.
Κατηγορία MV Agusta
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 15:17

EICMA 2022 – MV Agusta 921 S Concept – Tech Retro

Φόρος τιμής σε μια ιστορική μοτοσυκλέτα, το πρωτότυπο 921 S εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία μοτοσυκλετών για την MV Agusta που περιγράφεται ως tech retro.

Το 921 S δεν είναι απλώς ένα σχέδιο για μελλοντικό μοντέλο που θα τιμά μια σπουδαία μοτοσυκλέτα από το παρελθόν της MV Agusta, της 750 S. Πάνω απ’ όλα είναι μια σπουδή στον δρόμο προς τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας μοντέλων στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, μιας σειράς σύγχρονων ρετρό που στην περίπτωση της MV περιγράφεται ως tech retro.

Στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας βρίσκεται ένας νέος κινητήρας, υγρόψυκτος τετρακύλινδρος σε σειρά 921 cc με μέγιστη απόδοση 115.5 hp στις 10,000 rpm και 11.9 kgm στις 7,000 rpm.

921 S ENGINE 1

Το πλαίσιο θα είναι κλασικό σχέδιο MV Agusta, δηλαδή ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα που δένει με το αλουμινένιο ψαλίδι μέσω δύο αλουμινένιων πλακών.

Στο πρωτότυπο οι αναρτήσεις προβλέπονται να είναι ένα πλήρως ρυθμιζόμενο σετάκι της Ohlins.

921S 10

Σχεδιαστικά το 921 S ακολουθεί μια αρκετά περίπλοκη, έως και λίγο φλύαρη, σιλουέτα γεμάτη λεπτομέρειες, κοψίματα και με μερικές ενδιαφέρουσες λύσεις, όπως είναι το φανάρι που κρέμεται από το πάνω μέρος του, την οθόνη που τοποθετείται στο ρεζερβουάρ όρθια μπροστά από την τάπα, την περίεργη ουρά με τον κοκοβιό που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τα υπόλοιπα πλαστικά.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά της μοτοσυκλέτας, και πιθανότατα μια επιλογή που θα χαρακτηρίζει τις μοτοσυκλέτες που θα φορέσουν αυτόν τον νέο τετρακύλινδρο στη συνέχεια, είναι η εξάτμιση με τις τέσσερεις απολήξεις που βγαίνουν εκατέρωθεν του κινητήρα και από κάτω του, δύο από κάθε πλευρά.

921 S var 1
MV Agusta 750S, η πηγή έμπνευσης

Το μέλλον του πρωτοτύπου 921 S δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο ακόμη κι αν ποτέ δε βγει στην παραγωγή, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η παρουσίαση του νέου τετρακύλινδρου κινητήρα, ο οποίος δείχνει μια νέα λογική από πλευράς MV Agusta: αφήνει πίσω τις εκτυφλωτικές ιπποδυνάμεις για προσγειωμένη απόδοση σε λογικές στροφές του κινητήρα, με την απαραίτητη ροπάκλα ως κερασάκι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon