυκλέτα.

Διαθέτει έναν κινητήρα τοποθετημένο εγκάρσια στον πίσω άξονα, το πακέτο μπαταριών είναι δομικά ενσωματωμένο στο πλαίσιο (MonoStruct), και πέδηση ανάκτησης ενέργειας.

Ο πίνακας οργάνων του Fllow περιλαμβάνει μια πλήρη σειρά εφαρμογών - apps, καθώς και προαιρετικές τεχνολογίες ασφάλειας, όπως ανίχνευση τυφλού σημείου και προειδοποίηση σύγκρουσης.

Η μπαταρία, ο κινητήρας του πίσω τροχού και η υποδοχή γρήγορης φόρτισης μπορούν να αναβαθμιστούν. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει το Fllow-1 των 15 ίππων και στην πορεία να το αναβαθμίσει στην πλήρη ισχύ των 47 ίππων του Fllow-1S.

Το βάρος του Fllow είναι κάτω από 180 κιλά και η ροπή του είναι θηριώδης, 750 Nm, η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει στα 140km/h και η αυτονομία του σε αστική μετακίνηση 240km.

Ο εμπρός τροχός φρενάρει με δισκόφρενο 300mm δύο εμβόλων και ABS. Ο πίσω τροχός δεν φαίνεται στις φωτογραφίες να έχει κάποιο σύστημα πέδησης, η εταιρεία αναφέρεται σε αυτό λέγοντας ότι ο πίσω τροχός φρενάρει ενεργοποιούμενος αυτόματα από το σύστημα πέδησης ενώ ταυτόχρονα κάνει ανάκτηση ενέργειας και αυτό είναι μία από τις πατέντες του κατασκευαστή.

Η έλλειψη θερμικού κινητήρα με τα παρελκόμενά του έδωσε χώρο αποθήκευσης 50 λίτρων που μπορεί να υποδεχτεί μία τσάντα και ένα κράνος full-face.

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει μπει στην παραγωγή και αυτό θα γίνει μέσω crowdfunding, που θα διενεργήσει η εταιρεία Fuell. Ο κρίσιμος όγκος προπαραγγελιών είναι οι 3.000 μονάδες. Μόλις φτάσει τον στόχο θα αρχίσει η παραγωγή και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2024 με τιμή σχεδόν 12.000 δολάρια (στις ΗΠΑ).

CFMOTO NK-C22 Concept

cfmoto nk c22

Με το NK-C22 Concept η CFMOTO μας δείχνει ένα εναλλακτικό μέλλον βασισμένο στην πλατφόρμα κινητήρων 800 cc που ήδη έχουμε γνωρίσει από το 800ΜΤ.

Στο πρωτότυπο που εμφανίστηκε στην EICMA η κινέζικη εταιρεία έχει σμιλέψει ένα σύγχρονης αισθητικής κορμί καλυμμένο με άφθονες ποσότητες ανθρακονήματος και αεροδυναμικά βοηθήματα (βλέπε φτερά) για την απαραίτητη επαφή με την τελευταία μόδα των σπορ μοτοσυκλετών.

Η μόνη πληροφορία που μας λείπει ουσιαστικά είναι το χρονοδιάγραμμα του μοντέλου, το οποίο προς το παρόν μας υπόσχεται ένα ΝΚ800 100 ίππων.

CFMOTO 300CL-X

CFMOTO 300CL X

Η εμφάνιση του 300CL-X στο περίπτερο της CFMOTO στην EICMA αποκαλύπτει μια μοτοσυκλέτα που οπτικά δεν ξεχωρίζει από τη μικρότερη αδελφή της (των 250 cc), ενώ το ίδιο συμβαίνει και εμβαθύνοντας στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Η απόσταση μεταξύ τους μετρά σε 6 χιλιοστά φαρδύτερα πιστόνια (μεγαλύτερη διάμετρος) για την ίδια διαδρομή, με το αποτέλεσμα να ανεβάζει τον κυβισμό από τα 249 στα 292 cc.

Αυτό μεταφράζεται σε μικρή αύξηση της μέγιστης ιπποδύναμης στους 27.5 ίππους και της μέγιστης ροπής στα 2.6 kgm.

Αυτή είναι και η μόνη καταγεγραμμένη διαφορά μεταξύ των δύο διαφορετικών εκδόσεων κυβισμού, καθώς σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία τους εμφανίζονται πανομοιότυπα: βάρος, διαστάσεις και εξοπλισμός δε διαφέρουν.

Ακόμη και στα χρώματα θα μπερδευόμαστε, καθώς και το 300άρι CL-X θα διατίθεται στα ίδια δύο χρώματα: Nebula White (λευκό) και Nebula Black (μαύρο).

Το CFMOTO 300CL-X είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά προς €4,290.

CFMOTO Papio Nova

cfmoto papio nova

Τα ηλεκτρικά της όνειρα ξεδίπλωσε η CFMOTO στην έκθεση του Μιλάνο, EICMA, παρουσιάζοντας την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Eίναι εφοδιασμένο με μπαταρίες λιθίου, έκαστη 69.3V / 32A, που του δίνουν αυτονομία έως 190 χιλιόμετρα σύμφωνα με την CFMOTO, ενώ μπορούν να φορτιστούν στο 80% μέσα σε δύο ώρες.

Η ιπποδύναμή του φτάνει τα 12,5 kW ή 16,7 hp και η ροπή του τα 251 Nm. Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα των 112 χ.α.ω. και η επιτάχυνσή του από τα 0 έως τα 50 χ.α.ω. έρχονται σε 2,3 δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποιεί ιμάντα για μετάδοση της κίνησης μιας και ο κινητήρας βρίσκεται στο κέντρο, αλλά και δικάναλο σύστημα ABS της Bosch, 10.1, Brembo δαγκάνες και ειδικά ελαστικά της Cheng Shin (CST). Παράγεται σε μπλε, κίτρινο και λευκό χρώμα.

Ducati Diavel V4

ducati diavel

Το 2023 είναι η χρονιά που ο γνωστός πλέον V4 κινητήρας περνάει σε μια ακόμα μοτοσυκλέτα της Ducati, συστήνοντας μας εκ νέου το Diavel V4.

Η μυώδης Ιταλίδα διατηρεί την ταυτότητα της, με εμφανείς αλλαγές στις εισαγωγές αέρα αλλά και στους πλήρως led φωτισμούς, με την παράσταση να κλέβει η εξάτμιση με το ιδιαίτερο, τετραπλό -πολυβόλο- τελικό.

Η ισχύς φτάνει τους 168 ίππους, με πλούσια ροπή 12,8 kgm στις 7.500 στροφές. Και εδώ συναντάμε το σύστημα απενεργοποίησης για τους πίσω κυλίνδρους, το οποίο επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί ως δικύλινδρος ή ως τετρακύλινδρος με ανεπαίσθητη μετάβαση λόγω της σταδιακής του αλλαγής, προκαλώντας μια αλλαγή στον τόνο του θορύβου της εξάτμισης αλλάζοντας από τη μια λειτουργία στην άλλη.

Οι αλλαγές στο κομμάτι του κινητήρα φέρνουν και παράλληλα οφέλη, μιας και το Diavel V4 έχει απόβαρο χωρίς καύσιμο 223 κιλά, σημειώνοντας απώλεια βάρους άνω των 13 κιλών σε σύγκριση με το Diavel 1260S.

Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 50 χλστ. και πίσω μια ανάρτηση «cantilever», αμφότερες πλήρως ρυθμιζόμενες. Το σύστημα πέδησης βασίζεται σε δαγκάνες Brembo Stylema με διπλούς μπροστινούς δίσκους στα 330χλστ.

Από τα παραπάνω, δε θα μπορούσε να λείπει και ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό πακέτο, με το Diavel V4 προσφέρει τρεις λειτουργίες ισχύος και τέσσερις λειτουργίες οδήγησης: Sport, Touring, Urban και τη νέα Wet, σχεδιασμένη για επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης. Τα Riding Modes επιτρέπουν στον αναβάτη να προσαρμόζει την απόδοση του κινητήρα και την παρέμβαση των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης (Ducati Traction Control στην έκδοση Cornering, ABS Cornering και Ducati Wheelie Control) στις προτιμήσεις του αναβάτη.

Το Cruise Control κάνει την εθνική πιο ξεκούραστη, ενώ το Launch Control παρέχει δυνατές εκκινήσεις με το Ducati Quick Shift σε ανεβάσματα και κατεβάσματα να κάνει τις αλλαγές ταχυτήτων πιο άνετες στη σπορ οδήγηση. Ο αναβάτης μπορεί να διαχειριστεί όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα μέσω φωτιζόμενων χειριστηρίων στο τιμόνι, τα οποία προβάλλονται στο νέο έγχρωμο TFT ταμπλό 5’’, το οποίο προσφέρει επίσης συνδεσιμότητα Bluetooth για σύζευξη του smartphone και χρήση του για κλήσεις, μηνύματα και μουσική ή χρήση του Turn-by. – ένα σύστημα πλοήγησης από στροφή σε στροφή το οποίο διατίθεται ως αξεσουάρ- μέσω της εφαρμογής Ducati Link.

Τέλος, το Diavel V4 θα είναι διαθέσιμο σε Ducati Red και Thrilling Black, ενώ δε λείπει και μια μεγάλη λίστα εξαρτημάτων και αξεσουάρ, που θα κάνουν το Diavel V4 ακόμα πιο ξεχωριστό, όπως οι πλαϊνές βαλίτσες των 48 λίτρων, το backrest του συνεπιβάτη αλλά και πολλά-πολλά μέρη αλουμίνιο billet ή ανθρακόνημα.

Ducati Streetfighter V4 / V4S / SP2

Ducati Streetfighter

Η σχεδίαση του Streetfighter V4 παραμένει αιχμηρή και μίνιμαλ, με το μπροστινό φως full-LED και το DRL σε σχήμα V που θυμίζει την μπροστινή όψη του Panigale V4. Κινητήρια μονάδα είναι ο Desmosedici Stradale των 1.103 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 208 ίππους στις 13.000 σ.α.λ. και 123 Nm.

Οπωσδήποτε, το μεγαλύτερο φάσμα αναβαθμίσεων συναντάται στο κομμάτι των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, υιοθετώντας τη λογική των Power Modes που έχει ήδη αναπτυχθεί στα Ducati Panigale V4 και V4 S με βαθμονομήσεις προσαρμοσμένες στον κινητήρα του Streetfighter. Υπάρχουν τέσσερις «στρατηγικές» λειτουργίας του κινητήρα: Full, High, Medium και Low. Το Full και το Low έχουν επινοηθεί πρόσφατα, ενώ το High και το Medium έχουν αναθεωρηθεί. Το Full Power επιτρέπει στον κινητήρα να εκφράζει το πλήρες δυναμικό του με καμπύλες ροπής χωρίς ηλεκτρονικά φίλτρα, εκτός από την πρώτη ταχύτητα.

Η πλέον μάχιμη έκδοση της οικογένειας είναι η SP2, με τον ιδιαίτερο «Winter Test» χρωματισμό, σχεδιασμένο από το Centro Stile Ducati, εμπνευσμένο από τις μοτοσυκλέτες του Ducati Corse που χρησιμοποιούνται κατά τις δοκιμές των Πρωταθλημάτων MotoGP και SBK.

Στην SP2 έκδοση οι ζάντες με τα πέντε διαιρούμενα μπράτσα είναι πλέον από ανθρακονήματα, κάτι που τις κάνει κατά 1,4 κιλά ελαφρύτερες εκείνες του Streetfighter V4 S και μπορούν να μειώσουν τη ροπή αδράνειας κατά 26% μπροστά και 46% πίσω, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα πιο ευκίνητη όταν αλλάζει κατεύθυνση. Οι μπροστινές δαγκάνες φρένων είναι οι Brembo Stylema R και εγγυώνται υψηλή ισχύ πέδησης, καθώς και εξαιρετικά σταθερή απόδοση ακόμη και σε περίπτωση παρατεταμένης χρήσης στην πίστα. Τέλος, στο Streetfighter V4 SP2, συναντάμε και τον αγωνιστικό ξηρό συμπλέκτη, STM-EVO SBK, ενώ αίσθηση πίστας ενισχύεται οπτικά και λειτουργικά με μια μακρά λίστα εξαρτημάτων, η οποία περιέχει και την εξάτμιση που φτάνει το Streetfighter στους 220 ίππους.

Τα Streetfighter V4 και V4 S θα είναι διαθέσιμα στις αντιπροσωπείες της Ducati από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ η έκδοση V4 SP2 θα κυκλοφορήσει από το Μάρτιο του 2023.

Ducati Monster SP

Ducati Monster SP

Το νέο Monster SP είναι μια ανώτερων προδιαγραφών έκδοση του Monster που έκανε το ντεμπούτο του το 2021 καταργώντας το παραδοσιακό ατσάλινο χωροδικτύωμα για ένα αλουμινένιο πλαίσιο.

Η καρδιά του νέου μοντέλου παραμένει ως τη γνωρίζαμε ήδη, στη μορφή του Testastretta 11o των 937 cc, 111 hp και 9.5 kgm. Αυτή η κινητήρια μονάδα δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου στην έκδοση SP, με μόνη εξαίρεση το νέο δίκαννο τελικό εξάτμισης της Termignioni.

Στην εμφάνιση η διαφορά γίνεται από το πολύχρωμο σχέδιο που είναι αποκλειστικό του SP και συνδυάζει τρεις κόκκινες αποχρώσεις με γυαλιστερό μαύρο και φυσικά ολοκληρώνεται από τα χρυσά στελέχη του πιρουνιού.

Το οποίο μας φέρνει στη σημαντικότερη ίσως διαφοροποίηση του Monster SP, τις αναρτήσεις της Öhlins με ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm NIX 30 και αμορτισέρ monoshock που φορά πίσω, αμφότερα πλήρως ρυθμιζόμενα φυσικά.

Μετά έχουμε μια ακόμη αναβάθμιση, αυτή τη φορά στα φρένα, όπου οι ακτινικές Brembo M4.32 monobloc δίνουν τη θέση τους στις ακριβότερες Stylema monobloc.

Η Ducati μας λέει πως έχει κόψει δύο κιλά από το υγρό βάρος του Monster στην έκδοση SP, για ένα σύνολο που πλέον, με όλα του τα υγρά, πέφτει στα γοητευτικότατα 186 κιλά.

Για το Monster SP η Ducati μας λέει πως τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσυκλέτας επαναρυθμίστηκαν για να ταιριάξουν με τα νέα δεδομένα σε αναρτήσεις και φρένα, ενώ η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στη νέα mode Wet, η οποία αντικαθιστά την Urban του βασικού Monster.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα της έγχρωμης TFT οθόνης 4.3 ιντσών, αυτή διαθέτει μεν έτοιμη υποστήριξη για το Ducati Multimedia System, αλλά αυτό με τη σειρά του παραμένει προαιρετικό μέρος του εξοπλισμού και στην ακριβότερη αυτή έκδοση.

Ducati Scrambler

ducati scrambler

Για το 2023, αρχικά τα Scrambler αποκτούν γκάζι ride-by-wire κάτι που συνεπάγεται και δυο Riding Modes, Road και Wet. Το Cornering ABS είναι πλέον στο στάνταρ εξοπλισμό, όπως και το Ducati Traction Control. Επιπλέον, όλα τα Scramblers δεύτερης γενιάς διαθέτουν οθόνη TFT 4,3 ιντσών στη θέση του πολυοργάνου, η οποία είναι έτοιμη για το σύστημα πολυμέσων της Ducati, σε σύνδεση με το smartphone.

Ο φωτισμός πλήρως LED, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού DRL σε σχήμα X που η Ducati έχει μετατρέψει με επιτυχία σε αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού των Scrambler. Το ίδιο λογότυπο X εμφανίζεται τώρα στα προστατευτικά κάρτερ, καθώς και σε άλλα σημεία της μοτοσυκλέτας.

Τα νέα Scrambler εξακολουθούν να τροφοδοτούνται από τον αερόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα των 803 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 73 ίππους, ενώ διατίθεται και στην περιορισμένη έκδοση των 35kw εν είδει διπλώματος Α2. Πλέον όμως, είναι κατά 2,5 κιλά ελαφρύτερος. Πλαίσιο και το ψαλίδι έχουν αναθεωρηθεί συμβάλλοντας στην συνολική απώλεια βάρους της τάξης των 4 κιλών, ενώ στα της γεωμετρίας συναντάμε τροχό 18 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω, αμφότεροι με ελαστικά Pirelli MT60 RS.

Τα Scramblers του 2023 διαθέτουν επίσης νέο ατσάλινο ρεζερβουάρ, διαθέσιμο σε εννέα διαφορετικά χρώματα – και υπάρχουν, φυσικά, άλλα αξεσουάρ όπως λασπωτήρες για να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τα χρώματα κατά βούληση στο όνομα της εξατομίκευσης.

Η σειρά Ducati Scrambler του 2023 θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις: Icon, Full Throttle και Nightshift. Η Full Throttle ξεχωρίζει, όντας η πιο σπορ, με ξεκάθαρες flatrack σχεδιαστικές καταβολές, έχοντας στάνταρ το Quickshifter και την εξάτμιση της Termignoni.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

ducati streetfighter v4 lambo

Όπως συνέβη και στην πρώτη συνεργασία μεταξύ Lamborghini και Ducati, οι μεν έδωσαν έμπνευση από το αυτοκίνητο στη μοτοσυκλέτα των δε. Από το Scion και το Diavel, η σκυτάλη περνάει πλέον στο Huracan και το Streetfighter. Για την ακρίβεια μιλάμε για το Huracan STO, την ναυαρχίδα δηλαδή της σειράς και το «γυμνό Panigale V4».

Η παρουσίαση έγινε από τους Mitja Borkert του Centro Stile της Lamborghini και Andrea Ferraresi του Centro Stile της Ducati. Μαγικός αριθμός το νο.63, έτος ίδρυσης της Lambo και 630 τα περιορισμένης έκδοσης Streetfighter V4. 63 και ο αριθμός του Francesco Bagnaia που τράβηξε το σεντόνι της αποκάλυψης.

Σχεδιαστικά, το Streetfighter παίρνει όλο το σχεδιαστικό γονιδίωμα του Huracan STO. Επανασχεδιασμένο παντού και με κυρίαρχο υλικό το ανθρακόνημα, βλέπουμε την ουρά να παίρνει τις γραμμές της πίσω αεροτομής και των εισαγωγών αέρα του κινητήρα. Η πίσω ζάντα και το μπουλόνι είναι επίσης σε στυλ STO, με τις λεπτομέρειες του ισχυρότερου των Huracan να φαίνονται στην καρίνα, στις ολούθε διάσπαρτες γρίλιες και στο α λα καπό εμπρός φτερό της μοτοσυκλέτας. Περιττό να πούμε για κοινά χρώματα, τα «Verde Citrea» και «Arancio Dac» με τα επίσης κοινά λογότυπα και γραφικά.

Μηχανικά το Streetfighter V4 Lamborghini δεν ξεφεύγει σε κάτι από τη σειρά, με τον κινητήρα των 1.103 κ.εκ. να αποδίδει 208 ίππους και 123Nm ροπής. Το βάρος της –στεγνής- μοτοσυκλέτας είναι στα 178 κιλά, ενώ εντυπωσιακός παραμένει ο εξοπλισμός. Στις αναρτήσεις συναντάμε τις ημιενεργητικές Öhlins Smart EC 2.0 και στα φρένα τα Stylema της Brembo στα 330χλστ. Φυσικά το παρών δίνουν και τα αεροδυναμικά φτερά (winglets).

Τέλος, η εν λόγω μοτοσυκλέτα έχει και τα συνοδευτικά της, με τα αντίστοιχου σχεδιασμού μπουφάν, φόρμα και κράνος.

Fantic Caballero 700

fanic caballero 700

Δίπλα στα μονοκύλινδρα 125 και 500 που διαθέτει ως σήμερα, στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου η Fantic παρουσίασε το τρίτο μέλος, Caballero 700.

Η νέα μοτοσυκλέτα των Ιταλών ήρθε με κινητήρα προερχόμενο από τη Yamaha, και συγκεκριμένα πρόκειται για τον δικύλινδρο των MT-07, Tenere 700, XSR 700, Tracer 7, R7 κ.ο.κ.

Η συνεργασία με τη Yamaha δηλαδή συνεχίζεται, έχοντας ουσιαστικά εγκαινιαστεί με την εξαγορά της Minarelli το 2020 και με τις πρώτες “μεταγγίσεις” κινητήρων Yamaha για τις μεγάλες enduro μοτοσυκλέτες της Fantic.

FB Mondial Spartan 125

fb mondial spartan 125

Το Spartan 125 έρχεται να προσφέρει μια ακόμη εναλλακτική πρόταση στη γκάμα της FB Mondial και, όπως όλα δείχνουν, να παίξει τον ρόλο του πιο οικονομικού της μοντέλου.

Σε αντίθεση με όλα τα 125άρια της τρέχουσας γκάμας της εταιρείας, που χρησιμοποιούν τον τετραβάλβιδο 125 της Aprilia, το Spartan φορά έναν αερόψυκτο διβάλβιδο μονοκύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 11.6 hp στις 9,000 rpm, τροφοδοτούμενο από ψεκασμό Dellorto και βγάζοντας τη δύναμή του στον δρόμο μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου.

Χτίζεται γύρω από ένα ατσάλινο πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς, με συμβατικό πιρούνι 37 mm και δύο αμορτισέρ πίσω.

Με το ρεζερβουάρ των 15 λίτρων γεμισμένο, το Spartan 125 μετρά 125 κιλά στη ζυγαριά, κυλώντας σε τροχούς 17 ιντσών.

Hesketh Heresy 450

hesketh heresy

Η νέα δημιουργία της Hesketh Motorcycles στοχεύει στο να διευρύνει το πελατολόγιό της με μια “λογικότερη” κατασκευή.

Η παλαί ποτέ εταιρεία του Λόρδου Alexander Hesketh που στήθηκε το 1982 και χρεοκόπησε σε λιγότερο από έναν χρόνο έχοντας κυκλοφορήσει την πανάκριβη V1000, αναγεννήθηκε επιτυχώς το 2010 από τον Paul Sleeman. Ο Άγγλος μηχανικός και επιχειρηματίας έκτοτε τρέχει την εταιρεία κατασκευάζοντας και πουλώντας μια σειρά από μεγάλες γυμνές roadster χτισμένες γύρω από V2 κινητήρες 2,100 cc και 100 ίππων της αμερικανικής S&S.

Έχοντας καταφέρει να διατηρήσει εν ζωή την εταιρεία για αρκετά χρόνια, το 2019 παρουσίασε ένα concept σχέδιο μιας υπερτροφοδοτούμενης τρικύλινδρης Hesketh, ενώ πριν λίγο καιρό αποκάλυψε πως ετοιμάζει μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα. Ο λόγος για τη Heresy, η οποία έρχεται με έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 450 cc με πολύ ενδιαφέρουσα γενεαλογία.

Επισήμως δεν υπάρχει πληροφορία για το ποιόν του μονοκύλινδρου, ωστόσο ο ίδιος ο Sleeman έχει δηλώσει πως δεν είναι ούτε ιαπωνικός, ούτε κινέζικος κινητήρας. Αυτό μοιάζει να συμφωνεί με τις φήμες που μιλούν για έναν κλώνο Honda XR400 από μια ταϊβανέζικη εταιρεία, μεγαλωμένο κοντά στα 450 cc και με απόδοση που εκτιμάται γύρω στους 30 με 35 ίππους σε Euro 5 κατάσταση.

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του ίδιου του ιδιοκτήτη της Hesketh, η μοτοσυκλέτα έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από τον ίδιο στη διάρκεια της πανδημίας και το πρωτότυπο που εικονίζεται εδώ είναι μονταρισμένο όλο στο χέρι από τον ίδιο με στόχο να εκτεθεί στην EICMA 2022.

Δεν είναι μυστικό πως στόχος αυτής της μοτοσυκλέτας είναι να ανοίξει τις πύλες της Hesketh και σε πελατολόγια που δε μπορούν να πλησιάσουν τις δίλιτρες μοτοσυκλέτες των 35,000+ λιρών, ενώ η επιτυχία εταιρειών όπως η CCM που δουλεύουν σε ανάλογη λογική σαφώς του δείχνει έναν εφικτό δρόμο.

Honda CB750 Hornet

honda hornet 750

Πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του CB600F Hornet, της γυμνής μοτοσυκλέτας που βασιζόταν στο τετρακύλινδρο CBR600 της εποχής για να διαγράψει μια λαμπρή εμπορική πορεία σε όλον τον κόσμο.

Η επιστροφή του βασίζεται πάνω σε μια νέα δικύλινδρη πλατφόρμα 755 cc με κεφαλή Unicam, δηλαδή με έναν εκκεντροφόρο για τετραβάλβιδες κεφαλές, με την ισχύ του να μεγιστοποιείται στους 90.5 ίππους στις 9,500rpm και τη ροπή στα 7.7 kgm στις 7,250 rpm.

Ο στρόφαλός του είναι χρονισμένος στις 270°, σε μια λύση που έχει εξαπλωθεί πλέον σε όλη τη βιομηχανία μοτοσυκλέτας καθώς συνδυάζει τα εργονομικά οφέλη του δικύλινδρου σε σειρά με απόδοση και ήχο που προσομοιάζει V2.

Κατά τη Honda η αναλογία 2.1 ίππων ανά κιλό (2.81 kg/kW) φέρνουν το νέο Hornet 750 στην κορυφή της κατηγορίας του, κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στη διατήρηση της μάζας της μοτοσυκλέτας χαμηλά, στα 190 κιλά με όλα της τα υγρά, συμπεριλαμβανομένου και του ρεζερβουάρ 15.2 λίτρων.

Η Honda εξοπλίζει το νέο Hornet με μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση, τρεις προκαθορισμένες riding modes συν μια User που ρυθμίζεται στα προσωπικά γούστα του αναβάτη, Honda Selectable Torque Control (HSTC) ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα, Wheelie Control, προφίλ απόδοσης κινητήρα (Engine Power) ρυθμιζόμενο επίσης σε τρία επίπεδα και δυνατότητα προσαρμογής και του φρένου κινητήρα (Engine Braking).

Ο νέος δικύλινδρος τοποθετείται σε ένα ολοκαίνουργιο ατσάλινο πλαίσιο τύπου διαμάντι, ενώ ολοκληρώνεται με ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41mm SFF-BPTM και αμορτισέρ της ιδίας με μοχλικό Pro-Link.

Στα φρένα συναντάμε μπροστά δύο δίσκους 296 mm με τετραπίστονες δαγκάνες Nissin ακτινικής έδρασης και πίσω έναν δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα, ενώ το όλο σύστημα υποστηρίζεται από δικάναλο σύστημα ABS.

Ο αναβάτης έχει μπροστά του μια έγχρωμη οθόνη TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, εξοπλισμένη με το σύστημα φωνητικού ελέγχου Honda Smartphone Voice Control, συμβατό με συσκευές που φέρουν λειτουργικά Android και iOS, τα φώτα είναι όλα LED και επιπλέον υπάρχει σύστημα αυτόματης ακύρωσης των φλας και σύστημα φρένου έκτακτης ανάγκης, Emergency Stop System (ESS).

Το νέο Hornet 750 θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα και θα συνοδεύεται από μια μεγάλη σειρά after market αξεσουάρ, στα οποία ξεχωρίζει το quick shifter που ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα ευαισθησίας του λεβιέ.

Honda CL500

honda CL500

Η Honda παρουσίασε επίσημα στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο το CL 500, ένα όνομα που έρχεται από παλιά, από την δεκαετία του '60, και μαζί του φέρνει όλο αυτό το στυλ. Η βάση της μοτοσυκλέτας που μας θυμίζει CL του '60 και '70 είναι αυτή του Rebel, βασισμένο δηλαδή στην γνωστή πλατφόρμα των CB500.

Που σημαίνει πρακτικά ότι μοιράζεται πλαίσιο και κινητήρα, αλλά με αλλαγές για την νέα χρήση. Για παράδειγμα, ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας αποδίδει 47 ίππους και είναι δυνατόν να οδηγηθεί η μοτοσυκλέτα με δίπλωμα Α2. Για την περίσταση, η μοτοσυκλέτα διαθέτει συμβατικό μπροστινό σύστημα διαμέτρου 41mm με διαδρομή 150mm, δύο αμορτισέρ πίσω αντί για μονό, με διαδρομή 145mm, και τροχούς 19/17 ιντσών με ελαστικά 110/80 και 150/70 αντίστοιχα.

Διαφορές έχουμε και στα φρένα όπου στο CL500 συναντάμε έναν δίσκο διαμέτρου 310mm, ενώ τα κιλά της μοτοσυκλέτας βρίσκονται στα 192, με την απόσταση εδάφους στα 155 χιλιοστά και την σέλα στα βολικά 790mm.

Μία οθόνη LCD, το δικάναλο ABS με δυνατότητα ρύθμισης για εκτός δρόμου οδήγηση, τα φλας έκτακτης ανάγκης ESS - Emergency Stop Signal, και τα πακέτα αξεσουάρ Adventure Pack, Travel Pack, Style Pack, έρχονται να προσθέσουν στους τρεις διαθέσιμους χρωματισμούς πράσινο Mat Laurel Green Metallic, μπλε Candy Caribbean Blue Sea, μαύρο Mat Gunpowder Black Metallic, μοναδικότητα.

Honda CMX1100Τ Rebel

honda rebel tour

Η ταξιδιάρικη Honda CMX1100T Rebel επανέρχεται με νέο μοντέλο για το 2023, το οποίο εφοδιάζεται με μισό φαίριγνκ, σκληρές πλαϊνές μπαγκαζιέρες και νέο χρώμα, Iridium Gray Metallic προσφέροντας άνεση στο ταξίδι και επιβλητική παρουσία στον δρόμο.

Τα καλούδια της προηγούμενης έκδοσης φυσικά παραμένουν κι εδώ με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 1.084cc, με τα βοηθητικά συστήματα, όπως το Honda Selectable Torque Control, Wheelie Control, Cruise Control, Throttle by Wire και 3 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης ανάλογα τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού. Αλλά και το πρόγραμμα USER στο οποίο μπορεί ο αναβάτης να προσαρμόσει στις δικές του προτιμήσεις χαρακτηριστικά από τα τρία προγράμματα Standard, Rain, Sport

Οι επιδόσεις της Honda CMX1100T Rebel είναι 86 hp στις 7,000rpm και 10 kgm στις 4,750rpm, μα το κυριότερο είναι αυτό που δεν μπορεί να περιγραφεί με αριθμούς. Είναι η αίσθηση, ο τόνος του κινητήρα στις χαμηλές στροφές σε συνδυασμό με τον ήχο της εξάτμισης. Όπως και οι χαμηλά τοποθετημένες μάζες τις μοτοσυκλέτας που της δίνουν μοναδική αίσθηση στις στροφές

Ο κινητήρας είναι euro 5 και το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 238 κιλά για την απλή έκδοση και 248 για την εξοπλισμένη με το DCT.

Honda CB1000R & Black Edition

honda cb1000r

Για το 2023 η Honda συνεχίζει με το CB1000R δίχως την παραμικρή αλλαγή στα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό, κάτι μάλλον αναμενόμενο καθώς η μοτοσυκλέτα έχει ό,τι χρειάζεται για να σταθεί αξιοπρεπέστατα στα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά των 998 cc με Fireblade καταβολές αποδίδει 144 hp και 10.6 kgm, ενώ ο εξοπλισμός είναι πλουσιότατος, με ένα γεμάτο ηλεκτρονικό πακέτο ασφάλειας, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Showa, φρένα Tokico, αλλά και Emergency Stop Signal (σινιάλο απότομου φρεναρίσματος) και Honda Smartphone Voice Control (φωνητικός έλεγχος λειτουργιών τηλεφώνου).

Στη γκάμα της ερχόμενης χρονιάς, το βασικό μοντέλο CB1000R αλλάζει το κόκκινο χρώμα του με ένα σκουρότερο μπορντό, το Bordeaux Red Metallic.

Επιπλέον, το αλουμινένιο υποπλαίσιο που βρίσκεται σε κοινή θέα θα έχει εφεξής μαύρο φινίρισμα.

Η Black Edition συνεχίζει επίσης στο 2023 ως είχε, με την προσθήκη μιας νέας σκοτεινής μπλε απόχρωσης δίπλα στο παραδοσιακό μαύρο: Mat Jeans Blue Metallic.

Στη νέα σεζόν η σκούρη έκδοση θα διαθέτει επιπλέον ως στάνταρ quick shifter, καθώς και ασημί διάκοσμο στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ καυσίμου (μαύρο στο νέο μπλε χρώμα).

Honda CB650R

honda cb650r

Το μεσαίου κυβισμού sport café της Honda αναβαθμίστηκε για το 2023. Προσφέρεται με νέες χρωματικές επιλογές Matt Gunpowder Black Metallic, Matt Dim Gray Metallic, Candy Chromosphere Red και Mat Jeans Blue Metallic, ενώ το κύριο χρώμα που επικρατεί στα βαμμένα μηχανικά μέρη, είναι το μαύρο.

Στα highlights βρίσκουμε το μπροστινό πιρούνι της Showa 41mm με το σύστημα Separate Function Big Piston (SFF-BP) USD forks. Επίσης έχει HSTC, δηλαδή traction control, υποβοηθούμενο συμπλέκτη, οθόνη LCD και USB κάτω από τη σέλα.

Oι επιδόσεις του τετρακύλινδρου σε σειρά κινητήρα 649cc είναι 93,8 ίπποι στις 12.000 σ.α.λ.και 63 Nm ροπής στις 9.500 σ.α.λ.

Honda CMX500 Rebel & Rebel S

honda rebel 500

Από το 2017 που παρουσιάστηκε το Rebel 500 έχει περάσει μια ανανέωση το 2020, καθώς στη διαδικασία συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές Euro 5 δέχτηκε μερικές βελτιώσεις στη σέλα, τα σετάρισμα των αναρτήσεων, απέκτησε ένδειξη σχέσης κιβωτίου στα όργανα και νέα LED φωτιστικά σώματα και φλας.

Για το 2023 η Honda δεν αλλάζει τίποτε στη βάση του Rebel, μα αλλάζει τα διαθέσιμα χρώματα.

Η βασική έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε τρία νέα χρώματα (από πέντε που είχε ως φέτος), όλα ουσιαστικά νέες αποχρώσεις των φετινών: Mat Gunpowder Black Metallic (μαύρο), Pearl Smoky Gray (γκρι) και Candy Diesel Red (κόκκινο).

Επιπλέον, η πλουσιότερη έκδοση Rebel S (Special Edition) που εξοπλίζεται με μερικά παραπάνω στοιχεία εξοπλισμού – κάλυμμα προβολέα, μαύρες φυσούνες καλαμιών και καπιτονέ σέλα – θα διατίθεται στον νέο χρωματισμό Titanium Metallic.

Honda CB125R

honda cb125r

Μετά την εκτενέστατη ανανέωση του μοντέλου το 2021, με νέο κινητήρα που έφερε περισσότερη ροπή πιο χαμηλά από πριν, αλλά και πιρούνι Showa SFF-BP, το CB125R δε χρειάζεται τίποτα για να λάμψει στον καυτό ανταγωνισμό της Α1 κατηγορίας.

Προφανώς έτσι σκέφτηκε και η Honda, καθώς μας παρουσιάζει το μοντέλο του 2023 που είναι πρακτικά ολόιδιο με αυτό του 2022, ακόμη και στα χρώματα.

Παραδόξως για το νέο έτος η Honda δεν προσθέτει καν ένα νέο χρώμα, αφού η γκάμα συνεχίζει με τα υπάρχοντα τέσσερα: μαύρο, ασημί, μπλε και κόκκινο.

Οι πολύ λιγοστές επεμβάσεις αφορούν στη νέα μαύρη καρίνα κινητήρα – η οποία πάντως μοιάζει ολόιδια με την υπάρχουσα – και τα πλαϊνά του ρεζερβουάρ καυσίμου που από ασημί έγιναν μαύρα, σε όλα τα χρώματα της γκάμας.

Επιπλέον, αποκλειστικά και μόνο για το μαύρο CB125R, το πιρούνι της Showa έχει επίσης μαύρο φινίρισμα, αντί του χρυσού που διατηρείται στα υπόλοιπα τρία χρώματα.

Honda Monkey 125

honda monkey

Η Honda χαρίζει μια επιπλέον δόση οπτικής διασκέδασης στο Monkey ως φόρο τιμής στον πρόγονό του από το 1967.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1961, μα στην Ιαπωνία το πρώτο Monkey που κυκλοφόρησε ήταν το Ζ50Μ του 1967, το οποίο εισήγαγε στην οικογένεια την καρό σέλα, ένα μοτίβο που έκτοτε επαναλήφθηκε αρκετές φορές σε επετειακά μοντέλα.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε κάποια “στρογγυλεμένη” επέτειο από το 1967, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη Honda απ’ το να εισάγει το σχέδιο αυτό στη γκάμα του 2023 δημιουργώντας τρεις νέους χρωματισμούς.

Το Monkey της επόμενης χρονιάς θα είναι διαθέσιμο σε ένα νέο μαύρο χρώμα Pearl Shining Black, καθώς και στα ανανεωμένα Banana Yellow (κίτρινο) και Pearl Nebula Red (κόκκινο).

Σε όλα η Honda προσέθεσε ασορτί βαμμένα πλαίσιο, πιρούνι, ψαλίδι και πίσω ελατήρια ανάρτησης, ενώ από πάνω ξεχωρίζουν οι νέες σέλες.

Κατά τα λοιπά το απίθανο μοτοσυκλετάκι της Honda δεν έχει καμιά τεχνική αλλαγή, με τον αερόψυκτο κινητήρα των 124 cc που αποδίδει 9.2 hp μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου, τροχούς 12 ιντσών, ABS, πλήρως LED φώτα και οθόνη LCD στα όργανα.

Honda MSX 125 Grom

honda grom

Το μικρό μοτοσυκλετάκι της Honda, MSX 125 Grom, συνεχίζει την πορεία του στο 2023 με νέους χρωματισμούς.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία, το Mini Street X-treme, όπως δηλώνουν τα αρχικά του ονόματος MSX, διατίθεται σε δύο νέους χρωματισμούς, γκρι-μαύρο Matt Dim Gray Metallic με μοναδικούς χρυσούς τροχούς κα μεγάλο λογότυπο στα γραφικά, και ένα ιδιαίτερο γαλάζιο με ονομασία Splendid Blue. Παράλληλα, διατηρείται στην γκάμα το κόκκινο χρώμα Gayety Red SEμε νέο μαύρο μπροστινό φτερό.

Φρέσκο και διασκεδαστικό, το MSX 125 Grom δεν έχει δεχθεί άλλες αλλαγές και με την οθόνη LCS τον αερόψυκτο κινητήρα με κιβώτιο 5 σχέσεων, παραμένει στη γκάμα για όσους θέλουν ένα διαφορετικό μικρό μοτοσυκλετάκι για καθημερινή μετακίνηση.

Honda CB1300 Super Four SP 30th Anniversary

honda cb1300

Επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια από το CB1000 Super Four, δυστυχώς αποκλειστικά για την Ιαπωνία.

Η Honda παρουσίασε στην Ιαπωνία μια νέα, επετειακή έκδοση του CB1300 για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του CB1000 Super Four. Πρόκειται για μια γυμνή τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε τον κινητήρα του CBR1000F και η οποία παράχθηκε από το 1992 ως και το 1996, πριν αντικατασταθεί από το CB1300.

Η επετειακή έκδοση 30th Anniversary βασίζεται στην έκδοση SP του Super Four, με τα αρχικά SP εκ του Sport Production να σηματοδοτούν τη χρήση μερικών εκλεκτών περιφερειακών, όπως είναι οι αναρτήσεις της Ohlins και οι ακτινικές δαγκάνες της Brembo μπροστά.

Η επετειακή έκδοση θα είναι διαθέσιμη στην ιαπωνική αγορά από τις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Horex Regina Evo

horex regina evo

Η Horex επαναφέρει στη ζωή τη μάλλον πιο γνωστή μοτοσυκλέτα της ιστορίας της, με έναν νέο μονοκύλινδρο κινητήρα σε ανθρακονημάτινο πλαίσιο. Η Regina παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1949 και έμεινε στην παραγωγή ως και το 1957 σε εκδόσεις με μονοκύλινδρους κινητήρες από 250 ως 400 κυβικά εκατοστά.

Tο 2023 η Horex θα γιορτάσει την επέτειο 100 ετών από την ίδρυσή της και προφανώς η αναγέννηση ενός ιστορικού μοντέλου κουμπώνει ιδανικά στην περίσταση.

Ο κινητήρας της νέας γενιάς Regina Evo είναι ένας υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 600 cc με 2ΕΕΚ και τέσσερεις βαλβίδες που διατηρεί τη ρετρό γοητεία του με τις ψύκτρες στον κύλινδρό του, αποδίδοντας μέγιστες τιμές ισχύος 48 hp στις 7,500 rpm και ροπής 5.5 kgm στις 6,500 rpm.

Αυτό βέβαια που βγάζει μάτια δεν είναι άλλο από το ανθρακονημάτινο σετάκι πλαισίου και ψαλιδιού, το οποίο επιλέχθηκε αφενός για να υποστηρίξει τον πολυτελέστατο χαρακτήρα που διατηρεί με προσοχή σήμερα η Horex, αλλά και γιατί της επιτρέπει να μετρά πολύ μικρή μάζα στη ζυγαριά, μόλις 133 κιλά στεγνή.

Για τον ίδιο λόγο το ανθρακόνημα έχει την τιμητική του στη Regina Evo, καθώς το συναντάμε σχεδόν παντού, από τα φτερά ως το καβούκι του προβολέα και την έδραση της σέλας – η οποία προορίζεται μόνο για έναν.

Στα περιφερειακά της έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 43 mm και πίσω ένα αμορτισέρ, με αμφότερες της αναρτήσεις να διαθέτουν μόνο ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίων.

Τα φρένα της μοτοσυκλέτας έχουν ανατεθεί στη μόνιμη συνεργάτιδα της Horex, τη γαλλική Beringer, με δύο δίσκους 260 mm μπροστά με τις μοναδικές ακτινικές διπίστονες δαγκάνες με αντικρυστά έμβολα και έναν δίσκο πίσω 240 mm, επίσης με διπίστονη δαγκάνα.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει δικάναλο ABS, οθόνη αφής LCD 3 ιντσών, LED φώτα παντού και φώτα στροφής στον προβολέα.

Οι ακτινωτές ζάντες της Regina Evo μετρούν διαμέτρους 18 ιντσών μπροστά και πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 110/90-18 και 130/80-18 αντιστοίχως.

Επίσης δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες σχετικά με το πλάνο παραγωγής της, χρονοδιαγράμματα και ενδεχόμενη κοστολόγηση, στοιχεία βέβαια που στην Ελλάδα περνούν κάπως σε δεύτερη μοίρα, μιας και η γερμανική εταιρεία δεν αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας.

Indian FTR Sport

indian ftr sport

Με τέσσερα μέλη πλέον, η οικογένεια Indian FTR δεν αλλάζει ιδιαίτερα για το 2023, μα συνεχίζει να βελτιώνεται και να ωριμάζει καθώς η αμερικανική εταιρεία χαρίζει στη flat track συμμορία μερικές ανανεωτικές πινελιές ουσίας.

Έτσι όλα τα μοντέλα FTR, δηλαδή η βασική έκδοση και τα Rally, Sport και R Carbon, θα έχουν από το 2023 τις εξής αλλαγές:
Επαναρυθμισμένο κύκλωμα μπροστινού φρένου, για πιο στιβαρή αίσθηση στη μανέτα
Νέο συμπλέκτη για καλύτερη αίσθηση και απόδοση
Νέο τελικό εξάτμισης για όλα τα μοντέλα
Νέα στρογγυλή (101 mm διάμετρος) οθόνη αφής εξοπλισμένη με το σύστημα Ride Command και πλοήγηση
Τα όργανα τοποθετήθηκαν λίγο ψηλότερα για καλύτερη γωνία θέασης από τη θέση οδήγησης.

Ειδικότερα, η νέα έκδοση FTR Sport έρχεται προς αντικατάσταση της FTR S και χαρακτηρίζεται από μερικά έξτρα στοιχεία όπως η μικρή μάσκα/ανεμοθώρακας πάνω από τον προβολέα, η καρίνα και το κάλυμμα ουράς.

Το σχέδιο των καλυμμάτων του ρεζερβουάρ είναι επίσης νέος στο FTR Sport, καθώς η νέα αυτή έκδοση θα διατίθεται σε μαύρο μεταλλικό χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες ή σε λευκό και κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες.

Kawasaki Z650

kawasaki z 650

To Ζ650, όπως και το Ninja 650, διατηρεί την ίδια τεχνική βάση με το 2022, καθώς η μοναδική είδηση που αφορά τον εξοπλισμό επικεντρώνει στην προσθήκη ρυθμιζόμενου KTRC, δηλαδή traction control.

Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα, με το 1 να προσφέρεται για σπορ οδήγηση καθώς το KTRC επεμβαίνει πιο αργά, στη ρύθμιση 2 η ευαισθησία του συστήματος είναι μεγαλύτερη για οδήγηση σε πιο γλιστερές επιφάνειες και, τέλος, η τρίτη επιλογή είναι η πλήρης απενεργοποίηση.

Επιπλέον, από το 2023 όλα τα φωτιστικά σώματα και τα φλας θα είναι πλήρως LED.

Τα χρώματα για το νέο έτος περιλαμβάνουν τρεις επιλογές για το Ζ650:
Metallic Spark Black/Metallic Flat Spark Black
Metallic Phantom Silver/Metallic Carbon Gray (ΝΕΟ)
Metallic Matte Graphenesteel Gray/Ebony

Kawasaki Z125

kawasakiz 125

Χωρίς αλλαγές συνεχίζει η Α1 γυμνή Kawasaki, με μικρή ανανέωση στις χρωματικές επιλογές.

Η τεχνική βάση της μοτοσυκλέτας δεν έχει καμιά αλλαγή για το 2023, με τον τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα των 125 cc που αποδίδει μέγιστη ισχύ 15 ίππων.

Αυτό που θα διαφοροποιήσει το Z125 τη νέα χρονιά είναι τα χρώματα, με ένα νέο γκρί δίπλα στο μαύρο με πράσινες ανταύγειες.

Keeway V-Cruise 125

keeway v cruise

Το μικρό cruiser έρχεται με 14 ίππους και 14,4 Nm ροπής. Διαθέτει ρεζερβουάρ 15 λίτρων, δισκόφρενο 300mm εμπρός και 240mm πίσω, καθώς και στρογγυλό digital όργανο ελέγχου.

Το βάρος του είναι 164 κιλά, τα φώτα του είναι τεχνολογίας LED και τέλος η κίνηση μεταδίδεται με ιμάντα, όπως στα μεγάλα cruiser της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.

Kove 525F

kove 525f

Η Kove Moto έχει μπει δυναμικά ήδη στις adventure μοτοσυκλέτες και τώρα παρουσιάζει μία ρετρό εκδοχή, την 525F, που έρχεται να παίξει σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες μοτοσυκλετών παγκοσμίως.

Η Kove 525F έχει ωραίο και λιτό σχεδιασμό που θυμίζει άλλες δεκαετίες εκτός βέβαια από την οθόνη που παίζει τον ρόλο των οργάνων ελέγχου. Ο κινητήρας της είναι 494cc, υγρόψυκτος, η ιπποδύναμή της είναι 39,6 ίππους στις 8.500σ.α.λ. και η ροπή της 50,5Nm στις 7.000σ.α.λ.

Ο εμπρός τροχός της ρετρό μοτοσυκλέτας είναι φυσικά με ακτίνες, όπως και ο πίσω και είναι 17 ιντσών με ελαστικό 110/80 και ο πίσω είναι 17 ιντσών με ελαστικό 160/60. Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 191 κιλά.

Διαθέτει δύο δισκόφρενα εμπρός και ένα πίσω, η κίνηση μεταδίδεται με αλυσίδα και η τελική της ταχύτητα είναι 170km/h.

ΚΤΜ 790 Duke

KTM 790 DUKE

Μια από τις σημαντικές ειδήσεις που αφορούν στην οικογένεια Duke είναι η επιστροφή του 790, κάτι που επιτεύχθηκε μέσω της συνεργασίας με τη CFMOTO που διατηρεί αυτήν την πρώτη έκδοση του δικύλινδρου LC8c στην παραγωγή.

Η επιστροφή του γίνεται στην Ευρώπη σε μια έκδοση 95 ίππων που είναι κατάλληλη για περιορισμό στα όρια της Α2 και ελπίζουμε να συνοδευτεί και από μια αναλόγως εύπεπτη τιμή – η αρχική απόδοση του κινητήρα είναι 105 ίπποι για τις χώρες που δε δεσμεύονται με προδιαγραφές Euro 5.

KTM 890 Duke GP

KTM 890 DUKE GP

Η έκδοση GP παρουσιάστηκε πέρυσι με βασικό του σημείο διαφοροποίησης την εμφάνιση, η οποία εμπνεόταν από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας στο MotoGP. Για το 2023 ωστόσο αυτό αλλάζει, καθώς το νέο μοντέλο βασίζεται σε ένα ασπρόμαυρο κορμί με έντονες πορτοκαλιές αντιθέσεις.

ΚΤΜ 390 Duke

KTM 390 DUKE

Συνεχίζει ως είχε το δημοφιλέστατο μικρομεσαίο μοντέλο του Δουκάτου, με δύο νέες χρωματικές επιλογές για το 2023. Η μία συνδυάζει το έντονο πορτοκαλί με γκρίζο-μπλε, ενώ η δεύτερη παίρνει μια πιο σκοτεινή διαδρομή διάσπαρτη με διάφορους τόνους του μαύρου.

KTM 125 Duke
KTM 125 DUKE

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας δεν αλλάζει σε τίποτε μηχανολογικώς για το 2023, παρά μόνο αποκτά έναν νέο χρωματισμό.

Το νέο μοτίβο χαρακτηρίζεται από το μπλε χρώμα σε λευκό υπόβαθρο και πορτοκαλί στην ουρά και τις ζάντες.

MBP C1002V

mbp c1002v

Η νεοσύστατη εταιρεία της Keeway, Moto Bologna Passione (MBP), αποκάλυψε τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της που θα φορέσει τον νέο μεγάλο δικύλινδρο V 80 μοιρών και 997 cc. Ο λόγος για μια cruiser σύγχρονης αισθητικής, στην οποία ο δικύλινδρος αποδίδει όλη τη δύναμη που προσφέρει και στην adventure, 93.9 hp / 7,600 rpm και 10.4 kgm / 6,500 rpm, μα εδώ μέσω ιμάντα.

Εδώ η ΜΒΡ διαφημίζει ένα αλουμινένιο περιμετρικό διπλό πλαίσιο το οποίο φιλοξενεί τον κινητήρα, αν και το στεγνό βάρος της στα 262 κιλά δεν το λες και πανάλαφρο – και μετά προσθέτουμε χοντρικά άλλα 16-16.5 κιλά από τα 22 λίτρα βενζίνης που χωρά.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει αναρτήσεις ΚΥΒ που ρυθμίζουν μπροστά και πίσω ως προς την προφόρτιση ελστηρίων, ακτινικά φρένα J.Juan με δικάναλο ABS της Bosch, καθώς και μια έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών με όλες τις ίδιες στάνταρ λειτουργίες που γνωρίσαμε στην adventure παραλλαγή: GPS, αντικλεπτική προστασία, γεω-εντοπισμός, κουμπί πανικού, δυνατότητες καταγραφής και διαμοιρασμού διαδρομών.

Η επιλογή των τροχών προβλέπει 18άρες ζάντες μπροστά και πίσω, με το 240/40 πίσω λάστιχο να βγάζει μάτια, ενώ την υπόδηση έχει αναλάβει η Metzeler με τα Cruisetec.

Η νέα C1002V αναμένεται να διατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές – σε όποιες εκπροσωπείται η ΜΒΡ, προς το παρόν όχι ακόμη στην Ελλάδα – κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Moto Guzzi V7 Special Edition

moto guzzi v7 special edition

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς V7, που λανσαρίστηκε την άνοιξη του 2021, αποκαλύφθηκε στις GMG – Παγκόσμιες Ημέρες Moto Guzzi η νέα Moto Guzzi V7 Stone Special Edition.

Εγκαταλείποντας τα τυπικά ματ χρώματα της έκδοσης Stone για να φορέσει το ιδιαίτερο γυαλιστερό χρώμα Shining Black, ο σπορ χαρακτήρας υπογραμμίζεται επίσης από τα βαμμένα κόκκινα ελατήρια των αμορτισέρ και τις κόκκινες ραφές της σέλας, αποκλειστική επίσης για αυτό το μοναδικό μοντέλο. Μία πλακέτα στο τιμόνι προσδιορίζει την ειδική έκδοση.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης καθρέπτες "bar end" και τάπα ρεζερβουάρ από μαύρο ανοδιωμένο billet αλουμίνιο. Οι προσαρμογές επεκτείνονται και στον εγκάρσιο V-Twin 850 Moto Guzzi κινητήρα, με τα καπάκια των κυλινδροκεφαλών σε νέο χρώμα γραφίτη και τα καλύμματα των μπεκ σε μαύρο ανοδιωμένο billet αλουμίνιο.

Η πιο “μυώδης” πτυχή τονίζεται από το σύστημα εξάτμισης Arrow με τελικά Moto Guzzi, χάρη στο οποίο η Moto Guzzi V7 Stone Special Edition επιτυγχάνει βελτιωμένες επιδόσεις, τόσο όσον αφορά την ισχύ, η οποία αυξάνεται από 48 σε 49 kW (66,5 hp) στις 6700 σαλ, όσο και τη μέγιστη ροπή, η οποία αυξάνεται από 73 σε 75 Nm στις 4900 σαλ.

Η Moto Guzzi V7 Stone Special Edition είναι διαθέσιμη από τα σημεία πώλησης Moto Guzzi από τον Οκτώβριο, με ενδεικτική τιμή λιανικής τα 10.590 €.

Moto Guzzi V9 Bobber Special Edition

moto guzzi v9 special edition

Το πιο ευδιάκριτο χαρακτηριστικό του V9 Bobber Special Edition είναι η δίχρωμη βαφή του σε σκοτεινές αποχρώσεις, μαύρο και γκρι.

Το μεταλλικό ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα σταγόνας ντύνεται με billet αλουμινένια τάπα, ενώ από το ίδιο ελαφρύ μέταλλο είναι φτιαγμένα και τα πλαϊνά καπάκια.

Ο εξοπλισμός που διακρίνει αυτήν την ειδική έκδοση περιλαμβάνει ακόμη καθρέπτες στην άκρη του τιμονιού, φυσούνες για τα καλάμια του πιρουνιού και ένα κοντύτερο αλουμινένιο φτερό μπροστά.

Τέλος, ο χαρακτηριστικός ήχος του δικύλινδρου 850 της Moto Guzzi εκλύεται από ένα ζευγάρι slip-on τελικών σε μαύρο ματ χρώμα.

Moto Morini Seiemezzo STR

moto morini seiemezzo str

Το νέο Seiemezzo STR είναι ένα προσεγμένο γυμνό roadster χτισμένο γύρω από τον ίδιο κινητήρα με το X-Cape. Ο δικύλινδρος των 649 cc αποδίδει 61 hp στις 8.250 στροφές και 45 Νm ροπής στις 7000 στροφές.

Το σύστημα των αναρτήσεων φέρει την υπογραφή της KYB, ενώ στην έκδοση αυτή οι τροχοί 18 και 17 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα ντύνονται με ελαστικά Pirelli.

Το σύστημα πέδησης φέρει σύστημα ABS από την Bosch στην έκδοση 9.1 και την υπογραφή Brembo, με εμπρός δύο δισκόφρενα των 298mm και διπίστονες δαγκάνες και πίσω ένα δισκόφρενο διαμέτρου 255mm και επίσης διπίστονη δαγκάνα.

Το Moto Morini Seiemezzo STR είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς: Fire Red, Starlight White και Smoky Anthracite, όλοι με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης 7.690 €.

Moto Morini Seiemezzo SCR

moto morini seiemezzo scr

Η έκδοση SCR της Seiemezzo εμπλουτίζει λίγο την ασφάλτινη πλευρά με δόσεις χώματος, ως μια scrambler μοτοσυκλέτα που είναι.

Μοιράζεται τον ίδιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 649 cc με μέγιστη απόδοση 61 hp στις 8.250 στροφές και 45 Νm ροπής στις 7000 στροφές.

Φορά επίσης τον ίδιο βασικό εξοπλισμό με το αδελφό STR, δηλαδή αναρτήσεις ΚΥΒ, φρένα Brembo με ABS Bosch 9.1, ενώ μια εμφανής διαφορά είναι οι ακτινωτές ζάντες του – στις ίδιες διαστάσεις πάντως με αυτές του STR.

Το Seiemezzo SCR είναι διαθέσιμο σε χρώματα Navy Green, Night Black και Blue Storm, με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης 7.990 €.

MV Agusta 921 S Concept

mvagusta 921 s concept

Το 921 S δεν είναι απλώς ένα σχέδιο για μελλοντικό μοντέλο που θα τιμά μια σπουδαία μοτοσυκλέτα από το παρελθόν της MV Agusta, της 750 S. Πάνω απ’ όλα είναι μια σπουδή στον δρόμο προς τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας μοντέλων στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, μιας σειράς σύγχρονων ρετρό που στην περίπτωση της MV περιγράφεται ως tech retro.

Στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας βρίσκεται ένας νέος κινητήρας, υγρόψυκτος τετρακύλινδρος σε σειρά 921 cc με μέγιστη απόδοση 115.5 hp στις 10,000 rpm και 11.9 kgm στις 7,000 rpm.

Το πλαίσιο θα είναι κλασικό σχέδιο MV Agusta, δηλαδή ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα που δένει με το αλουμινένιο ψαλίδι μέσω δύο αλουμινένιων πλακών.

Στο πρωτότυπο οι αναρτήσεις προβλέπονται να είναι ένα πλήρως ρυθμιζόμενο σετάκι της Ohlins.

Σχεδιαστικά το 921 S ακολουθεί μια αρκετά περίπλοκη, έως και λίγο φλύαρη, σιλουέτα γεμάτη λεπτομέρειες, κοψίματα και με μερικές ενδιαφέρουσες λύσεις, όπως είναι το φανάρι που κρέμεται από το πάνω μέρος του, την οθόνη που τοποθετείται στο ρεζερβουάρ όρθια μπροστά από την τάπα, την περίεργη ουρά με τον κοκοβιό που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τα υπόλοιπα πλαστικά.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά της μοτοσυκλέτας, και πιθανότατα μια επιλογή που θα χαρακτηρίζει τις μοτοσυκλέτες που θα φορέσουν αυτόν τον νέο τετρακύλινδρο στη συνέχεια, είναι η εξάτμιση με τις τέσσερεις απολήξεις που βγαίνουν εκατέρωθεν του κινητήρα και από κάτω του, δύο από κάθε πλευρά.

Το μέλλον του πρωτοτύπου 921 S δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο ακόμη κι αν ποτέ δε βγει στην παραγωγή, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η παρουσίαση του νέου τετρακύλινδρου κινητήρα, ο οποίος δείχνει μια νέα λογική από πλευράς MV Agusta: αφήνει πίσω τις εκτυφλωτικές ιπποδυνάμεις για προσγειωμένη απόδοση σε λογικές στροφές του κινητήρα, με την απαραίτητη ροπάκλα ως κερασάκι.

Norton Commando 961

norton commando

Η πορεία της Norton τα τελευταία χρόνια ήταν άκρως ταραχώδης με λιγότερες μοτοσυκλέτες στα σκαριά από το αναμενόμενο. Όμως, το Commando 961 του 2023 είναι πλέον εδώ και ίσως είναι το φως στο τούνελ.

Εξ’ όψεως, μοιάζει αρκετά με τον προκάτοχο και διατίθεται σε δύο παραλλαγές: Sport και Café Racer. Τροφοδοτείται από έναν αερόψυκτο, δικύλινδρο –μη Euro 5(!)- κινητήρα 961 κυβικών εκατοστών, ο οποίος αποδίδει 76,8 ίππους στις 7.250 σ.α.λ., με τη ροπή στα 81 Nm στις 6.300 σ.α.λ., ο οποίος φιλοξενείται σε ένα πλαίσιο που είναι συγκολλημένο με το χέρι στα νέα κεντρικά γραφεία της Norton στο Solihull της Αγγλίας.

Η ανάρτηση αποτελείται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι της Öhlins στα 43 χλστ. μπροστά, μαζί με ένα ζευγάρι πλήρως ρυθμιζόμενα διπλά αμορτισέρ και πάλι της Öhlins πίσω. Στα φρένα συναντάμε μια διπλή, ακτινικά τοποθετημένη διάταξη μονομπλόκ δαγκανών της Brembo μπροστά, η οποία συνοδεύεται από ένα ζεύγος πλωτών δίσκων στα 320 χλστ. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια μονή δαγκάνα δύο εμβόλων και πάλι της Brembo και ένας δίσκος στα 240 χλστ.

Το ABS είναι στάνταρ και είναι και το μόνο ηλεκτρονικό βοήθημα που συναντάμε στη μοτοσυκλέτα, ενώ χαρακτηριστική είναι η επιμονή στο κλασικό, όπως μαρτυρούν και τα όργανα των ενδείξεων. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Dunlop Sportmax GPR 300, ενώ στη χρωματική επιλογή Matrix Black, υπάρχει και η επιλογή για μαύρες ζάντες αντί εκείνων σε απόχρωση βουρτσισμένου αλουμινίου.

Το Norton Commando 961 και στις δυο εκδόσεις του, SP και CR είναι διαθέσιμα σε δύο χρωματισμούς: Matrix Black ή Manx Platinum. Το Sport έρχεται με μαύρο, ανοδιωμένο ψηλό τιμόνι, ενώ το Café Racer έρχεται με τοποθετημένα clip ons από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Και οι δύο μοτοσυκλέτες διαθέτουν ανθρακονημάτινο μπροστινό λασπωτήρα, ασορτί κάλυμμα καθίσματος και προαιρετικό κάθισμα συνεπιβάτη που είναι διαθέσιμο για αγορά.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, υπάρχει η σχετική φόρμα εγγραφής διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο της Norton με την τρέχουσα διαθεσιμότητα όμως να είναι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την τιμή να ξεκινά από τις 16.499 £ ή αν προτιμάτε 18.855 ευρώ.

Peugeot PM-001 300

peugeot pm 01

Η εξαγορά της Peugeot από τη Mahindra, φαίνεται πως θα αλλάξει το σκηνικό της γαλλικής εταιρείας, διευρύνοντας τη γκάμα της και στις μοτοσυκλέτες πέρα από τα scooter.

Στην EICMA 2022, η Peugeot παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα με την ονομασία PM-01 300, ένα γυμνό streetfighter δρόμου με νεο-ρετρό αισθητική. Τροφοδοτείται από ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 292,4 κ.εκ. με μέγιστη ισχύ 29 ίππων στις 9.000 στροφές και περί τα 23 Nm ροπής στις 7.000 στροφές. Η κίνηση φτάνει στον πίσω τροχό μέσω ενός κιβωτίου έξι σχέσεων, «στοχεύοντας» τα Honda CB300R και BMW G 310 R.

Στα του εξοπλισμού συναντάμε upsidedown μπροστινό σύστημα, σε ανοδιωμένο χρυσό χρώμα για πιο premium εμφάνιση. Πίσω, υπάρχει ένα ρυθμιζόμενο -ως προς την προφόρτιση- monoshock αμορτισέρ και την πέδηση αναλαμβάνουν δισκόφρενα εμπρός και πίσω στα 280 και 240 χιλιοστά, αντίστοιχα, με το δικάναλο ABS να είναι στάνταρ. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 12,5 λίτρων, κάτι που δεδομένου του κυβισμού, θα πρέπει να παρέχει αρκούντος ικανοποιητική αυτονομία. Ακόμα, συναντάμε full-LED φωτισμούς, μια έγχρωμη οθόνη TFT με πληθώρα πληροφοριών και στατιστικών οδήγησης στη θέση του πολυοργάνου.

Προς το παρόν, τιμή και διαθεσιμότητα του Peugeot PM-001 300 παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, με βάση την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, φαίνεται ότι είναι έτοιμη για παραγωγή στο πολύ κοντινό μέλλον.

QJ Motor SRK700

qj srk 700

Η μεγαλύτερη γυμνή SRK μοιράζεται τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 698 cc της adventure SRT700, με απόδοση 72.4 hp στις 8,000 rpm και 6.8 kgm στις 6,000 rpm για 196 υγρά κιλά.

Σχεδιασμένη πάνω τις σύγχρονες γραμμές που χαρακτηρίζουν όλη τη φαμίλια των SRK, το μοντέλο των 700 κυβικών βγάζει μάτια με τις ακτινικές δαγκάνες μπροστά σε δίδυμους δίσκους 320 mm.

Διαθέτει ακόμη οθόνη LCD με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αναβάτη και με παροχή ρεύματος USB στο κάτω μέρος της.

QJ Motor SRK400

qj srk 400

Βασισμένο στην ίδια σχεδίαση με το 700, το μεσαίο μοντέλο της οικογένειας έρχεται με αναβαθμισμένο εξοπλισμό που περιλαμβάνει έγχρωμη TFT LCD οθόνη και φωτιζόμενους διακόπτες στο τιμόνι.

Ο κινητήρας του είναι δικύλινδρος σε σειρά και αποδίδει στο μέγιστό του 41.5 hp στις 9,000 rpm και 3.8 kgm στις 7,500 rpm.

Φορά ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά και ένα αμορτισέρ πίσω, δύο δίσκους 260 mm στο μπροστινό και υποστηρίζεται από δικάναλο ABS.

Ζυγίζει 186 κιλά με όλα του τα υγρά, συμπεριλαμβανομένου και του 13.5 λίτρων δοχείο καυσίμου.

QJ Motor SRV550

qj srv 550

Η σειρά SRV ουσιαστικά αποτελεί τη ρετρό εναλλακτική των SRT, με το V προφανώς να αναφέρεται στο Vintage και όχι στην αρχιτεκτονική του κινητήρα του, ο οποίος είναι δικύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα 554 cc.

Η ονομαστική του απόδοση φτάνει στους 50.2 ίππους, ωστόσο στην ευρωπαϊκή του παραλλαγή λογικά θα είναι ελαφρώς περιορισμένο για να χωρέσει κάτω από το καπάκι των 47 ίππων της Α2 κατηγορίας όπου στοχεύει πρωτίστως.

Η μοτοσυκλέτα διακρίνεται από περίπου το ίδιο πακέτο εξοπλισμού με τα SRK, δηλαδή ανεστραμμένο πιρούνι, ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ σε διάταξη cantilever, LED φώτα, οθόνη LCD, ενώ το στεγνό του βάρος ανέρχεται στα 193 κιλά – με άδειο το 16λιτρο ρεζερβουάρ.

QJ Motor SRV550 ST

qj srv550 st

Tο cruiser SRV 550 ST βασίζεται στο πακέτο του ήδη υπάρχοντος roadster SRV550 και εξοπλίζεται με τον ίδιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 554 cc.

Η απόδοσή του δεν ξεπερνά σε μέγιστη ιπποδύναμη το ανώτατο όριο της Α2, δηλώνοντας 47.6 ίππους στις 7,500 rpm και ροπή 5.2 kgm στις 5,500 rpm.

Στα τεχνικά του στοιχεία ξεχωρίζουν οι τροχοί των 16 ιντσών, αλλά και μια μικρή πρωτοτυπία στη χρήση ιμάντα για την τελική μετάδοση, ενώ ακόμη ο εξοπλισμός περιλαμβάνει δικάναλο ABS.

Τα όργανα φιλοξενούνται σε μια κομψή στρογγυλή LCD οθόνη, καθώς στη ζυγαριά το SVT550 ST ζυγίζει 212 κιλά με το 16 λίτρων ρεζερβουάρ του γεμισμένο.

QJ Motor SRC500

qj src500

Αν παρατηρείτε μια εμφανισιακή ομοιότητα με τη Benelli Imperiale 400, αυτή προφανώς και δεν είναι τυχαία, καθώς η QJ Motor ουσιαστικά εδώ μας παρουσιάζει την εξέλιξη αυτής της μοτοσυκλέτας που ως τώρα τη γνωρίζαμε μόνο μέσω της θυγατρικής ιταλικής εταιρείας.

Στην SRC500 εμφανίζεται μια εξελιγμένη μορφή του ίδιο αερόψυκτου διβάλβιδου μονοκύλινδρου, που από τα 374 cc ανεβαίνει στα 480, παρέα με την ανάλογη τόνωση της απόδοσής του κατά περίπου 20%.

Συγκεκριμένα, από τους 20.7 ίππους που απέδιδε ως 400άρι, πλέον παράγει μέγιστη ισχύ 25.5 hp στις 5,750 rpm, με τη ροπή του να κορυφώνεται στα 3.7 kgm στις 4,250 rpm.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας παραμένουν ακριβώς ως τις γνωρίζαμε από το Imperiale, δηλαδή βάρος 205 κιλών, καθώς και τροχοί 19 ιντσών μπροστά και 18 πίσω, με το ύψος σέλας στα φιλικότατα 800 mm.

Η βασική αισθητή αλλαγή που εντοπίζουμε αφορά στο ρεζερβουάρ καυσίμου, που μεγάλωσε από τα 12 στα 15.5 λίτρα.

QJ Motor SRV300 2023

qj srv300 7

Την είχαμε πρωτοδεί τον Απρίλιο του 2021 να εμφανίζεται στην Κίνα ως τη μοτοσυκλέτα που θα κυκλοφορήσει με τα λογότυπα της Harley-Davidson. Έκτοτε όμως δεν ξανακούσαμε κουβέντα για την ενδεχόμενη συνεργασία των Αμερικανών με την QJ Motor, αντιθέτως μάλιστα είδαμε την ίδια μοτοσυκλέτα να κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά της Κίνας ως 300S.

Έναν χρόνο αργότερα το μικρό cruiser έχει ανανεωθεί αισθητικά, έχει υποταχθεί στις προσταγές των Euro 5 και έκανε το ευρωπαϊκού του ντεμπούτο στην EICMA 2022, ως μοντέλο της εισαγόμενης γκάμας της πλέον.

Κινείται από έναν υγρόψυκτο V2 296 cc με μέγιστη απόδοση 35.7 hp / 9,000 rpm και 2.7 kgm / 5,000 rpm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου για υγρό βάρος 164 κιλών.

Κυλά σε τροχούς 16 ιντσών μπροστά (120/80) και 15 πίσω (150/80), αναρτάται σε ανεστραμμένο πιρούνι και δύο αμορτισέρ, ενώ φρενάρει με μια διπίστονη δαγκάνα σε δίσκο 280 mm μπροστά.

Διαθέτει μια μικρή στρογγυλή οθόνη LCD, φώτα LED παντού, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο σε μαύρο ή πορτοκαλί χρώμα στην Ισπανία.

Royal Enfield Super Meteor 650

re super meteor 650

Η τρίτη μοτοσυκλέτα που θα φορέσει και επίσημα τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα της εταιρείας, μετά τα Continental GT και Interceptor 650, είναι το Super Meteor το οποίο, όπως λέει και το όνομά του, μεταφέρει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του cruiser όπως πρωτοπαρουσιάστηκε με το Meteor 350 στη μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητήρων της Royal Enfield.

Η νέα μοτοσυκλέτα θα διατεθεί σε δύο τύπους, το βασικό Super Meteor 650 και το Grand Tourer με τον πλουσιότερο εξοπλισμό, αμφότερα στημένα γύρω από ένα νέο πλαίσιο που σχεδιάστηκε στην Αγγλία από την Harris Performance, θυγατρική της Royal Enfield εδώ και μερικά χρόνια.

Ο δικύλινδρος κινητήρας των 648 cc και 47 hp δεν αναμένεται να έχει διαφορές στην απόδοση, αν και δεν έχουν δοθεί τα σχετικά στοιχεία στο δελτίο Τύπου, καθώς το δέλεαρ των ευρωπαϊκών διπλωμάτων Α2 είναι πολύ μεγάλο για να παρακαμφθεί για χάρη μερικών ακόμη αλόγων.

Εξοπλίζεται με ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm διαδρομής 120 mm και δύο αμορτισέρ πίσω που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, με διαδρομές 101 mm. Οι τροχοί του είναι 19 ιντσών μπροστά (100/90) και και 16 πίσω (150/80), αμφότεροι με ελαστικά χωρίς σαμπρέλα (tubeless).

Με το 15.7 λίτρων δοχείο καυσίμων γεμισμένο, το Super Meteor 650 ζυγίζει αισίως 241 κιλά.

Στα όργανά του βρίσκουμε ένα στρογγυλό ρολόι με αναλογικό ταχύμετρο και μια μικρή στρογγυλή οθόνη LCD στο κέντρο της, ενώ δίπλα βρίσκεται το νέο σημείο αναφοράς των σύγχρονων Royal Enfield, το στάνταρ σύστημα πλοήγησης Tripper που χρησιμοποιεί χάρτες της Google για να κάνει τη δουλειά του με τον πιο απλό τρόπο, με βελάκια και απλές οδηγίες.

Η Royal Enfield θα προσφέρει τη νέα της μοτοσυκλέτα σε μια σειρά από χρώματα, με πέντε εξ αυτών για τη βασική έκδοση: μαύρο, μπλε, γκρι και δύο διαφορετικά πράσινα. Όσο για την έκδοση Grand Tourer, που προσθέτει ανεμοθώρακα και πλάτη συνεπιβάτη στον βασικό της εξοπλισμό, αυτή θα προσφέρεται σε δύο διχρωμίες, μια με βάση το κόκκινο και μια με το μπλε.

Royal Enfield HNTR 350

re hntr350

Η HNTR 350 έχει μοντέρνα εμφάνιση με διπλά χρώματα, ζάντες από χυτό αλουμίνιο, φαρδιά ελαστικά tubeless και στρογγυλεμένα πίσω φώτα. Η βασική έκδοση προσφέρεται σε τρεις κομψούς συνδυασμούς χρωμάτων και γραφικών, ενώ η κορυφαία έκδοση διατίθεται με τρία πολύ ιδιαίτερα και ξεχωριστά σχέδια στο ρεζερβουάρ.

Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ζάντες αλουμινίου με φαρδιά ελαστικά 110/70 x 17” μπροστά και 140/70 x 17” πίσω, δισκόφρενα 300 mm μπροστά και 270 mm πίσω, δικάναλο ABS και κεντρικό σταντ.

Kινείται από τον μονοκύλινδρο κινητήρα J-Series των 349 cc, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις Meteor και Classic 350. Είναι αερο-ελαιόψυκτος, με σύστημα ψεκασμού και αποδίδει 20.2 hp στις 6100 rpm και 27 Nm ροπής στις 4000 rpm μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου.

Η λιανική τιμή της είναι 4.390 € για τα μοντέλα Dapper White, Dapper Ash, Dapper Grey και 4.490€ για τα μοντέλα Rebel Black, Rebel Blue και Rebel Red.

Super Soco Stash

supersoco stash

Η Stash είναι μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα δρόμου με σπορ εμφάνιση και απόδοση αντίστοιχη με αυτή θερμικού κινητήρα 125 cc.

Η Super Soco είχε παρουσιαστεί τη Stash ως πρωτότυπο και εξαρχής είχε ως πρακτικό ατού τον χώρο αποθήκευσης εκεί που κανονικά βρίσκεται το δοχείο καυσίμων και ο οποίος χωρά ένα full face κράνος.

Ο κινητήρας παράγει κατά μέση τιμή 8kW και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15kW στο μάξιμουμ της απόδοσής του, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει αντίστοιχα τα 108 km/h ή 120 km/h.

Η μπαταρία του είναι 72V αποσπώμενη και μπορεί να φορτιστεί με τον ειδικό φορτιστή, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει σε κανονική πρίζα, σε 3.5 ώρες. Χωρίς τον ταχυφορτιστή η πλήρης φόρτιση παίρνει 5-6 ώρες.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την εμβέλεια της μοτοσυκλέτας με μία φόρτιση αλλά αναμένεται γύρω στα 50 χιλιόμετρα όπως και το Super Soco TS Street Hunter, το οποίο έχει αντίστοιχη τελική ταχύτητα.

suzuki/item/32295-eicma-2022-suzuki-gsx-8s-2023-nea-dikylindri-gymni" style="color: #0000ff;">Suzuki GSX-8S

suzuki-gsx-s8.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">suzuki-gsx-s8.jpg" alt="suzuki gsx s8" width="960" height="640" />

Με τον νέο κινητήρα που είδαμε στο V-Strom 800DE, η Suzuki παρουσίασε στο Μιλάνο και μια νέα γυμνή μοτοσυκλέτα που φαίνεται πως βάζει ευθέως στο μάτι το νέο Honda Hornet 750.

Στο επίκεντρο της νέας GSX-8S βρίσκεται ο ολοκαίνουργιος δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 776 cc που παρουσιάστηκε με το νέο V-Strom 800DE, ο οποίος εδώ αποδίδει έναν ονομαστικό ίππο λιγότερο, 82 hp στις 8,500 rpm και ροπή 8 kgm στις 6,800 rpm.

Η μοτοσυκλέτα χτίζεται γύρω από ένα ατσάλινο πλαίσιο, ανοικτό στο κάτω μέρος του, με αναρτήσεις ΚΥΒ χωρίς ρυθμίσεις, αλλά και εξοπλιστικό πακέτο που θυμίζει αρκετά το V-Strom 800DE: έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, traction control με τρία επίπεδα λειτουργίας συν ανεπεργοποίηση, quickshifter δύο δρόμων, Suzukis Easy Start System και low rpm assist.

Όσο για την εμφάνιση, εδώ δεν έχουμε εκπλήξεις καθώς η Suzuki ενέταξε τη μοτοσυκλέτα της στη σχεδιαστική λογική όλων των GSX-S, με το χαρακτηριστικό μούτρο με τα δύο κάθετα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα.

Το νέο Suzuki GSX-S8 του 2023 θα είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα: λευκό και ανοικτό μπλε με υποπλαίσιο και ζάντες σε ασορτί μπλε χρώμα, καθώς και μια κατάμαυρη εναλλακτική.

SWM Custom V1200

swm custom v1200

Η SWM αποκαλύπτει ένα νέο cruiser 1200 κυβικών με αισθητική Harley-Davidson και έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα της μητρικής της, Shineray.

Μόλις τον Ιούλιο είχαμε συναντήσει έναν νέο κινητήρα, τον δικύλινδρο V1202 45 μοιρών με εμφάνιση που προφανώς αντιγράφει τον Evolution της Harley-Davidson, μόνο που αυτός είχε μόλις παρουσιαστεί στην Κίνα από τη Shineray.

Λίγους μήνες αργότερα, ο κινητήρας αυτός εμφανίστηκε στο Μιλάνο, σε μια μοτοσυκλέτα της SWM – εταιρεία που ανήκει στη Shineray από το 2014. Το Custom V1200 έχει ήδη προστεθεί στην ιστοσελίδα της SWM και πλέον περιμένουμε να μάθουμε τα τι και πώς του.

Στο μεταξύ, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δείχνουν αναμενόμενα, με την ισχύ ευτυχώς να ξεπερνά αισθητά τους 60 ίππους που ανέφερε η Shineray το Καλοκαίρι, καθώς στην SWM μορφή του αποδίδει 80.5 hp μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου. Δεν γίνεται λόγος για ροπή, αλλά είναι μάλλον προφανές πως σε έναν δικύλινδρο 1200άρη, και να θες να την κρύψεις, αυτή θα ξεχειλίζει.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει τροχούς 16 ιντσών, ζυγίζει 250 κιλά στεγνή και η τελική της ταχύτητα ανακοινώνεται ως “πάνω από 200 km/h”, με μέση κατανάλωση 6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

triumph/item/32248-triumph-street-triple-765-r-rs-moto2-2023-nea-genia-se-treis-ekdoseis/" style="color: #0000ff;">Triumph Street Triple 765 R / RS / Moto2

triumph-streettriple-765.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-streettriple-765.jpg" alt="triumph streettriple 765" width="960" height="640" />

Το 2023 ήρθε η ώρα για μια νέα σοδειά Street Triple 765, όπου όλα αλλάζουν στη γυμνή supersport της Triumph, με τρεις νέες εκδόσεις: τη βασική R, η αθλητικότερη RS και η συλλεκτική Moto2 που θα διατεθεί σε 765 κομμάτια μόνο.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας σε σειρά έχει υποστεί πολλές επεμβάσεις ώστε να ανεβάσει το ταβάνι της απόδοσής του στους 118.4 hp στις 11,500 rpm, από 116.4/12,000. Αυτή είναι η μέγιστη ισχύς της βασικής έκδοσης R, καθώς οι RS και Moto2 παίρνουν αρκετά παραπάνω από τον ίδιο κινητήρα με μέγιστο στους 128.2 ίππους στις 12,000 rpm.

Η μέγιστη ροπή είναι ίδια για όλες τις εκδόσεις και φτάνει στα 8.2 kgm στις 9,500 rpm.

Το πλαίσιο ακολουθεί την ίδια αρχιτεκτονική, είναι δηλαδή αλουμινένιο δύο δοκών και οπτικά ολόιδιο με το τρέχον, ωστόσο έχει αλλάξει η γεωμετρία του και η θέση οδήγησης. Αυτή καθορίζεται αφενός από το νέο τιμόνι που είναι 12 mm πιο φαρδύ στα R και RS (στενότερο στο Moto2), αλλά και από την πιο κλειστή γωνία κάστερ που υπόσχεται πιο γρήγορη συμπεριφορά στη στροφή.

Σημειώνοντας πολλές μικρές διαφορές στα γεωμετρικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας συγκριτικά με τον προηγούμενη γενιά, ξεχωρίζουμε τις τρεις διαφορετικές μορφές που αναλογούν στις νέες εκδόσεις. Τα R, RS και Moto2 μετρούν μεταξύ τους διαφορετικό μεταξόνιο, γωνία κάστερ, ίχνος και ύψος σέλας, επιδεικνύοντας ασυνήθιστη προσαρμοστικότητα στον ρόλο που θέλει να επιτελέσει κάθε μια από αυτές τις μορφές του νέου Street Triple 765.

Στις αναρτήσεις συναντάμε το γνωστό ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm Showa Big Piston και αμορτισέρ της ίδιας, με την εξαίρεση της έκδοσης Moto2 που φορά Ohlins, με ανεστραμμένο 43άρι πιρούνι μπροστά και ένα monoshock RSU πίσω. Εξυπακούεται πως όλες οι αναρτήσεις σε όλες τις εκδόσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες.

Στα φρένα βρίσκουμε μια ποικιλία της Brembo, ξεκινώντας με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες M4.32 για τη βασική έκδοση R, αλλά Stylema και ρυθμιζόμενη μανέτα Brembo RCS για τις RS και Moto2.

Στο ηλεκτρονικό μέτωπο όλα έχουν επίκεντρο την αδρανειακή μονάδα ελέγχου και όλα έχουν ανανεωθεί, ξεκινώντας από το Cornering ABS που χρησιμοποιεί και συνδυασμένη πέδηση, ενώ ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα απόδοσης.

Στα όργανα υπάρχουν δύο επιλογές. Η R έκδοση φορά μια οθόνη που συνδυάζει μια μονόχρωμη (μπλε) LCD πάνω πλευρά με στροφόμετρο, ταχύμετρο και στάθμη καυσίμου, ενώ από κάτω έχει μια μικρότερη έγχρωμη TFT LCD με άλλες πληροφορίες. Στα δε RS και Moto2 ο αναβάτης βλέπει μια έγχρωμη οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα και διαφορετικά χειριστήρια στο τιμόνι (με το γνωστό joystick της Triumph).

Ο εξοπλισμός του νέου Street Triple 765 περιλαμβάνει ακόμη quickshifter δύο δρόμων ως στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, συμπλέκτη μονόδρομο με υποβοήθηση, παροχή ρεύματος USB κάτω από τη σέλα, φλας με αυτόματη ακύρωση και immobilizer, ενώ ειδικά για τα RS και Moto2 ενσωματώνεται και χρονόμετρο γύρων για την πίστα (lap timer).

Η Triumph Street Triple 765 R θα διατεθεί σε δύο χρώματα, λευκό και γκρι, η RS σε γκρι, κόκκινο και κίτρινο, ενώ η Moto2 σε δύο αποκλειστικούς χρωματισμούς με βάση το κίτρινο ή το λευκό.

triumph/item/32142-triumph-chrome-collection-2023" style="color: #0000ff;">Triumph Chrome Collection

triumph-chrome-collection.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-chrome-collection.jpg" alt="triumph chrome collection" width="960" height="720" />

Διαθέσιμες για έναν χρόνο μόνο, όλες οι δέκα μοτοσυκλέτες αυτής της εντυπωσιακής συλλογής αποτελούν μια μοναδική, θαρραλέα και γοητευτική νέα εναλλακτική οπτική στην τελευταία γενιά των θρυλικών modern classic Bonneville και του μοναδικού στον κόσμο Rocket 3 της Triumph, με χαρακτηριστική, χειροποίητη εφαρμογή χρωμίου, συνοδευόμενη από μια νέα σειρά αξεσουάρ Chrome Edition.

Η σειρά Chrome Edition περιλαμβάνει τα εξής μοντέλα: Rocket 3 R, Rocket 3 GT, Bonneville T120, Bonneville Bobber, Scrambler 1200 XE, Bonneville Speedmaster, Thruxton RS, Bonneville T100, Speed Twin 900, Scrambler 900, Bonneville Bobber.

Διαθέσιμα άμεσα για παραγγελία, αυτά τα ξεχωριστά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής θα είναι διαθέσιμα μόνο για έναν χρόνο και θα φτάσουν στις βιτρίνες του δικτύου της Triumph ανά τον κόσμο από τα τέλη του 2022 ως τις αρχές του 2023.

triumph/item/30581-triumph-nea-xromata-gia-tis-games-roadster-rocket-2023" style="color: #0000ff;">Triumph Speed Triple 1200 RS

triumph-Speed-Triple-1200-rs.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-Speed-Triple-1200-rs.jpg" alt="triumph Speed Triple 1200 rs" width="960" height="555" />

Η χρωματική γκάμα του Sped Triple 1200 RS για το 2023 διατηρεί τα μαύρο (Sapphire Black) και ασημί (Matt Silver Ice), ενώ προσθέτει ένα νέο χρώμα το πορτοκαλί Matt Baja Orange.

triumph/item/30581-triumph-nea-xromata-gia-tis-games-roadster-rocket-2023" style="color: #0000ff;">Trident 660

triumph-Trident-660.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-Trident-660.jpg" alt="triumph Trident 660" width="960" height="540" />

Η φαμίλια του Trident 660 αποκτά ένα νέο χρώμα για το 2023, το Matt Baja Orange and Matt Storm Grey, δηλαδή έναν συνδυασμό μαύρου με πορτοκαλί.

Παράλληλα, διατηρούνται οι υπάρχοντες συνδυασμοί ασημί με κόκκινο (Silver Ice and Diablo Red), μαύρο με ασημί (Matt Jet Black and Silver Ice) καθώς και το κατάμαυρο Sapphire Black.

triumph/item/30581-triumph-nea-xromata-gia-tis-games-roadster-rocket-2023" style="color: #0000ff;">Rocket 3 R / GT

triumph-Rocket-3-GT.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-Rocket-3-GT.jpg" alt="triumph Rocket 3 GT" width="960" height="540" />

To αχόρταγο τρικύλινδρο 2,500 cc Rocket 3 δεν αλλάζει για το 2023, φρεσκάρει ωστόσο τις χρωματικές του επιλογές. Συγκεκριμένα, στην έκδοση Rocket 3 R σημειώνουμε έναν νέο ασημί χρωματισμό (Matt Silver Ice) δίπλα στα υπάρχοντα ασημί-κόκκινο (Silver Ice and Cranberry Red) και το μαύρο Phantom Black.

Όσο για το πολυτελέστερο Rocket 3 GT, το νέο χρώμα παίζει με συνδυασμό μαύρου με κόκκινο (Carnival Red & Sapphire Black), ενώ νέο είναι και το μαύρο Sapphire Black.

Voge 525 ACX

voge 525 acx

Η scrambler εκδοχή του 500 AC παρουσιάστηκε στο Μιλάνο και φορά τον νέο, λίγο μεγαλύτερο κινητήρα των 494 cc, όπως και το 525 DSX.

Η έκδοση ACX παίρνει το κλασικό σουλούπι του AC και του προσφέρει στοιχεία scrambler για μια λίγο διαφορετική εναλλακτική πάνω στο ίδιο θέμα.

Το 525ACX στην ευρωπαϊκή του μορφή αποδίδει 47.6 ίππους, στο όριο της Α2 δηλαδή, ζυγίζει 185 κιλά στεγνό και η τελική του ταχύτητα ανακοινώνεται στα 160 km/h, με δύο χαρτογραφήσεις για την απόδοση του δικύλινδρου σε Standard και Sport.

Φορά τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι λίγο αυξημένη στα 200 mm ως προς το 500 AC, ενώ θα φορά και αυτό την ίδια μεγάλη TFT οθόνη 7 ιντσών του 525DSX με στάνταρ συνδεσιμότητα.

Voge Brivido 125R

Voge Brivido 125R

Με μονοκύλινδρο κινητήρα χωρητικότητα 124,8 κυβικών εκατοστών, το μικρό γυμνό της Voge αποδίδει 14,1 hp στις 9.500 σ.α.λ. και 1,3 kgm στις 8.000 σ.α.λ., με το κιβώτιο ταχυτήτων να διαθέτει 6 σχέσεις και εκκίνηση με μίζα.

H Voge ανακοινώνει 128 κιλά χωρίς καύσιμο, οι τροχοί του είναι χυτοί αλουμινένιοι 17 ιντσών με ελαστικά 110/70 και 140/60 για μπροστά και πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δίσκους με δαγκάνες δύο και ενός εμβόλων αντίστοιχα.

Παράγεται σε μαύρο με κίτρινες λεπτομέρειες και σε λευκό με γαλάζιο, και ευελπιστούμε να δούμε και τους δύο χρωματισμούς στη χώρα μας σε τιμή που αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα δεδομένα της Voge, πιθανότατα θα είναι ελκυστική για την κατηγορία.

yadea" style="color: #0000ff;">Yadea Keeness VFD

keenes vfd

Η κινέζικη κατασκευάστρια Yadea παρουσίασε πρόσφατα τη γυμνή μοτοσυκλέτα της, Keeness VFD. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στη μέση που είναι ικανός να παράγει μέγιστη ισχύ 10 kW ή περίπου 13.4 ίππους, με μέγιστη ροπή 280 Nm.

Όσον αφορά την αυτονομία, είναι 140 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, χάρη σε δύο αφαιρούμενα πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου, τα οποία ζυγίζουν 14 κιλά και έχουν συνολική χωρητικότητα 4,6 kWh.

Η Keeness κυλά σε τροχούς 17 ιντσών και διαθέτει οθόνη LCD πέντε ιντσών για να ενημερώνει τον αναβάτη. Η Yadea αναμένεται να κυκλοφορήσει το Keeness στην αγορά στις αρχές του 2023, ωστόσο, η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Yamaha MT-07

yamaha mt07

Η δημοφιλέστατη γυμνή μοτοσυκλέτα της Yamaha αναβαθμίζεται με μια νέα έγχρωμη TFT οθόνη με στάνταρ Bluetooth συνδεσιμότητα.

Για το 2023 η Yamaha διατηρεί τη μηχανική βάση της μοτοσυκλέτας απαράλλαχτη, δεν προσθέτει τίποτε στα βασικά του περιφερειακά (αναρτήσεις, φρένα) και δεν αλλάζει καν τα διαθέσιμα χρώματα, που παραμένουν τα ίδια με το 2022: Cyan Storm (κυανό), Icon Blue (μπλε) και Tech Black (μαύρο).

Αυτό που αλλάζει στο μοντέλο της επόμενης χρονιάς είναι τα όργανά του, όπου έρχεται μια νέα οθόνη, έγχρωμη TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο επιλογές προβολής.

Το Street Theme βασίζεται σε μια σύγχρονη εμφάνιση με στροφόμετρο σε μορφή μπάρας στο πάνω μέρος και ψηφιακή ένδειξη ταχυμέτρου, ενώ το Touring Theme προτιμά ένα παραδοσιακότερο στρογγυλό στροφόμετρο στα δεξιά της οθόνης με την ένδειξη ταχύτητας αριστερά.

H συνδεσιμότητα με το τηλέφωνο του αναβάτη μέσω Bluetooth ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου ΜΤ-07 και επιτυγχάνεται με τη δωρεάν εφαρμογή της Yamaha, MyRide app.

Στο νέο ΜΤ-07 η Yamaha έχει φροντίσει να προεγκαταστήσει την απαραίτητη καλωδίωση για quickshifter διευκολύνοντας σημαντικά την εκ των υστέρων τοποθέτησή του, εφόσον ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να το αποκτήσει από τη συλλογή Yamaha Genuine Accessories.

Yamaha XSR 700 Legacy

yamaha xsr700

H έμπνευση του σχεδιασμού της XSR700 Legacy προέρχεται από τη scrambler σχολή, με μαύρες φυσούνες προστασίας στα καλάμια, off-road γκριπς στο τιμόνι, κλασική σέλα, στρογγυλό φανάρι εμπρός με προστατευτικό, αλουμινένιους ακτινωτούς τροχούς σε χρυσό χρώμα και τρακτερωτά λάστιχα.

XSR125 Legacy

yamaha xsr125 legacy

To μικρό Sport Heritage μοντέλο της Yamaha δεν αλλάζει σε κάτι για το 2023, πλην της εμφάνισης, η οποία εμπλουτίζεται με έναν νέο χρωματισμό.

Ήταν ήδη διαθέσιμο στα χρώματα Heritage White, Yamaha Blue and Impact Yellow, ενώ πλέον προστίθεται και η έκδοση Legacy με μαύρο χρώμα και χρυσές ζάντες.

Yamaha MT-125

yamaha mt125

Συνεχίζοντας την αναβάθμιση της οικογένειας Hyper Naked η Yamaha στρέφει το βλέμμα της και στον βενιαμίν της φαμίλιας, το MT-125 που για το 2023 αποκτά μια νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με στάνταρ συνδεσιμότητα Bluetooth.

Το σύστημα αυτό είναι πανομοιότυπο με αυτό του μεγαλύτερου αδελφού, ωστόσο εδώ δε διαθέτει την επιλογή δύο μοτίβων προβολής, μα μόνο το Street Theme με την ψηφιακή μπάρα στο πάνω μέρος για στροφόμετρο.

Η άλλη μεγάλη είδηση για το ΜΤ-125 ωστόσο είναι πιο ουσιώδης για τα οδηγικά του χαρακτηριστικά και αφορά στην προσθήκη traction control στο ήδη πλούσιο πακέτο του μικρού γυμνού, το οποίο ήδη περιελάμβανε το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA (Variable Valve Actuation) και συμπλέκτη μονόδρομο με υποβοήθηση.

Οι χρωματικές επιλογές για το 2023 παραμένουν ως είχαν: Cyan Storm (κυανό), Icon Blue (μπλε) και Tech Black (μαύρο).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 14:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Adventure: Η Κλάση του 2023 Αφιέρωμα – Όλα τα scooter του 2023 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon