.
Κατηγορία Aprilia
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 13:13

Aprilia - Νέα στοιχεία για τον μικρό δικύλινδρο κινητήρα

Στα 250 κυβικά και με ενδιαφέρουσα επιλογή στροφαλοφόρου 270 μοιρών.

Οι δικύλινδροι κινητήρες είναι παντού σήμερα, από μικρούς έως και μεγάλους κυβισμούς. Η Aprilia, χρησιμοποιεί ήδη έναν νέο κινητήρα, στην σειρά των 660 κυβικών της. Όμως, εδώ και αρκετό καιρό, έχουν κάνει την εμφάνιση τους στοιχεία ότι η Aprilia ετοιμάζει και έναν μικρού κυβισμού δικύλινδρο κινητήρα, για άλλες εφαρμογές.

Πριν λίγα 24ωρα, εμφανίστηκαν δεδομένα και σχέδια που συνδέονται με αυτόν τον νέο, επερχόμενο κινητήρα. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ότι πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί σε ένα νέο μοντέλο της Aprilia υπό ανάπτυξη – διαβάστε το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ. Δεν είναι όμως βέβαιο, αν ο νέος κινητήρας θα εξοπλίζει αυτή την μοτοσυκλέτα.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο του σχεδίου, που ήρθε στην δημοσιότητα, είναι η αρχιτεκτονική του κινητήρα που αποκαλύπτει. Ο στροφαλοφόρος άξονας έχει εμπεριεχόμενη γωνία 90 –ή 270- μοιρών, μια λύση που χρησιμοποιείται πλέον σε πάρα πολλούς δικύλινδρους κινητήρες, όπως και στον 660άρη των RS-Tuono-Tuareg.  Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας φιλοσοφίας είναι ότι ο τρόπος απόδοσης, λειτουργίας, αλλά και ο ήχος του κινητήρα, θυμίζουν αυτά ενός V2, χωρίς όμως της απαιτήσεις σε χώρο, βάρος και κόστος των V2. Η κίνηση για τους 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής θα «παίρνεται» από το κέντρο του στροφαλοφόρου, με συνδυασμό καδένας και γραναζιών.

Πριν από την εμφάνιση αυτού του σχεδίου, οι πληροφορίες για αυτό τον νέο κινητήρα της Aprilia ήδη κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Πρόκειται για ένα μοτέρ που αναπτύσσεται και με την βοήθεια της Zongshen, συνεργάτη του Piaggio Group και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα καμία πληροφορία, για το αν θα έρθει σε έναν ή περισσότερους κυβισμούς και τα λοιπά σχετικά. Αναμένουμε και περισσότερα…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 22:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon