.
Κατηγορία Royal Enfield
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 19:40

EICMA 2022 - Royal Enfield Super Meteor 650 2023

Το νέο δικύλινδρο μοντέλων των Ινδών περιγράφεται ως ένα cruiser για τους αυτοκινητοδρόμους και μόλις έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Μιλάνο.

Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχουμε γράψει για αυτή την αναμενόμενη μοτοσυκλέτα της Royal Enfield, όπως και πόσες “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες του έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς από τα μουλάρια δοκιμών που έτρεχαν σε διάφορα σημεία της Ινδίας τα τελευταία δύο χρόνια – χάρη στην υπερδραστήριο στον τομέα αυτόν ινδικό Τύπο.

Εν τέλει η τρίτη μοτοσυκλέτα που θα φορέσει και επίσημα τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα της εταιρείας, μετά τα Continental GT και Interceptor 650, είναι το Super Meteor το οποίο, όπως λέει και το όνομά του, μεταφέρει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του cruiser όπως πρωτοπαρουσιάστηκε με το Meteor 350 στη μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητήρων της Royal Enfield.

SuperMeteor650GroupShot7

Η νέα μοτοσυκλέτα θα διατεθεί σε δύο τύπους, το βασικό Super Meteor 650 και το Grand Tourer με τον πλουσιότερο εξοπλισμό, αμφότερα στημένα γύρω από ένα νέο πλαίσιο που σχεδιάστηκε στην Αγγλία από την Harris Performance, θυγατρική της Royal Enfield εδώ και μερικά χρόνια.

Ο δικύλινδρος κινητήρας των 648 cc και 47 hp δεν αναμένεται να έχει διαφορές στην απόδοση, αν και δεν έχουν δοθεί τα σχετικά στοιχεία στο δελτίο Τύπου, καθώς το δέλεαρ των ευρωπαϊκών διπλωμάτων Α2 είναι πολύ μεγάλο για να παρακαμφθεί για χάρη μερικών ακόμη αλόγων.

P4D STU InterstellarSilver RHS F3Q 22

Εξοπλίζεται με ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm διαδρομής 120 mm και δύο αμορτισέρ πίσω που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, με διαδρομές 101 mm. Οι τροχοί του είναι 19 ιντσών μπροστά (100/90) και και 16 πίσω (150/80), αμφότεροι με ελαστικά χωρίς σαμπρέλα (tubeless).

Στα φρένα έχουμε μπροστά έναν δίσκο 320 mm με διπίστονη δαγκάνα και έναν 300 mm πίσω, υποστηριζόμενους από δικάναλο ABS.

Με το 15.7 λίτρων δοχείο καυσίμων γεμισμένο, το Super Meteor 650 ζυγίζει αισίως 241 κιλά.

SuperMeteor650details

Στα όργανά του βρίσκουμε ένα στρογγυλό ρολόι με αναλογικό ταχύμετρο και μια μικρή στρογγυλή οθόνη LCD στο κέντρο της, ενώ δίπλα βρίσκεται το νέο σημείο αναφοράς των σύγχρονων Royal Enfield, το στάνταρ σύστημα πλοήγησης Tripper που χρησιμοποιεί χάρτες της Google για να κάνει τη δουλειά του με τον πιο απλό τρόπο, με βελάκια και απλές οδηγίες.

Η Royal Enfield θα προσφέρει τη νέα της μοτοσυκλέτα σε μια σειρά από χρώματα, με πέντε εξ αυτών για τη βασική έκδοση: μαύρο, μπλε, γκρι και δύο διαφορετικά πράσινα. Όσο για την έκδοση Grand Tourer, που προσθέτει ανεμοθώρακα και πλάτη συνεπιβάτη στον βασικό της εξοπλισμό, αυτή θα προσφέρεται σε δύο διχρωμίες, μια με βάση το κόκκινο και μια με το μπλε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 20:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon