.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 12:08

Hesketh Heresy 450 2023 – Χειροποίητη Αγγλίδα με καρδιά Honda

Η νέα δημιουργία της Hesketh Motorcycles στοχεύει στο να διευρύνει το πελατολόγιό της με μια “λογικότερη” κατασκευή.

Η παλαί ποτέ εταιρεία του Λόρδου Alexander Hesketh που στήθηκε το 1982 και χρεοκόπησε σε λιγότερο από έναν χρόνο έχοντας κυκλοφορήσει την πανάκριβη V1000, αναγεννήθηκε επιτυχώς το 2010 από τον Paul Sleeman. Ο Άγγλος μηχανικός και επιχειρηματίας απέκτησε τα δικαιώματα του ονόματος από τον πρώην μηχανικό και αναβάτη εξέλιξης της Hesketh, Mick Broom, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης της εταιρείας από τον τελευταίο, και έκτοτε τρέχει την εταιρεία κατασκευάζοντας και πουλώντας μια σειρά από μεγάλες γυμνές roadster χτισμένες γύρω από V2 κινητήρες 2,100 cc και 100 ίππων της αμερικανικής S&S.

Έχοντας καταφέρει να διατηρήσει εν ζωή την εταιρεία για αρκετά χρόνια, το 2019 παρουσίασε ένα concept σχέδιο μιας υπερτροφοδοτούμενης τρικύλινδρης Hesketh, ενώ πριν λίγο καιρό αποκάλυψε πως ετοιμάζει μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα. Ο λόγος για τη Heresy, η οποία έρχεται με έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 450 cc με πολύ ενδιαφέρουσα γενεαλογία.

hesketh heresy 11

Επισήμως δεν υπάρχει πληροφορία για το ποιόν του μονοκύλινδρου, ωστόσο ο ίδιος ο Sleeman έχει δηλώσει πως δεν είναι ούτε ιαπωνικός, ούτε κινέζικος κινητήρας. Αυτό μοιάζει να συμφωνεί με τις φήμες που μιλούν για έναν κλώνο Honda XR400 από μια ταϊβανέζικη εταιρεία, μεγαλωμένο κοντά στα 450 cc και με απόδοση που εκτιμάται γύρω στους 30 με 35 ίππους σε Euro 5 κατάσταση.

Ο Sleeman έχει επίσης υπαινιχθεί πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει μια μεγαλύτερου κυβισμού και απόδοσης έκδοση μόνο για την αγγλική αγορά, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από τους περιορισμούς των ευρω-προδιαγραφών.

hesketh heresy 5

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του ίδιου του ιδιοκτήτη της Hesketh, η μοτοσυκλέτα έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από τον ίδιο στη διάρκεια της πανδημίας και το πρωτότυπο που εικονίζεται εδώ είναι μονταρισμένο όλο στο χέρι από τον ίδιο με στόχο να εκτεθεί στην EICMA 2022 στο Μιλάνο την ερχόμενη εβδομάδα (8-13/11).

Εκεί, με τη Hesketh να συμπληρώνει 40 χρόνια από την πρώτη της ίδρυση, λογικά θα μάθουμε και όλες τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες περί του Heresy, το οποίο κατά τον Sleeman θα κοστίζει στην Αγγλία περί τις 11,000 λίρες, δηλαδή περίπου €12,600 (ισοτιμία 4/11/2022).

Δεν είναι άλλωστε μυστικό πως στόχος αυτής της μοτοσυκλέτας είναι να ανοίξει τις πύλες της Hesketh και σε πελατολόγια που δε μπορούν να πλησιάσουν τις δίλιτρες μοτοσυκλέτες των 35,000+ λιρών, ενώ η επιτυχία εταιρειών όπως η CCM που δουλεύουν σε ανάλογη λογική σαφώς του δείχνει έναν εφικτό δρόμο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon