.
Κατηγορία Norton
Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 12:00

Norton Combat – Στη μάχη των μικρών modern classics

Η TVS κατοχύρωσε στην Ινδία ένα νέο όνομα για λογαριασμό της Norton που πιθανώς να ετοιμάζεται για μάχη με τις νέες Triumph Speed 400 και Harley-Davidson X440.

Μια κατηγορία που δείχνει φλογερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια είναι αυτή των μικρομεσαίων γυμνών μοτοσυκλετών, η οποία θεμελιώθηκε πρωτίστως με την επιτυχία του ΚTM Duke 390. Στην Ινδία η κατηγορία αυτή αναπτύσσεται ραγδαία και έχει πλέον μια “νεο-ρετρό” πτέρυγα με εντονότατο ανταγωνισμό, καθώς οι συμμετοχές σε αυτή είναι πλέον πολλές και δυνατές: Bajaj Dominar, η πλατφόρμα 350 cc της Royal Enfield, Honda CB350 και πλέον, εδώ και λίγο καιρό, Triumph Speed 400 και Harley-Davidson X440.

Όπως μεταδίδει το ινδικό Autocar, η Norton Motorcycles κατοχύρωσε στην Ινδία μέσω της μητρικής της, TVS, το όνομα Combat για μια μελλοντική μοτοσυκλέτα. Δεν έχουμε ξανακούσει κάτι σχετικό με αυτήν και, κρίνοντας από τα γραφόμενα των Ινδών συναδέλφων, ούτε αυτοί γνωρίζουν με ασφάλεια περί τίνος πρόκειται.

Norton 2

Η εικασία που προκύπτει από τον Τύπο της χώρας είναι πως η TVS θέλει να χρησιμοποιήσει το όνομα της Norton για να μπει με ένα ακόμη δυνατό όπλο στη μάχη της κατηγορίας αυτής, έτσι το Combat θεωρείται πως θα κοσμήσει μια μοτοσυκλέτα με ανάλογο κυβισμό, δηλαδή στη γειτονιά 350-450 cc, και με τιμή που θα παραμείνει κάτω από τις 300,000 ινδικές ρουπίες, δηλαδή περίπου €3,200 (ισοτιμία 19/7/2023).

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως μάλλον θα χρειαστεί ένας νέος κινητήρας, μιας και η TVS δε διαθέτει κάτι ανάλογο στη γκάμα της. Το Ronin είναι ένα μοντέλο που κουμπώνει θεματολογικά, μα ο κινητήρας των 225 cc είναι πολύ μικρός για να παίξει με αυτόν τον ανταγωνισμό, ενώ το μεγαλύτερο μοτέρ στη γκάμα της TVS σήμερα είναι το υγρόψυκτο 310 του Apache RR – δηλαδή ο ίδιος μονοκύλινδρος που φορά η σειρά G310 της BMW.

Το γεγονός πως η αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος έχει κατατεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 πάντως αφήνει να εννοηθεί πως ίσως αυτό το σχέδιο να εξελίσσεται ήδη εδώ και τρία χρόνια.

Εφόσον η Norton Combat είναι όντως η μοτοσυκλέτα που εικάζεται πως είναι, τί πιο λογικό από μια σχεδίαση που να μιμείται το γνωστότερο τέκνο της Norton και ένα μοντέλο που πωλείται ακόμη και σήμερα, το Commando 961;

Πηγή: Autocar India

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Norton Commando 961 SP του 2023 ως πωλείται στην Αγγλία

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 12:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon