.
Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 13:38

Aprilia RS660 Trofeo 2023 - «Όπλο» πίστας με 21 χιλιάρικα

Με «την μάνα του και τον πατέρα του» σε προίκα και διαθέσιμο σε ελάχιστα κομμάτια, το RS660 Trofeo απευθύνεται στους πιο σκληρούς «πιστάδες» της Αμερικής. Με πολύ βαθιές τσέπες επίσης.

Η Aprilia Αμερικής ανακοίνωσε επίσημα, την διαθεσιμότητα του RS 660 Trofeo 2023, της πιο «σκληροπυρηνικής» εκδοχής της RS 660. Η μοτοσυκλέτα, όπως ξέρουμε και από την προηγούμενη εκδοχή της, είναι «φορτωμένη» με εξοπλισμό που την αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο για χρήση στην πίστα – για την οποία μάλιστα προορίζεται αποκλειστικά, καθώς δεν παίρνει έγκριση για το δρόμο.

H RS 660 Trofeo, λοιπόν, φοράει εξάτμιση SC Project, ενώ είναι εξοπλισμένη με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά που ρυθμίζονται σε όλους τους παράγοντες: Traction control, wheelie control αλλά και φρένο κινητήρα. Η Aprilia δηλώνει ισχύ 105 ίππων, με το βάρος να ανακοινώνεται στα 153 κιλά (!) άνευ υγρών! Έτσι η Trofeo είναι ελαφρύτερη κατά 13 κιλά από την RS 660 Extrema και κατά 16 κιλά, από την στοκ RS 660.

H εμπρός ανάρτηση φόρεσε cartridge από την Andreani, ενώ το πίσω αμορτισέρ παρέχει η Ohlins, με όλες τις ρυθμίσεις διαθέσιμες και στα δύο συστήματα. Το φρενάρισμα φυσικά επιμελείται η Brembo, ενώ ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa V3 SC1 ντύνουν τους τροχούς. To κοστούμι είναι φτιαγμένο από fiberglass και έχει αναπτυχθεί ειδικά για χρήση σε αγώνες, ενώ η θέση οδήγησης είναι ελαφρώς τροποποιημένη τοποθετώντας τον αναβάτη λίγο πιο «μέσα» στην μοτοσυκλέτα. Μαρσπιέ και κλιπον, είναι ρυθμιζόμενα.

Οι παραγγελίες για την RS 660 Trofeo 2023 θα ανοίξουν στις 11 Απριλίου, ενώ η παραγωγή της θα είναι αυστηρά περιορισμένη, χωρίς όμως να ανακοινώνεται ακριβής αριθμός κομματιών που θα φτιαχτούν. Η τιμή της «τσούζει» στα 21.000 δολάρια, όμως με μια τέτοια μοτοσυκλέτα «ψημένη» για πίστα, με τα απαραίτητα καλούδια, ίσως και να αξίζει τελικά.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 13:48

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon