.
Κατηγορία Voge
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 12:34

EICMA 2022 - Voge Brivido 125R 2023

Το πολυαναμενόμενο 125 naked της Voge παρουσιάστηκε στην έκθεση EICMA και την βάζει και στα εισαγωγικά μοντέλα της κατηγορίας Α1 με αξιώσεις.

Όπως είχαμε ανακοινώσει λίγες μέρες πριν την έκθεση EICMA στο Μιλάνο, η Voge παρουσίασε το μικρό γυμνό 125 της το οποίο είναι ένα μοτοσυκλετάκι καθημερινής χρήσης με σπορτ χαρακτήρα. Με μονοκύλινδρο κινητήρα χωρητικότητα 124,8 κυβικών εκατοστών είναι ικανό να οδηγηθεί από αναβάτες κατόχους άδειας οδήγησης Α1 καθώς και αυτούς αυτοκινήτου, κατηγορίας Β. Η απόδοσή του βρίσκεται στα 14,1 άλογα στις 9.500σ.α.λ. και η ροπή στα 1,3 χιλιόγραμμα στις 8.000σ.α.λ., με το κιβώτιο ταχυτήτων να διαθέτει 6 σχέσεις και εκκίνηση με μίζα. Διαθέτει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, τέσσερις βαλβίδες και είναι υγρόψυκτος με την τροφοδοσία να γίνεται μέσω ψεκασμού EFI.

Voge_Brivido_125R__8-web.jpgΗ Voge ανακοινώνει 128 κιλά χωρίς καύσιμο για το νέο Brivido 125R, νούμερο χαμηλό και ιδανικό για καθημερινή μετακίνηση, με το ύψος σέλας στα 795 χιλιοστά να είναι προσιτό.

Το στυλ της μοτοσυκλέτας είναι sport, με το τιμόνι όμως πάνω από την άνω πλάκα, για όρθια θέση οδήγησης, ενώ το ρεζερβουάρ δείχνει στενό στα σημεία που ακουμπάνε τα πόδια. Η σέλα είναι διπλή, ξεχωριστή για αναβάτη και συνεπιβάτη, με μικρότερο μερίδιο στο πίσω τμήμα, που δείχνει αιχμηρό και με τους αεραγωγούς που διαθέτει στα φουσκωμένα οπίσθια, θυμίζει μεγάλη superbike.

Όμορφος LED προβολέας με DRL φώτα, LED φωτιστικό σώμα και στο πίσω τμήμα, μικρή οθόνη TFT με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, μέχρι και ένδειξη καυσίμου, θύρα φόρτισης USB, ABS συμπληρώνουν τον εξοπλισμό.

Voge_Brivido_125R__19-web.jpgΟι τροχοί του είναι χυτοί αλουμινένιοι 17 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 110/70 και 140/60 για μπροστά και πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δίσκους με δαγκάνες δύο και ενός εμβόλων αντίστοιχα - δεν ανακοινώνονται λεπτομέρειες.

Οι αναρτήσεις αφορούν σε ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα και ένα αμορτισέρ με προφόρτιση ελατηρίου, ενώ το πλαίσιο αποτελείται από σωλήνες στρογγυλής διατομής, και θα τολμούσαμε να πούμε ότι θυμίζει κάπως αυτό των Triumph Tiger.

Παράγεται σε μαύρο με κίτρινες λεπτομέρειες και σε λευκό με γαλάζιο, και ευελπιστούμε να δούμε και τους δύο χρωματισμούς στη χώρα μας σε τιμή που αν κρίνουμε από τα μέχρι τώρα δεδομένα της Voge, πιθανότατα θα είναι ελκυστική για την κατηγορία.Voge_Brivido_125R__20-web.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon