.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 10:15

John McGuinness – Στα ανάκτορα για τον τίτλο του ως MBE

Με καθυστέρηση ενός χρόνου ο Άγγλος αναβάτης τιμήθηκε για την προσφορά του.

Με 23 νίκες στο Isle of Man TT στη διάρκεια τριών δεκαετιών, ο McGuinness είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος εν ζωή θρύλος του ΤΤ. Το γεγονός αυτό αναγνωρίστηκε και από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, καθώς το 2021 συμπεριλήφθηκε στην τιμητική λίστα New Year Honours List με τους Άγγλους που διακρίθηκαν στα πεδία δραστηριότητάς τους.

Ο McGuinness τιμήθηκε με τον τίτλο ΜΒΕ, δηλαδή Member of the Order of the British Empire, τρίτο κατά σειρά αξίας τίτλο που μπορεί να απονεμηθεί σε πολίτη της χώρας (μετά τους CBE και OBE). Ωστόσο οι συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της πανδημίας δεν επέτρεψαν στην τελετή απονομής να γίνει κανονικά και στην ώρα της, έτσι ο McGuinness έπρεπε να περιμένει ως την 15η Φεβρουαρίου 2022 για να παραλάβει τον τιμητικό σταυρό που σηματοδοτεί την ένταξή του στην ελίτ αυτή ομάδα.

Εκεί εντάσσεται σε μια πολύ μικρή και εξόχως διάσημη ομάδα μοτοσυκλετιστών που περιλαμβάνει τους: Peter Collins, John Surtees, Gary Hocking, Jim Redman, Mike Hailwood, Phil Read, Barry Sheene, Joey Dunlop, Carl Fogarty, καθώς και τη Maria Costello.

Πλέον ο John McGuinness έχει μπροστά του την επιστροφή στη δράση για το ΤΤ μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω covid, για μια διοργάνωση που για τον ίδιο έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς εκεί θα πάρει την 100ή του εκκίνηση σε ΤΤ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon