.
Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 15:45

Aprilia XTrenta, βάζοντας στο δρόμο φωτιά!

Εξαιρετικά αφιερωμένη από το αγωνιστικό τμήμα της Aprilia για τους λάτρεις των δύο  τροχών η νέα XTrenta με 230 ίππους και απόβαρο 160 κιλά. Η νέα  Aprilia RSV 4 XTRENTA όπως είναι το πλήρες όνομάτης, έγινε για την επέτειο των 30 ετών από το πρώτο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της εταιρείας.

Οι μηχανικοί της Aprilia υποστηρίζουν ότι η νέα XTrenta είναι ότι πιο κοντινό στις τεχνολογίες του Moto GP. Και μάλιστα  σε όλους τους τομείς, από τα ηλεκτρονικά, μέχρι την ποιότητα των πρώτων υλών και από την προσοχή στη λεπτομέρεια, μέχρι τη διαμόρφωση του μεγάλου όπλου για τους αγώνες, της αεροδυναμικής.
 
Ολόκληρο το fairing  είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες με αυτές των αγωνιστικών μοτοσυκλετών από την Pan Compositi. 
RSV4-X30_Gallery-06_1920x1080_Αντιγραφή.jpg
Η προσοχή στην αεροδυναμική λεπτομέρεια δεν τελειώνει εκεί. Το εμπρός φτερό είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να προσθέτει το  απαραίτητο αεροδυναμικό φορτίο για την σταθερότητα του εμπρός τροχού. Επίσης υπάρχει το πιο χαμηλό πίσω φτερό –το αποκαλούν «το κουτάλι»-  εξοπλισμός κατευθείαν από το RS-GP, χρησιμοποιείται από το 2019 και φορτίζει 25% περισσότερο  τον τροχό.
 
Η αύξηση της συμπίεσης του κινητήρα, σε συνδυασμό με τη νέα εξάτμιση από τιτάνιο και ανθρακονήματα, η χρήση του Sprint Filter, πρόκειται για φίλτρο που χρησιμοποιείται στο GP και στη F1, έχουν ανεβάσει την απόδοση στους 230 ίππους και σε συνδυασμό με όλα αυτά τα «εξωτικά», πανάκριβα αλλά και πανάλαφρα υλικά, το βάρος έχει μείνει στα 160 κιλά.
 
Η  ειδικά προσαρμοσμένη μονάδα της Magneti Marelli ελέγχει την απόδοση του V4 κινητήρα. Άλλη μία αποκλειστικότητα της XTrenta είναι τα γρανάζια από τιτάνιο της μετάδοσης. 
Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins και έχουν βελτιωθεί από τον Andreani σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Aprilia. H  βάση στήριξης του τιμονιού έρχεται κατευθείαν από τους αγώνες και για την πέδηση έχει προτιμηθεί η κορυφαία εταιρεία Brembo με δίσκους  εμπρός 330mm. Οι τροχοί είναι της Marchechini M7R GENESI, ελαφρύτεροι περίπου δύο κιλά από τους στάνταρ και με ελαστικά 120/70 εμπρός και 200/65 πίσω. 
RSV4-X30_Gallery-05_1920x1080_Αντιγραφή.jpg
Θα παραχθούν 100  XTrenta με κόστος €50.000 κάθε μία και θα κλείνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου από τις 6 Σεπτεμβρίου και μετά. 
Οι αγοραστές θα μπορούν να παραλάβουν τη νέα τους XTrenta από το  αγωνιστικό τμήμα της Aprilia στο Noale.
Εκεί επίσης η μοτοσυκλέτα τους θα πάρει την μοναδική της αρίθμηση καθώς και το ειδικό κάλυμμά της. 
Η XTrenda όπως και η Tuono είναι αποτέλεσμα του μοναδικού προγράμματος παγκοσμίως από την Aprilia που δημιουργεί μοτοσυκλέτες από την αγωνιστική της εμπειρία για ιδιώτες αναβάτες. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 11:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon