.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 13:42

Intermot 2022 – Horex Regina Evo 2023 – Βουτιά στην ιστορία

Η Horex επαναφέρει στη ζωή τη μάλλον πιο γνωστή μοτοσυκλέτα της ιστορίας της, με έναν νέο μονοκύλινδρο κινητήρα σε ανθρακονημάτινο πλαίσιο.

Η Regina είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες της Horex από τη χρυσή της εποχή, καθώς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1949 και έμεινε στην παραγωγή ως και το 1957 σε εκδόσεις με μονοκύλινδρους κινητήρες από 250 ως 400 κυβικά εκατοστά.

Η σύγχρονη επιστροφή της γίνεται ενόψει της επόμενης χρονιάς, καθώς το 2023 η Horex θα γιορτάσει την επέτειο 100 ετών από την ίδρυσή της και προφανώς η αναγέννηση ενός ιστορικού μοντέλου κουμπώνει ιδανικά στην περίσταση.

horex regina evo 2023

Ο κινητήρας της νέας γενιάς Regina Evo είναι ένας υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 600 cc με 2ΕΕΚ και τέσσερεις βαλβίδες που διατηρεί τη ρετρό γοητεία του με τις ψύκτρες στον κύλινδρό του, αποδίδοντας μέγιστες τιμές ισχύος 48 hp στις 7,500 rpm και ροπής 5.5 kgm στις 6,500 rpm.

Αυτό βέβαια που βγάζει μάτια δεν είναι άλλο από το ανθρακονημάτινο σετάκι πλαισίου και ψαλιδιού, το οποίο επιλέχθηκε αφενός για να υποστηρίξει τον πολυτελέστατο χαρακτήρα που διατηρεί με προσοχή σήμερα η Horex, αλλά και γιατί της επιτρέπει να μετρά πολύ μικρή μάζα στη ζυγαριά, μόλις 133 κιλά στεγνή.

horex regina evo 2023 6

Για τον ίδιο λόγο το ανθρακόνημα έχει την τιμητική του στη Regina Evo, καθώς το συναντάμε σχεδόν παντού, από τα φτερά ως το καβούκι του προβολέα και την έδραση της σέλας – η οποία προορίζεται μόνο για έναν.

Στα περιφερειακά της έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 43 mm και πίσω ένα αμορτισέρ, με αμφότερες της αναρτήσεις να διαθέτουν μόνο ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίων.

horex regina evo 2023 1

Τα φρένα της μοτοσυκλέτας έχουν ανατεθεί στη μόνιμη συνεργάτιδα της Horex, τη γαλλική Beringer, με δύο δίσκους 260 mm μπροστά με τις μοναδικές ακτινικές διπίστονες δαγκάνες με αντικρυστά έμβολα και έναν δίσκο πίσω 240 mm, επίσης με διπίστονη δαγκάνα.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει δικάναλο ABS, οθόνη αφής LCD 3 ιντσών, LED φώτα παντού και φώτα στροφής στον προβολέα.

Οι ακτινωτές ζάντες της Regina Evo μετρούν διαμέτρους 18 ιντσών μπροστά και πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 110/90-18 και 130/80-18 αντιστοίχως.

horex regina evo 2023 5

Στο βίντεο της παρουσίασης της μοτοσυκλέτας - που μπορείτε να δείτε λίγο πιο κάτω - στην έκθεση Intermot 2022 δυστυχώς η ομιλία έγινε αποκλειστικά στα γερμανικά, έτσι έχουμε μερικά κενά σε ζητήματα όπως η προέλευση του κινητήρα και κυρίως το κατά πόσο είναι δικής της κατασκευής – κάτι που πάντως είναι το πιθανότερο.

Επίσης δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες σχετικά με το πλάνο παραγωγής της, χρονοδιαγράμματα και ενδεχόμενη κοστολόγηση, στοιχεία βέβαια που στην Ελλάδα περνούν κάπως σε δεύτερη μοίρα, μιας και η γερμανική εταιρεία δεν αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας.

Δείτε τη στην ιστοσελίδα της Horex

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 13:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon