.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 16:29

AXIIS LIION - Ηλεκτρικό Supermoto με 134 hp και 133 kg!

Η πορτογαλική AXIIS δημιουργήθηκε το 2015 από 3 φίλους που είχαν ως στόχο την κατασκευή premium μοτοσυκλετών. Τώρα μας παρουσιάζουν την ηλεκτρική Supermoto LIION (λογοπαίγνιο με το Lion – λιοντάρι και τις μπαταρίες ιόντων λιθίου) που βρίσκεται σε πρωτότυπο στάδιο, με απόδοση 134 hp για 133 kg, έχοντας λόγο κιλών / hp το θεαματικό 1:1!

Θα μας πείτε, “και τι έκαναν τόσα χρόνια αυτοί οι 3 φίλοι”, και θα σας απαντήσουμε “κατασκεύαζαν aftermarket τιμονόπλακες και μαρσπιέ αλουμινίου”, με κατάλογο περισσότερων από 20 προϊόντων και πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες.

Κάπως έτσι, απέκτησαν τεχνογνωσία αλλά και ένα βασικό κεφάλαιο, προχωρώντας στο επόμενο στάδιο, που είναι η δημιουργία της κορυφαίας ηλεκτρικής Supermotard “Liion” που σχεδιάζουν τόσα χρόνια, μιας μοτοσυκλέτας στην οποία δεν έχει γίνει καμία παραχώρηση κόστους!

Το κτηνώδες αλουμινένιο πλαίσιο είναι ενιαία κατασκευή με το κουτί της μπαταρίας των 12kWh, με κατεργασία CNC, ενώ το ίδιο θηριώδες είναι και το μονόμπρατσο ψαλίδι.

Η μοτοσυκλέτα βρίθει από αλουμίνιο και carbon, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ανάποδο πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ της Ohlins. Υπεύθυνη για τα φρένα είναι η Brembo -στις φωτογραφίες δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ο πίσω δίσκος καθώς η μοτοσυκλέτα είναι ακόμα στο πρωτότυπο στάδιο.

Η AXIIS δεν αναφέρει ακόμα τις προελεύσεις ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίας, ενώ τα επίσημα νούμερα απόδοσης είναι θεαματικά, με 134 hp και 24.5 kgm ροπής, για ένα βάρος μόλις 133 κιλών και τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα!

Όπως καταλαβαίνετε από τα νούμερα… αναζητείται οδηγός για να οδηγήσει το τέρας! Κι αν με 134 hp πιάνει μόλις 200, τότε μάλλον θα πρέπει να σηκώνεται στα 190!

Στις διαστάσεις τώρα η AXIIS κάνει λόγο για μεταξόνιο 1.429 mm, κάστερ 25.9 μοιρών, και διαδρομή αναρτήσεων 209 mm μπροστά και 190 mm πίσω.

Η εταιρεία δεν αναφέρει αυτονομία, όμως ανεπίσημα κάνει λόγο για 200 χλμ. εάν κινείστε με 100 χλμ/ώρα. Ποιος βέβαια θα πάρει το τέρας αυτό για να πηγαίνει με 100 χλμ/ώρα...

Η AXIIS ετοιμάζεται τώρα να ξεκινήσει τις δοκιμές σε δρόμο και πίστα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη σελίδα της LIION ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 16:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon