.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 11:43

SSE YZ450A – Εξηλεκτρισμένο Yamaha YZ450F

Ιδιωτική κατασκευή βασισμένη σε μια δημοφιλέστατη ΜΧ μοτοσυκλέτα.

Η Sires Systems Engineering (SSE) είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε στην πόλη Cedar Falls της πολιτείας Αϊόβα των ΗΠΑ από τον Dain Sires, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια εξελίσσει μια ηλεκτρική παραλλαγή του Yamaha YZ450F.

Το τελικό αποτέλεσμα ζυγίζει 112 κιλά, αποδίδει περίπου 50 hp και με τις μπαταρίες που κουβαλά μπορεί να βγάλει από 15 ως 60 λεπτά σε μια πίστα Motocross ανά φόρτιση.

Η SSE προς το παρόν δεν έχει εμπορευματοποιήσει το κιτ της, το οποίο παραμένει απλώς μια ενδιαφέρουσα πειραματική προσπάθεια, ωστόσο η πρόθεση υπάρχει και προφανώς απουσιάζει με οικονομικό μέγεθος που θα στήριζε μια τέτοια κίνηση. Με βάση της τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά οχήματα ωστόσο, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν τη μετατροπή στη δική τους μοτοσυκλέτα.

Θα ήταν λ.χ. μια σχετικά απλή διαδικασία για ένα παλιό ΜΧ ή Enduro μοντέλο με ανεπανόρθωτη ζημιά στον κινητήρα να βρει μια νέα ζωή με εξαρτήματα που βρίσκει πια κανείς εύκολα στο εμπόριο: μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρα και μια συσκευή ελέγχου (controller).

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες χωμάτινης χρήσης ακόμη βρίσκονται σε νηπιακή ηλικία, ωστόσο το ενδιαφέρον των εργοστασίων είναι δεδομένο. Από τη μια έχουμε προσπάθειες με "εργοστασιακή" υποστήριξη, όπως η ηλεκτρική E.Rex των Mugen/Honda και η ευρωπαϊκή eMX της Yamaha, ενώ στο βάθος καραδοκούν απίθανες νεοφυείς προσπάθειες όπως το Stark Varg ή το ακόμη πιο τρελό Axiis Liion.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon