.
Κατηγορία Norton
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 08:20

Norton V4CR 2023 - Café racer για πολύ-πολύ λίγους

Το πρώτο μοντέλο της Norton Motorcycles υπό τη σκέπη της ινδικής TVS είναι γεγονός και το όνομα αυτού V4CR.

Το πρακτικά γυμνό superbike με τις café racer γραμμές, αποδίδει 185 ίππους και 125 Nm ροπής, αποτελώντας την πρώτη ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα που παράγεται από τη Norton υπό την ιδιοκτησία της TVS Motor Co. Με τιμή 41.999 £ -δηλαδή 48.000+ ευρώ- και μόλις με 200 μοτοσυκλέτες να κατασκευάζονται, το εν λόγω café racer αποτελεί ένα μοντέλο για πολύ λίγους, ερχόμενο σε συνέχεια του ανασχεδιασμένου V4SV και της νέας γενιάς του Norton Commando 961 που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Κατασκευασμένη στο χέρι και στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Solihull, η νέα Norton κληρονομεί όλα τα χαρακτηριστικά του σχεδιαστικού DNA της Norton , με το απογυμνωμένο φέρινγκ από ανθρακονήματα να αποκαλύπτει τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια στο χειροποίητο πλαίσιο αλουμινίου, το σύστημα εξάτμισης τιτανίου και τη συγκόλληση ακριβείας.

V4CR2.jpg

Οι εκτεθειμένες εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος, σε συνδυασμό με το κοντό σώμα και τη «συμπαγή» ουρά, δίνουν στο V4CR την επιθετική του στάση. Τροφοδοτείται από τον υγρόψυκτο κινητήρα V4 των 1200cc, 72 μοιρών της Norton, ο οποίος έχει βελτιστοποιηθεί για να παράγει 185 ίππους στις 12.000 rpm και 125 Nm ροπής στις 9.000 rpm.

Διαθέτει ακόμα Quickshifter, αυτόματο φλας, ρυθμιζόμενη μπροστινή και πίσω ανάρτηση της Ohlins, φρένα της Brembo, εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, τρεις λειτουργίες κινητήρα (wet, road και sport) κ.α. Στον εξοπλισμό συναντάμε ακόμα ως στάνταρ, έναν παραδοσιακό μονό στρογγυλό προβολέα εφοδιασμένο με LED, ανάφλεξη χωρίς κλειδί και έγχρωμη οθόνη TFT έξι ιντσών.

V4CR5.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, «Ο συνδυασμός ενός χειροποίητου συστήματος εξάτμισης και του ήχου του κινητήρα V4 διασφαλίζει ότι οι δρόμοι του Ηνωμένου Βασιλείου αντηχούν με το εμβληματικό γρύλισμα ενός κινητήρα Norton για άλλη μια φορά».
Ο Dr. Robert Hentschel, Διευθύνων Σύμβουλος της Norton Motorcycles, δήλωσε: «Το Norton V4CR είναι μια ακατέργαστη έκφραση άψογης σχεδίασης και μεθυστικής απόδοσης. Πήραμε τη μηχανική του V4SV και αφαιρέσαμε το εξωτερικό περίβλημα για να διασφαλίσουμε ότι ο αναβάτης θα έχει μια πραγματικά απρόσκοπτη εμπειρία μοτοσικλέτας.

V4CR4.jpg

Το V4CR είναι το πρώτο εντελώς νέο μοντέλο που κατασκευάσαμε. Οι ομάδες μηχανικής και σχεδιασμού μας ήταν σχολαστικές στην προσέγγισή τους, από τα αρχικά σκίτσα μέχρι την παραγωγή ιδέας, μέχρι τις τελευταίες πινελιές. Η μοτοσυκλέτα είναι το αποκορύφωμα όλων των μαθημάτων και των επενδύσεών μας τα τελευταία τρία χρόνια και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε τώρα να μοιραστούμε αυτή τη γεύση από το μέλλον του Norton.»

V4CR3.jpg

Το V4CR είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, Carbon ή Manx Platinum, διαθέτοντας ρεζερβουάρ καυσίμου 15 λίτρων από ανθρακονήματα κάτω από τη σέλα, με ενίσχυση Kevlar και διάσπαρτες πινελιές στο φέρινγκ από ανθρακονήματα. Είπαμε όμως, 200 μοτοσυκλέτες θα είναι όλες και όλες, έναντι μάλιστα σχεδόν 50.000 ευρώ. Προλαβαίνετε δεν, προλαβαίνετε..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon