.
Κατηγορία Brough Superior
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 10:45

Η νέα Lawrence Dagger από την Brough Superior για το 2023

Η Brough Superior γεννήθηκε στην Αγγλία, κατασκευάζει μοτοσυκλέτες στη Γαλλία και επανήλθε στο προσκήνιο χάρη στην υπρπολυτελή Lawrence. Η φίρμα πρωτοεμφανίστηκε το 1919 και είχε το παρατσούκλι, η Rolls Royce  των μοτοσυκλετών, αλλά η έλευση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οδήγησε την εταιρεία σε κλείσιμο.  
Το 2014 η Brough Superior επανήλθε κάτω από νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Σήμερα παράγει περισορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών στην Τουλούζη της Γαλλίας. Τα τελευταία χρόνια η φίρμα συνεργάστηκε με την Aston Martin στην εξέλιξη του  AMB001, μίας εντυπωσιακής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Εκτός αυτού όμως, η Brough Superior δημιούργησε μία μοτοσυκλέτα που δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες και βασίζεται σε μία μοτοσυκλέτα που ούτως ή άλλως είναι μοναδική. Το όνομά της είναι Dagger και πρόκειται για την πιο σπορ έκδοση της Lawrence. Όπου το όνομα Λόρενς προέρχεται από την θρυλική ταινία  του  1962, Ο Λόρενς της Αραβίας που υποδυόταν ο Πήτερ Ο’ Τουλ και οδηγούσε την επίσης θρυλική Brough Superior SS 100 και τώρα αυτή η πιο σπορ έκδοση είναι το στιλέτο του Λόρενς. 
 lawrence-dagger_930x560.jpg
Η Dagger έχει πολλά μέρη της κατασκευασμένα από fiber. Και συγκεκριμένα από αυτό το υλικό είναι η βάση του προβολέα, το κάλυμμα του πιρουνιού, τα καλύμματα του κινητήρα, το πίσω φτερό, η ουρά πίσω από τη σέλα. Επίσης έχουν γίνει επεμβάσεις και στη γεωμετρία του πλαισίου ώστε η μοτοσυκλέτα να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στην οδήγησή της. Έχει τοποθετηθεί χαμηλότερο τιμόνι το οποίο φέρνει τον αναβάτη σε πιο επιθετική στάση. Επίσης οι τροχοί είναι 17 ιντσών αφήνοντας ανοιχτές τις επιλογές σε sportsbike γόμες ελαστικών.  
lawrence-dagger_930x280.jpg
Η Lawrence Dagger έχει κινητήρα 997cc V-twin που είναι διακοσμημένος με χρώμιο χρυσό και μαύρα τελειώματα και όλα αυτά με κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Αποδίδει 102 ίππους και η ροπή της είναι 82,7Nm αν και οι επιδόσεις ποτέ δεν είναι το ζητούμενο για μία μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε ως έργο τέχνης με ρόδες. Καινούρια είναι και η νέα εξάτμιση που βρίσκεται χαμηλά κάτω από την «κοιλιά» της μοτοσυκλέτας.
lawrence-dagger-53450.jpg
Εκτός από τα τμήματα με carbon fiber και την αναβαθμισμένη εργονομία, η Dagger μοιράζεται σχεδόν την ίδια αρχιτεκτονική της Lawrence. Η τιμή της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά μπορούμε να έχουμε μια τάξη μεγέθους, γνωρίζοντας ότι η απλή Lawrence πωλείται γύρω στις €66.000, η τιμή της Dagger σίγουρα θα είναι αρκετά υψηλότερη. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 10:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon