.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 12:30

H ρωγμή της γέφυρας και τα “ρήγματα” της επικοινωνίας

Μια πολίτης, διέσχιζε τον ισόπεδο δρόμο που διέρχεται πλησίον της γέφυρας του Φαληρικού Δέλτα, όταν παρατήρησε ένα χάσμα στο κατάστρωμα της κατασκευής, ακριβώς πάνω από μια κώλωνα στήριξης.|

Η γυναίκα τράβηξε μια φωτογραφία και την ανέβασε στα social media. Ακολούθησε χαμός! Σύσσωμα τα “ενημερωτικά” site βάλθηκαν με τρομολαγνικούς πηχυαίους τίτλους να ανταγωνίζονται το πιο θα κερδίσει την μάχη των κλικ.

Το θέμα, βλέπετε, εξυπηρετούσε.

Μια εμφανέστατη -και ανησυχητική στην όψη είναι η αλήθεια- ρωγμή, σε ένα δημόσιο έργο από το οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα, στην πρωτεύουσα της χώρας, είναι είδηση!

Τυγχάνει όμως να βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο και δυστυχώς, μια από τις -πολλές- παθογένειες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, είναι ότι τα πάντα (μα τα πάντα όμως...) μπορούν να εξυπηρετήσουν τις όποιες σκοπιμότητες.

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κος Άκης Τσελέντης, με μια ανάρτηση του στα social media, σχολίασε καυστικά το θέμα:

 tselent

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει μια βαρύτητα, ο άνθρωπος είναι διακεκριμένος επιστήμονας, αλλά ΔΕΝ τεκμηριώνεται. Είναι απλά μια υπόθεση. Επισημαίνουμε επίσης, ότι ο κος Τσελέντης, τυγχάνει να πολιτεύεται, όντας υποψήφιος ευρωβουλευτής. Απλά το επισημαίνουμε αυτό.

Την σκυτάλη ανέλαβε ο κος Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για να δώσει μια “απάντηση” στις καταγγελίες του κου Τσελέντη. Από το βήμα της Βουλής λοιπόν, ο κος Σπίρτζης έκανε λόγο για κινδυνολογία που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες:

"Υπάρχουν πολλοί που κινδυνολογούν με τις υποδομές της χώρας τους τελευταίους μήνες για να τύχουν λίγης δημοσιότητας. Ο κ. Τσελέντης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη γέφυρα. Για όνομα του Θεού. Πριν λίγους μήνες ο κ. Τσελέντης προέβλεπε μεγάλο σεισμό στη Βόρεια Ελλάδα. Να παρακαλέσω τη ΝΔ να τον συνετίσει να μην κινδυνολογεί και να σπέρνει φήμες για να τύχει λίγης δημοσιότητας"

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ κατατέθηκαν τα στοιχεία αυτά που θα μπορούσαν να καθησυχάσουν τους πολίτες.

Ποια είναι τα στοιχεία αυτά; Μα τι άλλο πέρα από μια αυτοψία και μελέτη για την στατικότητα της γέφυρας, η γνώμη των εδικών επί του θέματος, μια υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη άποψη για το αν η ρωγμή αυτή, συνιστά ή όχι κίνδυνο.

Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, τέτοιου είδους απαντήσεις δεν δόθηκαν, μείναμε απλά με τις “επικοινωνιακές φωτοβολίδες” που εκτοξεύθηκαν και από τις δύο πλευρές και με τα σχόλια των “ειδικών” του διαδικτύου (αυτή η μάστιγα).

Μεγάλη η ευθύνη και των ειδησεογραφικών site όμως, που σκορπίζουν τον τρόμο, εξυπηρετώντας την επισκεψιμότητα τους.

Ρωγμή στην γέφυρα λοιπόν αλλά ακόμη μεγαλύτερη ρωγμή στην επικοινωνία και στην ενημέρωση.

Δυστυχώς. Ελλάδα 2019.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 12:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon