.
Κατηγορία Peugeot
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 12:03

EICMA 2022 - Peugeot XP400 2023 - Νέο adventure scooter!

Η Peugeot Motorcycles φαίνεται πως επανέρχεται δυναμικά παρουσιάζοντας για το 2023 νέο GT scooter, το XP400. Η επιστροφή στην μεσαία κατηγορία των scooters γίνεται με ένα δίτροχο που φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον σχεδιαστικά, το οποίο μάλιστα έχει adventure αισθητική.

Με εμφάνιση που παραπέμπει αρκετά σε Honda X-ADV, με ελαστικά που διαθέτουν ενδιάμεση χάραξη για κίνηση εκτός δρόμου, αλλά και εξοπλισμό που τιμά τον προορισμό. Αυτή θα είναι η έκδοση XP400GT στην οποία συναντάμε εν μέσω άλλων προστατευτικά κάγκελα τόσο στο πλάι του fering όσο και στα μαρσπιέ, ενώ διαθέτει και προστατευτικές χούφτες.  Να σημειωθεί πως εδώ οι τροχοί 17 και 15 ιντσών είναι ακτινωτοί, με τις ακτίνες να πιάνουν στην άκρη των στεφανιών.

Στην έκδοση δρόμου, XP 400 Allure, χρησιμοποιούνται χυτοί αλουμινένιοι τροχοί, τα ίδια ελαστικά της Pirelli, αλλά όχι ο προαναφερθέν εξοπλισμός. Αυτό προφανώς θα είναι μία αντίπαλη πρόταση στο Honda ADV350 που ελάχιστα διαφέρει από το Forza στο οποίο βασίζεται.

PEUGEOT-XP400-ALLURE-2023-web.jpgΟ κινητήρας που κινεί τα νέα scooter είναι μονοκύλινδρος Power Motion χωρητικότητας  400cc, Euro5, υγρόψυκτος με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής, με απόδοση 36,7 ίππων.

Έχει να κινήσει 231 κιλά τα οποία βρίσκονται στο άνω όριο της κατηγορίας, με ένα τελείως νέο πλαίσιο, αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα με διαδρομή 140 χιλιοστών, μονό αμορτισέρ τοποθετημένο οριζόντια. Τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 295 χιλιοστών για μπροστά με ακτινικής τοποθέτησης τετραέμβολες δαγκάνες, και δίσκο διαμέτρου 240mm για πίσω, με ABS.

Οθόνη TFT 5'', μαγνητικό κλειδί, θύρα φόρτισης USB, αποθηκευτικός χώρος για ένα κράνος κάτω από τη σέλα, συμπληρώνουν το νέο GT scooter της εταιρίας, το οποίο θα παραχθεί σε τρεις εκδόσεις.

Την Allure σε πράσινο και την GT σε γκρι και λευκό, ενώ αναμένονται στα καταστήματα αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 12:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon