.
Κατηγορία Triumph
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 15:21

Triumph Street Triple 765 R / RS / Moto2 2023 – Νέα γενιά σε τρεις εκδόσεις

Η αγγλική εταιρεία παρουσιάζει το νέο της Street Triple 765 σε τρεις εκδόσεις – R, RS και Moto2 – όπου όλα έχουν αλλάξει στοχεύοντας στην τελειότητα.

Από την πρώτη έκδοση του Street Triple με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 675 κυβικών ως σήμερα έχουν μεσολαβήσει τέσσερεις γενιές. Μετά την πρώτη του 2007 ακολούθησε η δεύτερη το 2013, όπου οι στρογγυλοί προβολείς έδωσαν τη θέση τους στους πιο μακρόστενους που γνωρίζουμε ως σήμερα, ενώ το 2017 ήρθε η ώρα του νέου κινητήρα των 765 cc, ο οποίος βελτιώθηκε περαιτέρω το 2020 με αύξηση της απόδοσής του και νέο ηλεκτρονικό και μηχανικό εξοπλισμό.

Στην πορεία η Triumph είχε παρουσιάσει την πρώτη έκδοση R το 2008, η οποία εξελίχθηκε σε RX στη δεύτερη γενιά το 2015, ενώ από το 2017 και την τρίτη γενιά η Triumph διέθετε το Street Triple 765 σε εκδόσεις S, R και RS.

Street Triple RS MY23 32721 ML

Το 2023 ήρθε η ώρα για μια νέα σοδειά Street Triple 765, όπου όλα αλλάζουν στη γυμνή supersport της Triumph, με τρεις νέες εκδόσεις: τη βασική R, η αθλητικότερη RS και η συλλεκτική Moto2 που θα διατεθεί σε 765 κομμάτια μόνο. Η τελευταία δεν είναι ονομαστεί καθόλου τυχαία, καθώς η Triumph έχει βασίσει την εξέλιξη του μοντέλου στα άφθονα δεδομένα που συνέλεξε (και συνεχίζει) από την κορυφαία έκδοση αυτού του κινητήρα, όπως τροφοδοτεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto2.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας σε σειρά έχει υποστεί πολλές επεμβάσεις (πιστόνια, θάλαμος καύσης, λόγος συμπίεσης, βαλβίδες, εκκεντροφόροι, εισαγωγές, κιβώτιο κ.ά.) ώστε να ανεβάσει το ταβάνι της απόδοσής του στους 118.4 hp στις 11,500 rpm, από 116.4/12,000. Αυτή είναι η μέγιστη ισχύς της βασικής έκδοσης R, καθώς οι RS και Moto2 παίρνουν αρκετά παραπάνω από τον ίδιο κινητήρα με μέγιστο στους 128.2 ίππους στις 12,000 rpm.

Street Triple RS MY23 31881 ML

Η μέγιστη ροπή είναι ίδια για όλες τις εκδόσεις και φτάνει στα 8.2 kgm στις 9,500 rpm.

Οι αλλαγές συνεχίζουν στη μετάδοση, όπου η Triumph έχει αλλάξει το κιβώτιο κονταίνοντας τις σχέσεις για πιο άμεση επιτάχυνση, αλλά και την εν γένει αναπνοή του κινητήρα με νέες εισαγωγές αέρα και καυσίμου, αλλά και εξάτμιση που υπόσχεται πιο ελεύθερη ροή καυσαερίων.

Street Triple RS MY23 31846 ML

Το πλαίσιο ακολουθεί την ίδια αρχιτεκτονική, είναι δηλαδή αλουμινένιο δύο δοκών και οπτικά ολόιδιο με το τρέχον, ωστόσο έχει αλλάξει η γεωμετρία του και η θέση οδήγησης. Αυτή καθορίζεται αφενός από το νέο τιμόνι που είναι 12 mm πιο φαρδύ στα R και RS (στενότερο στο Moto2), αλλά και από την πιο κλειστή γωνία κάστερ που υπόσχεται πιο γρήγορη συμπεριφορά στη στροφή.

Σημειώνοντας πολλές μικρές διαφορές στα γεωμετρικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας συγκριτικά με τον προηγούμενη γενιά, ξεχωρίζουμε τις τρεις διαφορετικές μορφές που αναλογούν στις νέες εκδόσεις. Τα R, RS και Moto2 μετρούν μεταξύ τους διαφορετικό μεταξόνιο, γωνία κάστερ, ίχνος και ύψος σέλας, επιδεικνύοντας ασυνήθιστη προσαρμοστικότητα στον ρόλο που θέλει να επιτελέσει κάθε μια από αυτές τις μορφές του νέου Street Triple 765.

Στις αναρτήσεις συναντάμε το γνωστό ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm Showa Big Piston και αμορτισέρ της ίδιας, με την εξαίρεση της έκδοσης Moto2 που φορά Ohlins, με ανεστραμμένο 43άρι πιρούνι μπροστά και ένα monoshock RSU πίσω. Εξυπακούεται πως όλες οι αναρτήσεις σε όλες τις εκδόσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες.

Street Triple R MY23 03858 ML

Στα φρένα βρίσκουμε μια ποικιλία της Brembo, ξεκινώντας με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες M4.32 για τη βασική έκδοση R, αλλά Stylema και ρυθμιζόμενη μανέτα Brembo RCS για τις RS και Moto2.

Στο ηλεκτρονικό μέτωπο όλα έχουν επίκεντρο την αδρανειακή μονάδα ελέγχου και όλα έχουν ανανεωθεί, ξεκινώντας από το Cornering ABS που χρησιμοποιεί και συνδυασμένη πέδηση, ενώ ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα απόδοσης.

Street Triple R MY23 31661 ML

Το traction control επίσης απολαμβάνει cornering χαρακτηριστικών και ρυθμίζεται σε 5 επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της απενεργοποίησης.

Στα όργανα υπάρχουν δύο επιλογές. Η R έκδοση φορά μια οθόνη που συνδυάζει μια μονόχρωμη (μπλε) LCD πάνω πλευρά με στροφόμετρο, ταχύμετρο και στάθμη καυσίμου, ενώ από κάτω έχει μια μικρότερη έγχρωμη TFT LCD με άλλες πληροφορίες. Στα δε RS και Moto2 ο αναβάτης βλέπει μια έγχρωμη οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα και διαφορετικά χειριστήρια στο τιμόνι (με το γνωστό joystick της Triumph).

Street Triple RS MY23 13812 ML

Ο εξοπλισμός του νέου Street Triple 765 περιλαμβάνει ακόμη quickshifter δύο δρόμων ως στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, συμπλέκτη μονόδρομο με υποβοήθηση, παροχή ρεύματος USB κάτω από τη σέλα, φλας με αυτόματη ακύρωση και immobilizer, ενώ ειδικά για τα RS και Moto2 ενσωματώνεται και χρονόμετρο γύρων για την πίστα (lap timer).

Η Triumph Street Triple 765 R θα διατεθεί σε δύο χρώματα, λευκό και γκρι, η RS σε γκρι, κόκκινο και κίτρινο, ενώ η Moto2 σε δύο αποκλειστικούς χρωματισμούς με βάση το κίτρινο ή το λευκό.

Street Triple Moto2 MY23 DSCF9463

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon