.
Κατηγορία Brough Superior
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 18:45

EICMA 2022 – Aston Martin/ Brough Superior AMB 001 Pro – Η εξέλιξη του Hyperbike!

Το άκρως περιορισμένης έκδοσης AMB 001 Pro είναι η πιο πρόσφατη σχεδιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, συνδυάζοντας τη σχεδίαση της Aston Martin με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της Brough Superior.

Ο διάδοχος του sold-out AMB 001 συνδέεται σχεδιαστικά με το hypercar Valkyrie AMR Pro της Aston Martin, προσφέροντας αύξηση ισχύος κατά 25% σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τους 225 ίππους να παράγουν αναλογία ισχύος προς βάρος 1,28 ίππων/κιλό, παρόμοια με αυτή ενός αυτοκινήτου της Formula 1 ! Κοιτώντας πίσω, η πρώτη μοτοσυκλέτα της Aston Martin αποκαλύφθηκε το 2019. Η συνεύρεση της Aston Martin και της Brough Superior, δύο εμβληματικών και ιστορικών βρετανικών εταιρειών επιδόσεων, δημιούργησε ένα μοναδικό, μοντέρνο, ελαφρύ και ισχυρό σύνολο, περιορισμένο σε μόλις 100 μονάδες το οποίο εξαντλήθηκε.

astbr2.jpg

Το νέο AMB 001 Pro βασίζεται στα διδάγματα από το AMB 001, με την αύξηση της ισχύος να προέρχεται από ένα δικύλινδρο κινητήρα κατεργασμένο μέσω CNC στα 997 κ.εκ., Το υλικό κατασκευής είναι billet AL 5000, με τις ιδιότητες του να βελτιώνουν την ακαμψία του κινητήρα, ενώ η νέα σχεδίαση του κυλίνδρου συμβάλλει στη βελτίωση της ψύξης.

 astbr3.jpg

Η κάθετη δύναμη αυξάνεται μέσω της μπροστινής αεροτομής και των πλαϊνών φτερών, ενώ η ροή αέρα εισέρχεται μέσω μιας μεγάλης εισαγωγής ενσωματωμένης στο μπροστινό φτερό, και στη συνέχεια περνά μέσα από το νέο μπροστινό κάλυμμα. Το AMB 001 Pro προσφέρεται σε μία μόνο έκδοση, σε αγωνιστικό χρώμα που συνδυάζει το Aston Martin Verdant Jade με σατινέ φινίρισμα από τα ανθρακονήματα. Κινητήρας και ανάρτηση είναι βαμμένα μαύρα με κεραμική μάλιστα επίστρωση. Όπως και με άλλα πολυτελή μοντέλα ακραίων επιδόσεων της Aston Martin, το AMB 001 Pro διαθέτει το σήμα Aston Martin 'lacewing'. Σχεδιασμένο για το πρόγραμμα Aston Martin Valkyrie, η χημικώς χαραγμένη κορδέλα αλουμινίου είναι 99,4% ελαφρύτερη από το κανονικό σήμα σμάλτου της μάρκας και με πάχος μόλις 70 microns είναι 30% πιο λεπτή από ανθρώπινη τρίχα!

 astbr4.jpg

Ο Thierry Henriette, Διευθύνων Σύμβουλος της Brough Superior, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε το AMB 001 Pro στην EICMA σήμερα. Η επιτυχία του προκατόχου του, σε συνδυασμό με το απίστευτο Aston Martin Valkyrie AMR Pro, μας ενέπνευσε να βρεθούμε ξανά μαζί για να δημιουργήσουμε ένα νέο superbike, ένα που ξέρουμε ότι θα ενθουσιάσει τους πελάτες μας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το νέο κινητήρα, με στροφαλοθάλαμο πλήρως επεξεργασμένο από συμπαγές billet αλουμίνιο, το οποίο είναι μοναδικό χαρακτηριστικό για μια μοτοσυκλέτα παραγωγής. Με την αξιοσημείωτη αύξηση της ισχύος, το AMB 001 Pro ανήκει στον τομέα των hyperbikes.»

 astbr5.jpg

Ο Marek Reichman, Αντιπρόεδρος και Chief Creative Officer της Aston Martin, δήλωσε:«Είναι μια πανέμορφη απλή φόρμουλα. Η τεχνολογία Form plus ισοδυναμεί με απόδοση. Όταν πιέζετε κάτι στο όριο της χωρητικότητας και το κάνετε απρόσκοπτα, η εμπειρία που προκύπτει μπορεί να σας κόψει την ανάσα. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των προηγμένων υλικών, του σχεδιασμού και των τεχνικών δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας. Έχουμε επιτύχει αυτή τη ρευστότητα ξανά με τη Brough Superior για όσους επιθυμούν μια superbike όπως κανένας άλλος. Ο αναβάτης είναι μέρος αυτού του κινούμενου γλυπτού και κυριολεκτικά θα αισθάνεται σαν να είναι μέρος της πίστας όταν βρίσκεται στη σέλα του AMB 001 Pro.»

Έχουν ήδη γίνει οι πρώτες παραγγελίες για την αυστηρά περιορισμένης έκδοσης AMB 001 Pro, η οποία θα κατασκευαστεί στο χέρι στο εργοστάσιο Brough Superior στην Τουλούζη της Γαλλίας. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το 4ο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 19:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon