.
Κατηγορία Peugeot
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 08:33

EICMA 2022 - Peugeot PM-001 300 – Γαλλική επί..Στροφή στις μοτοσυκλέτες

Η εξαγορά της Peugeot από τη Mahindra, φαίνεται πως θα αλλάξει το σκηνικό της γαλλικής εταιρείας, διευρύνοντας τη γκάμα της και στις μοτοσυκλέτες πέρα από τα scooter.

O Ινδικός κολοσσός έχει μεγάλα σχέδια για τις μοτοσυκλέτες της Peugeot, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με την επέκταση της γκάμας των μοντέλων της να είναι πολύ σημαντική. Στην EICMA 2022, η Peugeot παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα με την ονομασία PM-01 300, ένα γυμνό streetfighter δρόμου με νεο-ρετρό αισθητική. Τροφοδοτείται από ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα 292,4 κ.εκ. με μέγιστη ισχύ 29 ίππων στις 9.000 στροφές και περί τα 23 Nm ροπής στις 7.000 στροφές. Η κίνηση φτάνει στον πίσω τροχό μέσω ενός κιβωτίου έξι σχέσεων, «στοχεύοντας» τα Honda CB300R και BMW G 310 R.

 pm002.jpg

Στα του εξοπλισμού συναντάμε upsidedown μπροστινό σύστημα, σε ανοδιωμένο χρυσό χρώμα για πιο premium εμφάνιση. Πίσω, υπάρχει ένα ρυθμιζόμενο -ως προς την προφόρτιση- monoshock αμορτισέρ και την πέδηση αναλαμβάνουν δισκόφρενα εμπρός και πίσω στα 280 και 240 χιλιοστά, αντίστοιχα, με το δικάναλο ABS να είναι στάνταρ. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 12,5 λίτρων, κάτι που δεδομένου του κυβισμού, θα πρέπει να παρέχει αρκούντος ικανοποιητική αυτονομία. Ακόμα, συναντάμε full-LED φωτισμούς, μια έγχρωμη οθόνη TFT με πληθώρα πληροφοριών και στατιστικών οδήγησης στη θέση του πολυοργάνου.

Προς το παρόν, τιμή και διαθεσιμότητα του Peugeot PM-001 300 παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, με βάση την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, φαίνεται ότι είναι έτοιμη για παραγωγή στο πολύ κοντινό μέλλον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 08:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon