.
Κατηγορία Aprilia
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 08:12

EICMA 2022 – Aprilia ELECTRICa Project – Ηλεκτρικό supermoto από το μέλλον

Το ELECTRICa της Aprilia είναι ένα πείραμα που παντρεύει την ηλεκτρική μικροκινητικότητα των νεότερων αναβατών του κοντινού μέλλοντος με την οδηγική διασκέδαση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ιταλοί, «Είναι ένα παράθυρο που ανοίγει προς το αύριο, μια προσεκτική και ικανή ματιά που η Aprilia, πάντα στην αιχμή του πειραματισμού, προσφέρει στις νέες γενιές για να τους εγγυηθεί διασκέδαση στην οδήγηση μοτοσυκλέτας σε οποιοδήποτε περιβάλλον και χωρίς εμπόδια.»

 Electrica1a.jpg

Το ELECTRICa είναι μια νέα ιδέα για το πως είναι μια ελαφριά μοτοσυκλέτα μηδενικών εκπομπών ρύπων, χωρίς να απουσιάζει η διασκέδαση, η ικανοποίηση και η οδηγική απόλαυση ακόμη και σε χρήση στις πόλεις του μέλλοντος. Έτσι, στο project βλέπουμε να εφαρμόζεται όλη η τεχνογνωσία που διατίθεται από τον Όμιλο Piaggio -στον οποίο ανήκει και η Aprilia- ο οποίος εργάζεται σε πρόδρομες μορφές ηλεκτροκίνησης από το 1975, έχοντας εισαγάγει μια μεγάλη σειρά οχημάτων ανά την εποχή, όπως το MP3 Hybrid, το πρώτο υβριδικό σκούτερ στον κόσμο.

 Electrica2a.jpg

Η επιθετική, supermoto εμφάνιση «φωνάζει» Aprilia ειδικά από μπροστά, με τη χαρακτηριστική, επανασχεδιασμένη διάταξη του τριπλού προβολέα που συνοδεύει τα μοντέλα της Aprilia, ενώ αντίστοιχη ταυτότητα δηλώνει και η φόρμα της ουράς. Οι συμπαγείς διαστάσεις, το χαμηλό ύψος της σέλας και το μικρό βάρος είναι τα στοιχεία που το κάνουν «παιχνίδι», ενώ η παρουσία και των δύο φρένων στο τιμόνι είναι κάτι που διευκολύνει τη μετάβαση από τα σκούτερ, ειδικά των νέων αναβατών.

 Electrica4a.jpg

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο ψαλίδι, έχοντας μπροστά του χώρο για τη μπαταρία και με την τελική μετάδοση να πραγματοποιείται μέσω αλυσίδας. Στα ηλεκτρονικά καλούδια, αναμενόμενα συναντάμε το σύστημα χωρίς κλειδί, τα όργανα με τη μορφή οθόνης LCD καθώς και ενεργά ηλεκτρονικά βοηθήματα για μια ασφαλή εμπειρία οδήγησης. Τεχνικά χαρακηριστικά και προοπτική παραγωγής είναι άγνωστα μιας και πρόκειται για ένα πρωτότυπο project, ωστόσο με τέτοιο παρουσιαστικό, ίσως το μέλλον να είναι ευοίωνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 08:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon