.
Κατηγορία TVS
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 12:16

TVS Ronin 225 – Νέο scrambler από Ινδία

Η ιδιοκτήτρια της Norton και συνεργάτιδα της BMW παρουσίασε ένα νέο μικρό scrambler μοντέλο που μάλλον θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας.

Η TVS Motor Company δεν είναι μια τυχαία εταιρεία, μετρώντας 110 χρόνια ζωής και συγκαταλεγόμενη στους μεγαλύτερους κατασκευαστές δικύκλων στην αχανή Ινδία με αγορά μοτοσυκλέτας και σκούτερ που μετρά σε αρκετά εκατομμύρια ταξινομήσεις κάθε χρόνο.

Ενόσω περιμέναμε να δούμε πότε θα μπει στην παραγωγή το πρωτότυπο cruiser Zeppelin R που είχε πρόσφατα παρουσιάσει, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 η TVS ανακοίνωσε ένα νέο μοντέλο, το scrambler Ronin 225.

TVS RONIN 225 1

Στην καρδιά του βρίσκουμε έναν αεροελαιόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 225.9 cc με μέγιστη απόδοση 20 hp και 2 kgm για 160 στεγνά κιλά - ενδεχομένως ίδιος με αυτόν που θα φορά και το Zeppelin R.

Στον εξοπλισμό του βρίσκουμε μονόδρομο συμπλέκτη, ανεστραμμένο πιρούνι και monoshock αμορτισέρ πίσω, καθώς και δισκόφρενα μπρος-πίσω με δικάναλο ABS που διαθέτει δύο επίπεδα ευαισθησίας, Urban και Rain.

New TVS Ronin 125 5

Οι τροχοί του έχουν διάμετρο 17 ιντσών και φορούν tubeless λάστιχα, τα φώτα είναι όλα LED και η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου μετρά 14 λίτρα.

Η μίζα του περνά στη νέα εποχή με μια λύση που ονομάζεται Integrated Starter Generator και στην περιγραφή θυμίζει πολύ το ανάλογο σύστημα που χρησιμοποιεί η Honda σε αρκετά σκούτερ της, όπως το PCX.

TVS Ronin 225 instrument display

Στο έκκεντρα τοποθετημένο του ψηφιακό όργανο – αλά Ducati Scrambler – η TVS ενσωματώνει προηγμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας που περιλαμβάνουν τα κλασικά, όπως πλοήγηση, προβολή κλήσεων και ειδοποιήσεων από το τηλέφωνο, πλοήγηση (με εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στον προορισμό!), αλλά το προχωρά και δυο σκαλιά παραπέρα με φωνητική υποστήριξη και στατιστική ανάλυση της διαδρομής μέσω της εφαρμογής TVS SmartConnect App.

Τα παραπάνω αποτελούν βασικό εξοπλισμό για την κορυφαία έκδοση Ronin 225 TD, ενώ θα διατεθούν και άλλες δύο εναλλακτικές με χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού, οι DS και SS.

Ένα ακόμη στοιχείο που διαφοροποιεί το DS, εκτός της προηγμένης συνδεσιμότητας, είναι οι ρυθμιζόμενες μανέτες.

image

Πέραν αυτών, οι τρεις εκδόσεις διαφέρουν μόνο σε χρώματα.

Το νέο TVS Ronin 225 θα είναι διαθέσιμο στο δίκτυο της εταιρείας από αυτόν τον μήνα (Ιούλιος 2022), δυστυχώς όμως αποκλειστικά στην αγορά της Ινδίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 12:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon