.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 15:59

Έπεσες σε λακκούβα / κακοτεχνία; Δικαιούσαι αποζημίωση - Πώς πρέπει να κινηθείς

Με αφορμή το περιστατικό που αναρτήσαμε, με την απαράδεκτη για ανεπτυγμένο κράτος εικόνα, μιας μοτοσυκλέτας να έχει πέσει σχεδόν κατά το ήμισυ μέσα σε πρόχειρα καλυμμένο φρεάτιο όμβριων υδάτων, σας ενημερώνουμε σχετικά με το αν δικαιούστε αποζημίωση σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς και για το ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις σας.

Μπορεί τα πρόχειρα καλυμμένα φρεάτια να μην είναι και τόσο συχνό φαινόμενο, ωστόσο οι λακκούβες – τάφροι και οι κακοτεχνίες που μπορούν να προκαλέσουν πτώση η ζημιά, είναι στοιχεία άπειρα στο οδικό δίκτυο της χώρας μας και δυστυχώς μοιάζουν με την Λερναία Ύδρα... μια – πρόχειρη- επιδιόρθωση γίνεται, τρεις – τέσσερις νέες παγίδες εμφανίζονται...

Στην περίπτωση λοιπόν που έχετε κάποιο ατύχημα λόγω λακκούβας / κακοτεχνίας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι να καλέσετε την τροχαία, για καταγραφή του γεγονότος. Να είστε ακριβείς στην περιγραφή σας και να αναφέρετε με σαφήνεια στα όργανα τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα σας.

Παράλληλα, καταγράψτε φωτογραφικά το σημείο στο οποίο πέσατε, από όσες περισσότερες γωνίες μπορείτε. Μην κάνετε απλά κοντινές λήψεις στην λακκούβα – κακοτεχνία, χρειάζεται και μια γενική καταγραφή του χώρου. Εννοείτε βέβαια ότι θα καλέσετε και την ασφαλιστική σας, για να καταγράψει επίσης το συμβάν.

Βρείτε επίσης αν είναι δυνατόν μάρτυρες, ανθρώπους οι οποίοι είδαν το περιστατικό και σημειώστε τα στοιχεία τους, θα σας χρειαστούν στην νομική διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Τώρα, αν υπάρχει τραυματισμός, θα πρέπει να ζητήσετε από τους γιατρούς τις γνωματεύσεις τους, ενώ θα πρέπει να φτιάξετε φάκελο με τις αποδείξεις και τα παραστατικά, για το σύνολο των εργασιών και των ανταλλακτικών που χρειάστηκαν στην επισκευή του δίτροχου σας.

Με όλα αυτά τα στοιχεία (η όσο το δυνατόν περισσότερα) συγκεντρωμένα, η επόμενη σας κίνηση θα είναι η άσκηση αγωγής κατά του φορέα στον οποίο είναι “χρεωμένος” ο δρόμος. Στην Ελλάδα, υπεύθυνοι φορείς για την συντήρηση του οδικού δικτύου μπορεί να είναι: Η δημοτική αρχή της περιοχής, η περιφέρεια, μια εταιρεία ή κοινοπραξία εταιρειών.

Σε κάθε περίπτωση τις διαδικασίες θα τις κινήσει δικηγόρος, μέσω του οποίου εσείς ως ενάγοντες θα καταθέσετε την αγωγή, διεκδικώντας αποζημιώσεις που αφορούν υλικές ζημίες αλλά και ψυχική οδύνη, καθώς και τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αν αυτά υπήρξαν.

Όλα τα ανωτέρω ισχύουν φυσικά και σε περίπτωση ζημίας που θα προκληθεί στο δίτροχο σας, ακόμα και αν δεν σημειωθεί πτώση, αρκεί βέβαια τα αποδεικτικά να είναι επαρκή και να στοιχειοθετούν / υποστηρίζουν την αγωγή σας προς αποζημίωση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 18:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon