.
Κατηγορία Aprilia
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 15:31

EICMA 2022 – Aprilia RS660 Extrema 2023 – Αγωνιστικό ελάφρωμα

Η Aprilia παρουσιάζει μια πιο ακραία παραλλαγή του RS660, με εξάτμιση, ανθρακονήματα, μονόσελο και προετοιμασία για ανάποδο, αγωνιστικό κιβώτιο.

Μια ακόμη μοτοσυκλέτα που επαναφέρει ένα όνομα από το παρελθόν παρουσίασε η Aprilia στο Μιλάνο. Ο λόγος για την RS660 Extrema, η οποία μας υπενθυμίζει ένα ιδιαίτερα γρήγορο δίχρονο RS125 Extrema που η Aprilia κατασκεύαζε από το 1992 ως το 1994.

Η ιταλική εταιρεία έχει στα χέρια της ένα μικρό λαχείο στο πρόσωπο του RS660, καθώς μας αποκαλύπτει πως αυτή είναι η δημοφιλέστερη σπορ μοτοσυκλέτα της ευρωπαϊκής αγοράς τον τελευταίο χρόνο, ενώ έχει ήδη διακριθεί σε αγώνες σε διάφορα μέρη του κόσμου (όπως οι ΗΠΑ, όπου ο θρίαμβός της στo Twins Cup του εθνικού πρωταθλήματος MotoAmerica προκάλεσε την δημιουργία της ειδικής έκδοσης Limited Edition για το 2022, η οποία διατίθεται και στην Ελλάδα).

07

Η τεχνική βάση του RS660 δεν έχει δεχτεί καμιά αλλαγή, πλην μιας εξάτμισης της ιταλικής SC Project με ανθρακονημάτινο τελικό που πλέον κρέμεται στο πλάι της ουράς και όχι κάτω από τον κινητήρα, όπως το εργοστασιακό τελικό. Μάλιστα αυτή η εξάτμιση συνοδεύεται από μια επίσης ανθρακονημάτινη βάση για την τοποθέτησή της ακόμη κι αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να αφαιρέσει τα μαρσπιέ συνεπιβάτη.

Ένας καλός λόγος γι’ αυτό είναι το ότι η μοτοσυκλέτα θα παραδίδεται τόσο με κάλυμμα ουράς που την κάνει μονόσελη, αλλά και με την εργοστασιακή σέλα (ή μάλλον “σέλα”) συνεπιβάτη, καθώς παραμένει ομολογκαρισμένη για δύο επιβαίνοντες.

10

Προορισμός της έκδοσης Extrema ωστόσο είναι κυρίως η πίστα και το στροφιλίκι, με την πρώτη να απολαμβάνει ένα ακόμη δωράκι: η νέα έκδοση διαθέτει το απαραίτητο λογισμικό ώστε το quick shifter να λειτουργεί ακόμη και αν το κιβώτιο στηθεί ανάποδα, σε αγωνιστική λογική.

Το σύνολο ολοκληρώνεται με μερικά ανθρακονημάτινα κομμάτια, όπως η καρίνα και τα φτερά, καθώς και μια αποκλειστική βαφή για να ξεχωρίζει από μακριά.

Οι αλλαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα να ελαφρύνει κι άλλο η μοτοσυκλέτα, κατεβαίνοντας στα 166 στεγνά κιλά. Αυτό μεταφράζεται σε δίαιτα 3 κιλών ως προς την ανάλογη τιμή του βασικού RS660, οπότε εύκολα υπολογίζουμε πως και το υγρό βάρος θα έχει πέσει από τα 183 στα 180 κιλά για τους 100 ονομαστικούς ίππους ποιυ αποδίδει αυτός ο κινητήρας στη στοκ μορφή του. Η Aprilia δεν κάνει καμιά αναφορά σε τόνωση της απόδοσης με τη νέα εξάτμιση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon