.
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 20:12

Aprilia - Είναι αυτό το RS 440;

Ο ειδικός τύπος της Ινδίας φέρνει την πληροφορία ενός νέου μικρού supersport τέκνου της Ιταλικής εταιρείας.

Και το όνομα αυτού RS 440 – κατά τα λεγόμενα των Ινδών πάντα. Πρόκειται για την πρώτη μοτοσυκλέτα της Aprilia που θα κατασκευάζεται στην Ινδία, ενώ είναι άγνωστο το αν ο κινητήρας έρχεται σε συνεργασία με τη Zongshen, όπως στην περίπτωση του «αγωνιστικού» RS250. Ο κυβισμός εκτιμάται μεταξύ 300-400 κ.εκ. με δυο εν σειρά κυλίνδρους, κάτι που αυτομάτως τοποθετεί τον κινητήρα κάτω από εκείνο της σειράς 660. Ομοίως, αναμένεται και η όποια αξιοποίηση του μικρότερου μηχανικού συνόλου από ένα ευρύτερο line-up που λογικά θα έχει και το Tuono (και γιατί όχι και ένα μικρό Tuareg).

rs440_a.jpg

Ό,τι και να πούμε για την απόδοση θα είναι στη σφαίρα της εικασίας, με τα αναμενόμενα και λογικά νούμερα να είναι κάπου μεταξύ 45 και 55 ίππων, αν όχι και παραπάνω, μιας και ο κινητήρας των 660 φλερτάρει με τους 100 ίππους και ο βενιαμίν αρχιτεκτονικά θα βασίζεται στο μεγαλύτερο αδερφό του. Βέβαια, διαφορετικά αναμένονται όλα τα περιφερειακά καθώς και το πλαίσιο. Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν ένα λεπτότερο ψαλίδι και ένα πια δίσκο εμπρός, ωστόσο δε λείπουν και οι σημαντικές λεπτομέρειες όπως τα ανεστραμμένα καλάμια.

rs440_b.jpg

Σχεδιαστικά, το φερόμενο ως RS 440 προσπαθεί να κρύψει κάτω από τις παραλλαγές της έκδοσης εξέλιξης τη σχεδιαστική ταυτότητα των υπόλοιπων και μεγαλύτερων supersport μοτοσυκλετών της Aprilia. Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι εισαγωγές αέρα αλλά και το «τρίπτυχο» των εμπρός φωτιστικών σωμάτων.

Η κατασκευή του νέου μοντέλου θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Piaggio στο Baramati, με την παρουσίαση του να αναμένεται εντός των προσεχών 18 μηνών. Απέναντι του θα βρει μοτοσυκλέτες όπως το RC390 της KTM αλλά και το Ninja 400 της Kawasaki, θα έχει ωστόσο πιο premium χαρακτήρα κάτι που αναμένεται να φανεί και στην τιμή όταν και αν βρει το δρόμο για τα μέρη μας.

Πηγή: Autocar India

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon