.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 15:31

FIM – Νέες προδιαγραφές ασφάλειας και για τα Off-Road κράνη

Ανακοινώθηκε η υιοθέτηση νέων προδιαγραφών και στα κράνη Off-Road – Θα ξεπερνούν όλες τις υπάρχουσες, ακόμα και την νέα ECE R 22.06

Έναν  χρόνο μετά την παρουσίαση του 2ου επιπέδου των προδιαγραφών ασφαλείας κρανών της FIM, με το όνομα FRHPhe-02, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι πλέον θα πιστοποιούνται και κράνη τύπου Off-Road, από αυτές. Με την πρωτοβουλία αυτή, γίνεται «ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια σε επίπεδα Motocross, Enduro, Speedway και Cross-Country, με την πρώτη προδιαγραφή FIM κατάλληλη για όλα τα πρωταθλήματα εκτός δρόμου της FIM», όπως αναφέρει κατά λέξη η ομοσπονδία. 

Με αυτό τον τρόπο, πέρα από την σαφή πιστοποίηση της ικανότητας προστασίας τους, όσα κράνη Off-Road έχουν πιστοποίηση FIM, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αγώνες υπό την αιγίδα της FIM.

Σύμφωνα με την ίδια την FIM, οι νέες προδιαγραφές FRHPhe-02  αποσκοπούν στην αύξηση της παρεχόμενης προστασίας προς τον αναβάτη, για όλα τα περιβάλλοντα χρήσης, με στόχο να ξεπερνά όλα τα παρεχόμενα επίπεδα προστασίας που υπάρχουν στις εκάστοτε αγορές, αλλά και να είναι βελτιωμένες ως προς τις πρώτες FRHPhe-01. Για να γίνει αυτό, οι διαδικασίες πιστοποίησης και οι μετρήσεις έχουν αναθεωρηθεί σημαντικά. Παράλληλα, στην διαδικασία έχει προστεθεί δοκιμή των ταχέως αφαιρούμενων πλαϊνών μαξιλαριών, για όπου προβλέπονται, αλλά και η εισαγωγή ενός «Κριτηρίου Κατάγματος στο Κρανίο» (SFC).

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, το νέο στάνταρντ προδιαγραφών θα είναι «ισχυρά συνιστώμενο» για τα πρωταθλήματα από το 2025, ενώ θα γίνει υποχρεωτικό για το 2026.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 15:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon