.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 17:46

Ρεπορτάζ  - Harley on Tour 2019

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

Η περιοδεία που πραγματοποιούν οι Αμερικάνοι κάθε χρόνο, το γνωστό πλέον Harley on Tour, έκανε και φέτος την καθιερωμένη στάση του στην Αθήνα, την Παρασκευή 9 Μαΐου, στην πάντα φιλόξενη αντιπροσωπεία της Harley-Davidson Athena. Εμείς φυσικά και δεν είπαμε όχι στην δημοσιογραφική πρόσκληση που είχαμε στα χέρια μας και σας αναφέρουμε ευπειθώς!

Καλή μέρα από το πρωί

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και όταν καταφτάνεις στην Harley-Davidson Athena με τους ανθρώπους της αλλά να σε υποδέχονται με χαμόγελα, ντόνατς και καφέ ξέρεις ότι η μέρα σου δεν πρόκειται να στραβώσει στην συνέχεια.

harley on tour 2019 bikeit 21

Πέρα από τον καφέ και τα ντόνατς αυτό που σου φτιάχνει φυσικά την διάθεση είναι η σιδερένια πολύχρωμη θάλασσα που απλώνεται μπροστά σου: τα νέα μοντέλα της Harley-Davidson φρέσκα-φρέσκα από το Milwaukee, ανακατεμένα και στοιβαγμένα για να μην πιάσουν όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Η προσμονή, το χάζι και η κουβεντούλα απλά εντείνουν την επιθυμία για την βόλτα που θα ακολουθήσει. Και τι βόλτα! Μέχρι τα Βίλια και πίσω με την παραδοσιακή στάση για φαγητό πριν τον γυρισμό.

harley on tour 2019 bikeit 25

Το Harley on Tour είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Η αμερικάνικη εταιρία με αυτή την ενέργειά της δίνει την ευκαιρία στο κοινό της να δει από κοντά και να οδηγήσει όλα σχεδόν τα νέα της μοντέλα. Την ευκαιρία να οδηγήσουν τις αμερικάνικες μοτοσυκλέτες έχουν φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι φίλοι των δύο τροχών που δεν είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή την τύχη να βγουν στον δρόμο στην σέλα μιας αμερικάνικης μοτοσυκλέτας. Αν σας τρώει και εσάς η περιέργεια και δεν πήρατε μέρος στα φετινά test rides των Αμερικανών καλά θα κάνετε να αρπάξετε την ευκαιρία του χρόνου για να δείτε και εσείς από πρώτο χέρι τι εστί Harley-Davidson.

harley on tour 2019 bikeit 1

Βουρ για βόλτα

Μετά την καθιερωμένη σύντομη ενημέρωση από τους ανθρώπους της H-D Athena ακολουθεί η επίσης καθιερωμένη… τυχαία επιλογή μοτοσυκλέτας από τον γράφοντα και με τους μεγάλους V-2 να παίρνουν ένας-ένας μπροστά ο χώρος πλημμυρίζει από βαθύ, μπάσο αλλά διακριτικό ήχο, ελέω προδιαγραφών. Οι μοτοσυκλέτες βγαίνουν σιγά-σιγά στο δρόμο και το κομβόι που δημιουργείται με κατεύθυνση την εθνική τραβάει τα βλέμματα του περίγυρού πιο δυνατά και από μαγνήτη. Η εθνική τελειώνει γρήγορα πάρα τον συγκρατημένο ρυθμό και οι δεκαπέντε και πλέον αμερικανικές μοτοσυκλέτες βρίσκονται στον δρόμο προς τα Βίλια. Χαλαρή βολτούλα, κυνήγι με τους συνάδερφους (ναι οι Harley μπορούν να το κάνουν και αυτό), παρεΐστική βόλτα κάνοντας πλακίτσα με τους υπόλοιπους, για άλλη μια φορά τα δοκιμάσαμε όλα στο “πήγαινε” αλλά και στο “έλα”.

harley on tour 2019 bikeit 31

Με το στομάχι γεμάτο με πεντανόστιμη μοσχαρίσια μπριζόλα και άλλα εξαιρετικά εδέσματα που… αποθηκεύτηκαν εκεί κατά την στάση για φαγητό, η Αθήνα μας υποδέχτηκε στον γυρισμό με το γνωστό της μποτιλιάρισμα, με τα θηρία να τα καταφέρνουν εξαιρετικά και εκεί, τηρουμένων των αναλογιών.  Η επιστροφή στην Harley-Davidson Athena σήμανε και το τέλος αυτής της βόλτας με παράλληλη ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Ανυπομονούμε ήδη.

harley on tour 2019 bikeit 32

Εμπειρία η ξεχωριστή, για όλους

Για μία ακόμη φορά η οδήγηση των αμερικάνικων μοτοσυκλετών και ακόμη περισσότερο η δυνατότητα επιλογής του μοντέλου της αρεσκείας μας είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία που πρέπει να την ζήσουν όσοι περισσότεροι αναβάτες γίνεται. Το Harley on Tour με πέρασμα και από την Θεσσαλονίκη δίνει αυτή τη δυνατότητα στο κοινό και εσείς απλά, την επόμενη φορά, δεν πρέπει να την χάσετε. Η εμπειρία μας από τις μοτοσυκλέτες της αμερικάνικης εταιρίας με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή θα ακολουθήσει σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες!

harley on tour 2019 bikeit 11

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon