.
Κατηγορία MV Agusta
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 17:08

EICMA 2022 - MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro 2023

H νέα Superveloce φορά τον κινητήρα της Brutale 1000 RR για μια περιορισμένη παραγωγή, συναρμολογημένη στο χέρι, με πιστοποιητικό γνησιότητας και αγωνιστικό κιτ.

Η Superveloce που γνωρίζαμε ως σήμερα, σε όλες τις εκδόσεις που έχει κατά καιρούς παρουσιαστεί, γεννήθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται γύρω από τον τρικύλινδρο κινητήρα 800 cc της MV Agusta. Τώρα όμως, το νέο χρυσό σπεσιαλάκι που εμφανίστηκε στην EICMA μεταμοσχεύει τον τετρακύλινδρο κινητήρα, το πλαίσιο και το μονόμπρατσο ψαλίδι της Brutale 1000 RR για να τα ντύσει στο γνωστό πια σχέδιο που παραπέμπει στις θρυλικές MV 500 που πριν μισό αιώνα μεγαλουργούσαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το 1972 έγιναν οι πρώτες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που φόρεσαν αεροδυναμικά φτερά.

Η αεροδυναμική έχει την τιμητική της στη Superveloce 1000 Serie Oro, καθώς εκτός από τα φτερά υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως τα ανθρακονημάτινα καλύμματα των δίσκων που θυμίζουν στο μάτι ταμπούρα από άλλες εποχές.

mvagusta superveloce oro 02

Ομοίως και οι εισαγωγές αέρα εκατέρωθεν του προβολέα, εκτός από το να τροφοδοτούν τον κινητήρα με οξυγόνο, λειτουργούν και ως αεροδυναμικά βοηθήματα με διπλό ρόλο. Χάρη στο σχήμα των εσωτερικών αυλών τους, δημιουργούν κάθετη πίεση που συνεισφέρει στην εύρεση πρόσφυσης από το μπροστινό λάστιχο, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζουν ένα κενό αέρα πίσω από το ψυγείο λαδιού, βοηθώντας να το ψύξει αποτελεσματικότερα το λιπαντικό μέσο.

Όλα τα στοιχεία του φέρινγκ είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, εκτός από δοχείο καυσίμου που φτιάχτηκε από θερμοπλαστική ρητίνη.

mvagusta superveloce oro 11

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 cc αποδίδει 208 hp στις 13,000 rpm (212 με το αγωνιστικό κιτ) και 11.9 kgm στις 11,000 rpm.

Το πλούσιο πακέτο της Superveloce 1000 Serie Oro περιλαμβάνει quickshifter MV EAS 3.0 ειδικά ρυθμισμένο για τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ABS Cornering Continental MK100 με ενσωματωμένο σύστημα αποφυγής ανύψωσης πίσω τροχού (Real Wheel Lift-up Mitigation), traction control που ρυθμίζεται σε οκτώ επίπεδα αλλά και wheelie control – φυσικά όλα ενορχηστρωμένα υπό τη μπαγκέτα μιας αδρανειακής κεντρικής μονάδας ελέγχου.

mvagusta superveloce oro 12

Στη Superveloce η κατανομή μάζας είναι διαφορετική απ’ ότι στη Brutale 1000 RR, στο πλαίσιο που εξοπλίζεται με ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Öhlins, δηλαδή το πιρούνι Nix EC με αντιτριβική επίστρωση TiN και το αμορτισέρ EC TTX, καθώς και σταμπιλιζατέρ τιμονιού, επίσης ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο.

Στα φρένα η υπογραφή Brembo Stylema monobloc είναι μάλλον αναμενόμενη.

mvagusta superveloce oro 07

Οι ζάντες της Serie Oro είναι αποκλειστικό σχέδιο που κατασκευάζεται εντός έδρας από τη CRC, ενώ η εξάτμιση τιτανίου προέρχεται από την Arrow.

Στα όργανα πρωταγωνιστεί μια έγχρωμη οθόνη 5.5″ TFT με νέα γραφικά, σύνδεση με την εφαρμογή MV Ride App που επιτρέπει εκτενή επικοινωνία του τηλεφώνου με την οθόνη της μοτοσυκλέτας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon