.
Κατηγορία Norton
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 07:36

Norton Commando 961 2023 – Προσδοκίες με φειδώ

Η πορεία της Norton  τα τελευταία χρόνια ήταν άκρως ταραχώδης με λιγότερες μοτοσυκλέτες στα σκαριά από το αναμενόμενο. Όμως, το Commando 961 του 2023 είναι πλέον εδώ και ίσως είναι το φως στο τούνελ.

Εξ’ όψεως, μοιάζει αρκετά με τον προκάτοχο και διατίθεται σε δύο παραλλαγές: Sport και Café Racer. Τροφοδοτείται από έναν αερόψυκτο, δικύλινδρο –μη Euro 5(!)- κινητήρα 961 κυβικών εκατοστών, ο οποίος αποδίδει 76,8 ίππους στις 7.250 σ.α.λ., με τη ροπή στα 81 Nm στις 6.300 σ.α.λ., ο οποίος φιλοξενείται σε ένα πλαίσιο που είναι συγκολλημένο με το χέρι στα νέα κεντρικά γραφεία της Norton στο Solihull της Αγγλίας.

comm2.jpg

Η ανάρτηση αποτελείται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι της Öhlins στα 43 χλστ. μπροστά, μαζί με ένα ζευγάρι πλήρως ρυθμιζόμενα διπλά αμορτισέρ και πάλι της Öhlins πίσω. Στα φρένα συναντάμε μια διπλή, ακτινικά τοποθετημένη διάταξη μονομπλόκ δαγκανών της Brembo μπροστά, η οποία συνοδεύεται από ένα ζεύγος πλωτών δίσκων στα 320 χλστ. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μια μονή δαγκάνα δύο εμβόλων και πάλι της Brembo και ένας δίσκος στα 240 χλστ.

comm5.jpg

Το ABS είναι στάνταρ και είναι και το μόνο ηλεκτρονικό βοήθημα που συναντάμε στη μοτοσυκλέτα, ενώ χαρακτηριστική είναι η επιμονή στο κλασικό, όπως μαρτυρούν και τα όργανα των ενδείξεων. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Dunlop Sportmax GPR 300, ενώ στη χρωματική επιλογή Matrix Black, υπάρχει και η επιλογή για μαύρες ζάντες αντί εκείνων σε απόχρωση βουρτσισμένου αλουμινίου.

comm1.jpg

Το Norton Commando 961 και στις δυο εκδόσεις του, SP και CR είναι διαθέσιμα σε δύο χρωματισμούς: Matrix Black ή Manx Platinum. Το Sport έρχεται με μαύρο, ανοδιωμένο ψηλό τιμόνι, ενώ το Café Racer έρχεται με τοποθετημένα clip ons από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Και οι δύο μοτοσυκλέτες διαθέτουν ανθρακονημάτινο μπροστινό λασπωτήρα, ασορτί κάλυμμα καθίσματος και προαιρετικό κάθισμα συνεπιβάτη που είναι διαθέσιμο για αγορά.

comm3.jpg

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, υπάρχει η σχετική φόρμα εγγραφής διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο της Norton με την τρέχουσα διαθεσιμότητα όμως να είναι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την τιμή να ξεκινά από τις 16.499 £ ή αν προτιμάτε 18.855 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 09:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon