.
Κατηγορία Royal Enfield
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 10:35

EICMA 2022 - Royal Enfield Super Meteor 650 - Η οδήγηση στην αυθεντική της μορφή

Το πολυαναμενόμενο νέο cruiser Super Meteor 650 της Royal Enfield, παρουσιάστηκε επίσημα στο σαλόνι του Μιλάνου. Βασισμένο στον δικύλινδρο κινητήρα των 650cc, έρχεται σε δύο εκδόσεις, Super Meteor 650 και Super Meteor 650 Tourer, και σε επτά εντυπωσιακά χρώματα. Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση:  

● Το πολυαναμενόμενο καθαρόαιμο cruiser της Royal Enfield παρουσιάζεται στην EICMA 2022 και ανεβάζει την κληρονομιά των 121 ετών της Royal Enfield σε νέα επίπεδα!
● Βασίζεται στον εξαιρετικά επιτυχημένο κινητήρα 650 cc που έχει βελτιστοποιηθεί για ταξίδια και στο νέο πλαίσιο που έχει εξελιχθεί για άνεση και άριστη ποιότητα κύλισης στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους.
● Παρουσιάστηκε σε δύο διαφορετικές εκδόσεις - το Super Meteor 650 και το Super Meteor 650 Tourer - και σε επτά εντυπωσιακά χρώματα.
 Super_Meteor_650_Astral_Black3.jpg
Η Royal Enfield, ο Παγκόσμιος ηγέτης στη μεσαίου μεγέθους κατηγορία μοτοσικλετών (250cc - 750cc), παρουσίασε το νέο Super Meteor 650, προσδίδοντας νέο επίπεδο σε χαρακτήρα και στυλ στην αγορά των μεσαίων cruiser. Το Super Meteor 650 συνεχίζει την κληρονομιά της Royal Enfield στην κατασκευή υπερσύγχρονων cruisers. Στηρίζεται στο βραβευμένο κινητήρα 648cc twin που έχει δοκιμαστεί αυστηρά και από το 2018, χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης στο πλαίσιο των πολυβραβευμένων Interceptor 650 και Continental GT 650. 
 Super_Meteor_650_Celestial_Red_1.jpg
Σχολιάζοντας την καταγωγή των cruiserτης Royal Enfield και την προσέγγιση στην κατασκευή μοτοσικλετών, ο Siddhartha Lal, διευθύνων σύμβουλος της Eicher Motors Ltd. δήλωσε: "Είχαμε πάντα μια διαφοροποιημένη προσέγγιση στην κατασκευή μοτοσυκλετών και το πανέμορφο νέο μας cruiser, το Super Meteor 650, δεν διαφέρει. Εμπνευσμένο από μερικά σπουδαία cruisers που έχουμε κατασκευάσει κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας και από πραγματικούς αναβάτες, το Super Meteor είναι ξεκάθαρα Royal Enfield και ένα καθαρόαιμο cruiser από πλευράς σχεδιασμού. Είναι μια απολύτως κομψή, εκλεπτυσμένη και ευχάριστη μοτοσικλέτα που προορίζεται να κάνει την οδήγηση απολαυστική και προσιτή ακόμα και για αναβάτες που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ πριν cruiser." 
 Super_Meteor_650_details.jpg
Σαν αυθεντικό cruiser, το Super Meteor 650 συνδυάζει σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο, χειριστήρια, πεντάλ και όργανα με εργονομία για τον αναβάτη και τελικά μια συναρπαστική οδήγηση σε δρόμους με στροφές. Ο ευέλικτος, απαλός κινητήρας του έχει άφθονη ροπή και το πολύ cool ρετρό στυλ του εμπλουτίζεται με το σαφώς αναγνωρίσιμο DNA της Royal Enfield. Tο Super Meteor 650 έχει τη σιλουέτα ενός καθαρόαιμου cruiser με χαμηλή θέση οδήγησης και πλούσια σέλα με στενή μέση, που συνδυάζονται για να κάνουν την κάλυψη χιλιομέτρων μια ανάσα. Το μεγάλο ρεζερβουάρ επιτρέπει τη μετακίνηση σε μεγάλες αποστάσεις και τα φαρδιά ελαστικά tubeless σε ζάντες κράματος αλουμινίου παρέχουν αξιοπιστία και σταθερότητα στις ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου.
 
 Super_Meteor_650_details10.jpg
Μιλώντας για τη μηχανική που διέπει το Super Meteor 650, ο CEO της Royal Enfield, B Govindarajan, δήλωσε: "Ακόμα και στην αρχή του ταξιδιού της ανάπτυξης του κινητήρα 650cc ήμασταν ξεκάθαροι για τις προθέσεις μας να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε ένα πραγματικό cruiser για τον αυτοκινητόδρομο. Μας πήρε κάποιον καιρό , αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους έφτασε. Ο δικύλινδρος κινητήρας 650 ήδη εφοδιάζει τα Interceptor και Continental GT 650 που είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα παγκοσμίως και είμαστε σίγουροι ότι στο Super Meteor 650, θα δημιουργήσει νέο κοινό για τη Royal Enfield σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την πάροδο των ετών, η Royal Enfield έχει συνεισφέρει εξαιρετικά στην κατηγορία των cruiser με εξαιρετικές μοτοσικλέτες που έχουν δημιουργήσει νέες, ισχυρές αγορές. 
Ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, η εταιρεία βρισκόταν δεκαετίες μπροστά από τον ορισμό του είδους των cruiser, όταν παρήγαγε τις αμερικανικές παραλλαγές της αρχικής Redditch Super Meteor. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Royal Enfield ήταν η πρώτη εταιρεία μοτοσικλετών που εισήγαγε την κουλτούρα του cruising στην ινδική αγορά με την κυκλοφορία του Citybike, ενός μονοκύλινδρου cruiser βασισμένου στο θρυλικό Bullet. Αυτό εξελίχθηκε στην Lightning 535, η οποία κατά τη διάρκεια της εποχής της έγινε η μεγαλύτερη μοτοσικλέτα στην Ινδία. Η σειρά cruiser της Royal Enfield συνεχίστηκε με την κυκλοφορία του πρώτου Thunderbird 350, το 2002. Αυτή ήταν η μοτοσικλέτα που ενθάρρυνε δεκάδες χιλιάδες νέους Ινδούς αναβάτες να κάνουν βόλτες με μοτοσικλέτες. 
Το Thunderbird 500, ο βασιλιάς των αυτοκινητοδρόμων της Ινδίας, ακολούθησε το 2012 και το Thunderbird X, ένα πιο νεανικό cruiser που απευθύνεται στους αναβάτες της πόλης, έφτασε το 2018. Η παγκόσμια επιτυχία ακολούθησε το 2020 με το λανσάρισμα του Meteor 350 στην ολοκαίνουργια σειρά J. Το Meteor 350 ανέβασε τον ρυθμό με νέα πρότυπα φινέτσας, ποιότητας και κυρίως, την οδική συμπεριφορά. Εξίσου φιλικό στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο, έχει τύχει μεγάλης αποδοχής στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ταυτόχρονα κέρδισε τις καρδιές των αναβατών σε όλο τον κόσμο. 
 Super_Meteor_650_Interstellar_Green.jpg
Το Super Meteor 650 όχι μόνο συνεχίζει αυτή την περήφανη ιστορία, αλλά την ανεβάζει στο επόμενο επίπεδο. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Royal Enfield, Mark Wells, λέει ότι είναι το αρχέτυπο cruiser. "Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια μοτοσυκλέτα που να συλλαμβάνει την ίδια την ουσία των βρετανικών cruisers. Ο σχεδιασμός είναι επηρεασμένος από το στυλ της δεκαετίας του 1950, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας μοτοσικλετών, αλλά με μια σύγχρονη προσέγγιση, δήλωσε." Εκτός από την εξαιρετική μηχανική και εργονομία, υπάρχει μια πτυχή της Super Meteor που θα θαμπώσει τους αναβάτες και στην πραγματικότητα, όποιον αγαπά το design: η απόλυτη κομψότητα του γραμμών της. Ακόμα και στάσιμη είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το καλοκαιρινό βραδινό αεράκι να ρέει ελεύθερα πάνω από τη Super Meteor και τα χιλιόμετρα να κυλούν ομαλά κάτω από τους τροχούς της. 
Η θέση οδήγησης είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες διαφοροποίησης κάθε cruiser και η Super Meteor το πετυχαίνει αυτό με τα πεντάλ που είναι τοποθετημένα μπροστά από τα πόδια , τη χαμηλή σέλα και το φαρδύ τιμόνι που έχει τραβηχτεί προς τα πίσω, τα οποία συνδυάζονται για να κάνουν τον αναβάτη να αισθάνεται ότι είναι μέρος της μοτοσικλέτας του. 
Δημιουργημένο από την Harris Performance, το ολοκαίνουργιο πλαίσιο παρέχει χαμηλό κέντρο βάρους για υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα και ευελιξία που εμπνέει εμπιστοσύνη για όλα τα επίπεδα αναβατών. LED προβολείς, υπερσύγχρονο σύστημα πλοήγησης TBT, επανασχεδιασμένα καλύμματα κινητήρα και κορυφαίο φινίρισμα είναι μερικά μόνο από τα πολλά χαρακτηριστικά που τραβούν την προσοχή.
 Super_Meteor_650_Group_Shot9.jpg
Το Super Meteor 650 θα διατίθεται σε πέντε χρωματισμούς – Astral Black, Astral Blue, Astral Green, Interstellar Grey και Interstellar Green. Το Super Meteor 650 Tourer θα είναι διαθέσιμο σε Celestial Red και Celestial Blue. Η μοτοσικλέτα υποστηρίζεται από μια πλήρη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ μοτοσικλέτας που συμπληρώνουν τις δυνατότητες τουρισμού της. Από τις τρεις μοτοσικλέτες που παρουσιάστηκαν στην EICMA, η Astral Black Super Meteor 650 είναι εξοπλισμένη με το κιτ γνήσιων αξεσουάρ Solo Tourer, που περιλαμβάνει καθρέφτες, πολυτελή πεντάλ, φλας LED και κατεργασμένες ζάντες. Το Celestial Red Super Meteor 650 Tourer είναι εξοπλισμένο με το κιτ αξεσουάρ Grand Tourer που περιλαμβάνει πολυτελή διπλή σέλα, ανεμοθραύστη, στήριγμα πλάτης συνεπιβάτη, πολυτελή πεντάλ, βαλίτσες για μεγάλα ταξίδια και φλας LED.
Το Interstellar Green Super Meteor 650 προσφέρεται με το βασικό εξοπλισμό. Το Super Meteor 650 δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στους αναβάτες του να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα, να νιώσουν τη μαγεία του ανοιχτού δρόμου και να τους πάρουν σε ταξίδια που δεν περιορίζονται από ώρες ή χιλιόμετρα. Η Royal Enfield είναι σίγουρη ότι θα κερδίσει και τους μη πιστούς της μάρκας, ενθαρρύνοντας όσους αγαπούν τη μοτοσυκλέτα αλλά δεν έχουν εμπειρία ή επιθυμία να οδηγήσουν ένα cruiser, να κάνουν ακριβώς αυτό - να κάνουν cruising.
 Super_Meteor_650_Interstellar_Green33.jpg
Σχετικά με τη Royal Enfield: Η Royal Enfield είναι η παλαιότερη μάρκα μοτοσικλετών σε συνεχή παραγωγή από το 1901. Με βρετανικές ρίζες, το εργοστάσιο παραγωγής ιδρύθηκε στο Madras το 1955 από το οποίο η Royal Enfield πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της μεσαίας κατηγορίας δικύκλων στην Ινδία. Οι Royal Enfield είναι ελκυστικές, απλές, προσιτές και απολαυστικές στην οδήγηση. Είναι μια προσέγγιση που η μάρκα ονομάζει Pure Motorcycling. Η Premium γκάμα της Royal Enfield περιλαμβάνει το πρόσφατα λανσαρισμένο, κομψό νέο HNTR 350, το διαχρονικό Classic 350, το Meteor 350 cruiser, τα μοντέλα 650 Interceptor και Continental GT, τις Adventure Himalayan και Scram 411 ADV Crossover, καθώς και την εμβληματική Bullet 350.
Οι αναβάτες και η παθιασμένη κοινότητα που έχουν ιδρύσει δραστηριοποιούνται σε μια πλούσια πληθώρα εκδηλώσεων σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Τα πιο αξιοσημείωτα είναι το Rider Mania, μια ετήσια συγκέντρωση από χιλιάδες λάτρεις της Royal Enfield στη Γκόα και το Himalayan Odyssey, μία ετήσια επίσκεψη σε μερικά από τα πιο ψηλά βουνά της Ευρώπης.
 Super_Meteor_650_details24.jpg
Ως τμήμα της Eicher Motors Limited, η Royal Enfield λειτουργεί μέσω περισσότερων από 2100 καταστημάτων σε όλες τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις της Ινδίας και μέσω σχεδόν 850 καταστημάτων σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Royal Enfield διαθέτει επίσης δύο παγκόσμιας κλάσης τεχνικά κέντρα, στο Bruntingthorpe του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Chennai της Ινδίας. Οι δύο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας είναι οι εξής : Oragadam και Vallam Vadagal, κοντά στο Chennai. Σε ολόκληρο τον κόσμο, η Royal Enfield διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες συναρμολόγησης CKD στην Ταϊλάνδη, την Αργεντινή και την Κολομβία. Με περισσότερο από 37% CAGR (Ετήσιος Ρυθμός Ανάπτυξης) για τα τελευταία 5 χρόνια και πωλήσεις σε διεθνείς αγορές με αύξηση 108% το 2021-22, η Royal Enfield είναι ο ηγέτης στην παγκόσμια αγορά μοτοσικλετών μεσαίου μεγέθους.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 13:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon