.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 01:32

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Yamaha Tenere στην Ισπανία - New Horizon

Του Τάκη Μανιάτη

Με το νέο Tenere 700, η Yamaha σκοπεύει να επαναφέρει δυνατά το θρυλικό όνομα στην αγορά. Βρεθήκαμε στην Ισπανία ώστε να το δούμε πρώτοι, να το οδηγήσουμε και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου στην μεσαία κατηγορία adventure της Yamaha, έγινε στην Ισπανία, στην Tortosa. Η Yamaha, θέλοντας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από την σταθερά ανερχόμενη μεσαία κατηγορία, επαναφέρει το Tenere. Αυτή τη φορά στα 700 κυβικά, με τον γνωστό αειθαλή σπορ κινητήρα που γνωρίσαμε στο MT07, τον CP2 με στρόφαλο Crossplane.

Η παρουσίαση έγινε στο κάστρο Sant Joan or La Suda της Tortosa, 180 χιλιόμετρα δυτικά της Βαρκελώνης, ένα κάστρο δωρικού ρυθμού, που στην σύγχρονη εποχή έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί και ως ξενοδοχείο. Εκεί βρεθήκαμε προκειμένου να γνωρίσουμε τη νέα adventure μοτοσυκλέτα που κυκλοφορεί εδώ και δύο περίπου χρόνια ως πρωτότυπο, στα πλαίσια δοκιμών, πριν φτάσει στην τελική της μορφή.

Η Yamaha κατάφερε τα δύο αυτά χρόνια, τόσο με το υλικό που κυκλοφόρησε, όσο και με την παρουσία του στις σημαντικότερες εκθέσεις ως πρωτότυπο, να δημιουργήσει φανατικούς, που θέλουν να το αποκτήσουν – το όνομα Tenere στην χώρα μας έχει άλλωστε αφήσει εποχή.

Έτσι, 90 μοτοσυκλέτες, έχουν ήδη προπωληθεί από την ειδική πλατφόρμα, σε τιμή προσφοράς, στα 9.990euro, από 10.490euro της κανονικής, με τους τυχερούς ιδιοκτήτες να είναι πρώτοι στην σειρά για παραλαβή. Οι τρεις χρωματικές επιλογές μας περίμεναν στην παρουσίαση, στον χώρο του ξενοδοχείου, με την σοβαρή μαύρη με κίτρινα γραφικά, την sport μπλε – ασημί, και την λευκή με κόκκινα γραφικά και πλαίνά ψυγείου, να παίζει τον ρόλο της αγωνιστικής σε εμφάνιση.

Οι δύο πρώτες, έχουν και από 40% των κρατήσεων στην χώρα μας, και η λευκή, το άλλο 20%, δείχνοντας πως η προτίμηση παραμένει μάλλον στα συντηρητικά, πιο εμπορικά χρώματα. Την παρουσίαση ξεκίνησε ο Roberto Basile, Brand Marketing Manager της Yamaha Motor Europe, ο οποίος καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και εξήγησε την αντζέντα πάνω στην οποία θα κινηθεί η συζήτηση.

Η ιστορία του μοντέλου, από το T7 στο Tenere 700, οι στόχοι και το Marketing γύρω από αυτό, τα Demo tour και τέλος, το σημαντικότερο για εμάς, το test ride και οι επόμενες μέρες της παρουσίασης. Από την έρημο Tenere και τις νίκες, τα μοντέλα που ακολούθησαν, μέχρι την σύγχρονη εποχή. Παρέα μας, είχαμε και την νικήτρια XT500 του 1982 του Serge Bacu, την Tenere με την οποία συμμετείχε στο φετινό Dakar ο Adrien Van Bereven, αλλά και το Super Tenere 750 και το τελευταίο 1200.

Τονίστηκε έντονα ότι οι μεγάλες μοτοσυκλέτες είναι ιδιαίτερα ακριβές, και η νέα Tenere, στοχεύει με ένα μέσο κόστος, να καλύψει ένα μεγαλύτερο εύρος αναβατών. Από τους ταξιδιώτες και αναβάτες περιπέτειας, τους καθημερινούς, αλλά και όσους κάνουν αρκετό Off road. Με χαρακτηριστικά για διπλή χρήση με απαιτήσεις, sport χαρακτήρα, δυνατότητες να οδηγηθεί παντού με άνεση, φαίνεται ότι θέτει υψηλούς στόχους – από τα video που είδαμε, μάλλον τους πιάνει!

Έχει στυλ rally, με διάφανη ζελατίνα, βάση για τοποθέτηση GPS και πρίζα 12V, βάρος στα 187 κιλά άδεια, ρεζερβουάρ 16 λίτρων με αυτονομία στα 350 χιλιόμετρα, ρυθμιζόμενο μπροστινό σύστημα της KYB, τελείως νέο πλαίσιο με αφαιρούμενους κάτω σωλήνες, και μεταξόνιο στα 1595 χιλιοστά.

Ο κινητήρας του κατασκευάζεται από την Motori Minareli στην Ιταλία και τα διαστήματα service του φτάνουν τα 40.000 χιλιόμετρα για ρύθμιση βαλβίδων.

Αυτά και άλλα πολλά που χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης ειπώθηκαν στην παρουσίαση του νέου Yamaha Tenere 700, ενός πολυαναμενόμενου μοντέλου για την Ελλάδα το οποίο θα οδηγήσουμε ευθύς αμέσως και θα ενημερώσουμε σε νέο άρθρο!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 10:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon