.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 20:36

Ένα Brough Superior SS100 του 1938 πουλήθηκε σε τιμή… «ευκαιρία»!

Στο Classic Motor Show του 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Birmigham, ένα Brough Superior SS100 του 1938 πωλήθηκε έναντι 241.500 λιρών.

‘Η αν προτιμάτε με βάση την τρέχουσα ισοτιμία, έναντι 276.333 ευρώ. Το εν λόγω Brough Superior SS100 του 1938 τροφοδοτείται από έναν V-twin κινητήρα 990 κ.εκ. Το «100» στο όνομα, είναι ο «μαγικός» αριθμός της τελικής ταχύτητας σε μίλια ανά ώρα από το… εργοστάσιο, ήτοι 160 χλμ./ώρα. Όχι και άσχημα, μιας και μιλάμε για σχεδόν ένα αιώνα πίσω.

Στην εξωφρενική τιμή, συμβάλλει και το γεγονός πως μόνο 102 τέτοιες μοτοσυκλέτες, κατασκευάστηκαν ποτέ. Από αυτές, οι 34 είχαν αναρτήσεις – ή τελοσπάντων ελατήρια- και μόνο 25 εξ αυτών υπάρχουν το 2023. Η εν λόγω «ηλικιωμένη» μάλιστα, έχει και πινακίδα του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι μια ιδιαίτερα γνωστή, πολλαπλά βραβευμένη μοτοσυκλέτα.

brough-superior-ss100--2.jpg

Το 2010 αποκαταστάθηκε πλήρως από τον γνωστό ειδικό στο restoring μοτοσυκλετών της Brough, Tony Cripps. Εντωμεταξύ, το SS100 συνοδεύεται από ένα εκτεταμένο αρχείο γεμάτο παλιές φωτογραφίες, τεκμηρίωση αυθεντικότητας, φορολογικά και άλλα ιστορικά έγγραφα.

Ακόμα, δεν πρόκειται απλώς ένα καλοδιατηρημένο μουσειακό κομμάτι, καθώς η λίστα δημοπρασίας ανέφερε ότι ήταν σε «καλή κατάσταση» και ένα από τα βραβεία που κέρδισε στο παρελθόν ήταν το «Best Ridden To Show». Κοινώς, λειτουργεί και οδηγείται ακόμα!

Αν σας θυμίζει κάτι σαν μοντέλο, είναι που είχαμε ξαναδεί μια παρόμοια – διαστημικής τιμής – περίπτωση, εδώ.

 

Πηγή: Rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 21:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon