.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 14:53

Mugen E.Rex concept 2019 – Το τρίτο χτύπημα θα σημάνει επιτέλους κάτι;

Το ηλεκτρικό ΜΧ επιστρέφει δύο χρόνια μετά

Πρώτο σημάδι:

Το 2017 η Mugen παρουσίασε στην Ιαπωνία ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό ΜΧ, το Ε.Rex. Το βασικό του χαρακτηριστικό όταν το πρωτοέβλεπες ήταν φυσικά τα πλαστικά του που ηθελημένα τάιζαν αισθητικά την προσομοίωση με … δεινόσαυρο, όπως αυτή μας υποβάλλεται από το όνομα, δηλαδή την παιχνιδιάρικη τροποποίηση του T-Rex σε E.Rex – κοινώς, ο τυραννόσαυρος έγινε ηλεκτρόσαυρος.

mugen e rex old
Το πρωτότυπο E.Rex του 2017

Δεύτερο σημάδι:

Φέτος, στα πλαίσια του 46ου Tokyo Motorcycle Show (διαφορετική έκθεση από το διετήσιο Tokyo Motor Show), η Mugen επέστρεψε με ένα ανανεωμένο E.Rex. Το δελτίο Τύπου που το συνοδεύει δεν έχει ούτε έναν αριθμό μέσα του, ενώ στις λιγοστές αράδες του συνεχίζει να μην κάνει την παραμικρή αναφορά σε πλάνα παραγωγής ή ο,τιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να μας φανεί χρήσιμο, τεχνικώς ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

Κάπως έτσι λοιπόν, θα γράφαμε πως είναι άλλο ένα πρωτότυπο, μπλαμπλα, δείχνει την πρόθεση της Mugen και, κατ’ επέκταση της βασικής της συνεργάτιδας Honda, στο να στραφεί στην ηλεκτροκίνηση, μπλαμπλα, να δούμε αν και πότε θα μπει στην παραγωγή μπλαμπλα.

mugen e rex 2

Τρίτο σημάδι:

Όλα καλά μέχρις εδώ; Όχι, διότι οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν προσέξει πως πριν λίγο καιρό η Honda είχε εμφανίσει ένα ηλεκτροκίνητο CR και, μόλις βάλει κάποιος τις δύο φωτογραφίες δίπλα-δίπλα, θα προσέξει αναπόφευκτα πως πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα. Διαφέρουν μόνο σε πλαστικά και χρώματα, αλλά σε μοτέρ και μπλοκ μπαταριών, πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα, σε όλα δείχνει πανομοιότυπο.

Μας λέει κάτι αυτό; Ας αρκεστούμε στο ότι επιβεβαιώνει πως η Mugen εμπλέκεται ενεργά στην εξέλιξη των ηλεκτρικών της Honda και η διπλή αυτή παρουσίαση υπονοεί πως υπάρχει σαφώς περισσότερο ζουμί από το ντεμπούτο του E.Rex το 2017.

Honda CR electric Proto 1
Το πρωτότυπο ηλεκτρικό Honda CR

Μπορεί η Honda – και εν γένει οι μεγάλοι Ιάπωνες και Ευρωπαίοι κατασκευαστές – να μην έχει εμπλακεί ακόμη σοβαρά στο ηλεκτρικό παιχνίδι, αλλά το να έχεις την πολυτέλεια μιας εταιρείας όπως η Mugen να δουλεύει για σένα δεν είναι και λίγο.

Και, πριν πεταχτεί κάποιος να πει πως ένα εκθεσιακό πρωτότυπο τριών ετών δεν είναι ακριβώς “δουλειά”, ας μην ξεχνάμε πως η Mugen τρέχει ένα αγωνιστικό πλάνο για λογαριασμό της Honda στο Isle of Man TT Zero, όπου επί 4 χρόνια σαρώνει τον (ελαφρύ ομολογουμένως) ανταγωνισμό.

Και το κάνει με επιτυχία: την ώρα που οι Energica Ego της MotoE γυρνούν σε χρόνους που έκαναν αναβάτη της Moto3 να παραιτηθεί και να το ρίξει στο ψάρεμα, οι Mugen Shinden στο TT Zero γράφουν γυρολόγια που θα τις έφεραν σε καλή θέση στην κατηγορία των Supersport 600.

Δηλαδή δοκιμάζει, εφαρμόζει και μαθαίνει στην πράξη, με τη βοήθεια κορυφαίων αναβατών παγκόσμιας εμβέλειας – από τη σέλα των Mugen Shinden κατά καιρούς έχουν παρελάσει κάποιοι κ.κ. John McGuinness, Guy Martin, Michael Rutter, Michael Dunlop και Lee Johnston. Αν μη τι άλλο, αυτή η τεχνογνωσία και εμπειρία που αποκομίζεται εκεί, αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο της και σε μοτοσυκλέτες που θα καβαλήσουμε αύριο στους δρόμους.

Kοτζάμ Honda δεν επενδύει στο TT Zero μόνο για τη λιγοστή δημοσιότητα, έτσι;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 15:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon