.
Κατηγορία Aprilia
Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 14:22

Aprilia RSV4 Trenta – Επετειακή έκδοση προ των πυλών

Ο αναβάτης δοκιμών της Aprilia αποκάλυψε τη νέα έκδοση, η οποία φαίνεται πως αποκτά κι άλλον εξοπλισμό από MotoGP.

Ο Matteo Baiocco είναι αναβάτης δοκιμών της Aprilia και πρόσφατα βρέθηκε στην πίστα της Κρεμόνα μαζί με τον Maverick Vinales αλλά και το αγωνιστικό αφεντικό της εταιρείας, Massimo Rivola.

Ανάμεσα στα διάφορα που περιλάμβανε το πρόγραμμα, κατά τη δεύτερη μέρα δοκιμών ο Baiocco πόσταρε στο Instagram την παραπάνω φωτογραφία με το σχόλιο “δοκιμάζω κάτι καινούργιο και φανταστικό…”

Η κατάμαυρη μοτοσυκλέτα που καβαλά είναι εμφανώς χωρίς φώτα και λοιπό εξοπλισμό δρόμου και δίχως κανένα αυτοκόλλητο πάνω της, πλην ενός. Στη βάση του φέρινγκ το Trenta (δηλαδή Τριάντα στα ιταλικά) αποκαλύπτει το ποιον της μοτοσυκλέτας: είναι ένα RSV4 επετειακό για τη συμπλήρωση 30 ετών από τον πρώτο τίτλο της Aprilia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η φωτογραφία επιβεβαιώνει πως, εκτός από τα πτερύγια στα πλαϊνά των φέρινγκ, ένα ακόμη στοιχείο από τον κόσμο των σύγχρονων MotoGP θα περάσει στον δρόμο: το αεροδυναμικό βοήθημα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον πίσω τροχό και κάτω από την έδραση του ψαλιδιού.

Στα paddocks του MotoGP είναι γνωστό ως “κουτάλι” και πρόκειται για ένα βοήθημα που πρωτοέφερε στον χώρο η Ducati, με στόχο να κατευθύνει αέρα στο πίσω λάστιχο και να το ψύχει, ή πιο σωστά να βοηθά ώστε να μην υπερθερμαίνεται.

Για την Aprilia RSV4 Trenta τίποτε άλλο δεν είναι γνωστό, παρά μόνο όσα βλέπουμε στην εικόνα, δηλαδή το νέο αυτό βοήθημα και την εξάτμιση της SC. Προφανώς, εφόσον η μοτοσυκλέτα είναι αυτό που όντως φέρεται να είναι, μια πολύ εκλεκτή επετειακή και πιθανότατα συλλεκτική RSV4, τότε φανταζόμαστε πως θα έχει κι άλλα δωράκια από τη μαμά Aprilia για να τιμήσει τρεις δεκαετίες με 54 παγκόσμους τίτλους GP και SBK.

Για την ιστορία, το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Aprilia στα GP ήρθε το 1992 στη μικρή κατηγορία, τότε GP125, με τον Ιταλό αναβάτη Alessandro Gramigni και την RS125GP.

Θα ήταν λοιπόν απολύτως λογικό η Aprilia να εισάγει στην εμφάνιση της Trenta και στοιχεία από τη μοτοσυκλέτα του Gramigni, όπως εύστοχα εικάζει το ιταλικό περιοδικό Motociclismo.

Πηγή: Instagram (baiox15)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon