.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 17:07

Yamaha MT-07 2023 – Νέα οθόνη TFT με συνδεσιμότητα

Η δημοφιλέστατη γυμνή μοτοσυκλέτα της Yamaha αναβαθμίζεται για το 2023 με μια νέα έγχρωμη TFT οθόνη με στάνταρ Bluetooth συνδεσιμότητα.

Επί σχεδόν εννιά χρόνια το μεσαίο μοντέλο της σειράς Hyper Naked, δηλαδή των εκπροσώπων της σκοτεινής πλευράς της Ιαπωνίας, έχει αναδειχθεί σε ένα διαρκές best seller καταφέροντας πάνω από 160,000 πωλήσεις ως σήμερα.

Για το 2023 η Yamaha διατηρεί τη μηχανική βάση της μοτοσυκλέτας απαράλλαχτη, δεν προσθέτει τίποτε στα βασικά του περιφερειακά (αναρτήσεις, φρένα) και δεν αλλάζει καν τα διαθέσιμα χρώματα, που παραμένουν τα ίδια με το 2022: Cyan Storm (κυανό), Icon Blue (μπλε) και Tech Black (μαύρο).

2023 YAM MT07A EU PGD STU 001 03 preview

Αυτό που αλλάζει στο μοντέλο της επόμενης χρονιάς είναι τα όργανά του, όπου έρχεται μια νέα οθόνη, έγχρωμη TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο επιλογές προβολής.

Το Street Theme βασίζεται σε μια σύγχρονη εμφάνιση με στροφόμετρο σε μορφή μπάρας στο πάνω μέρος και ψηφιακή ένδειξη ταχυμέτρου, ενώ το Touring Theme προτιμά ένα παραδοσιακότερο στρογγυλό στροφόμετρο στα δεξιά της οθόνης με την ένδειξη ταχύτητας αριστερά.

Για τον χειρισμό της νέας οθόνης και των δυνατοτήτων που προσφέρει, η Yamaha χρησιμοποιεί ένα νέο πακέτο διακοπτών στο τιμόνι – το οποίο ωστόσο δεν εικονίζεται στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η συνδεσιμότητα με το τηλέφωνο του αναβάτη μέσω Bluetooth ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου ΜΤ-07 και επιτυγχάνεται με τη δωρεάν εφαρμογή της Yamaha, MyRide app, η οποία μπορεί να προβάλλει στην οθόνη πληροφορίες για εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα και email.

2023 YAM MT07A EU PGD DET 004 03 preview

Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει τον αναβάτη για τυχόν πρόβλημα τεχνικής φύσεως της μοτοσυκλέτας του και να μεταδώσει αυτήν την πληροφορία και σε όποιον έχει ορίσει ως επαφή ο ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας.

Η εφαρμογή MyRide μπορεί επίσης να προσφέρει και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες, όπως η καταγραφή διαδρομής, αποθήκευση παραμέτρων της μοτοσυκλέτας όπως διανυθείσα απόσταση, επιτάχυνση, μέγιστη ταχύτητα, μέγιστη γωνία κλίσης και άλλα, αλλά και να διαμοιραστούν μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο νέο ΜΤ-07 η Yamaha έχει φροντίσει να προεγκαταστήσει την απαραίτητη καλωδίωση για quickshifter διευκολύνοντας σημαντικά την εκ των υστέρων τοποθέτησή του, εφόσον ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να το αποκτήσει από τη συλλογή Yamaha Genuine Accessories.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon