.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 15:30

AMA SX 2020, 4ος αγώνας, Glendale (ΗΠΑ)

Σαρώνει ο Ken Roczen και η Honda, με τον πρώτο Triple Crown αγώνα του 2020 να ολοκληρώνεται με τριπλό θρίαμβο του Γερμανού αναβάτη.

Σε ένα κατάμεστο State Farm Stadium στο Glendale της πολιτείας της Αριζόνα, 53,107 θεατές περίμεναν να δουν τον πρώτο φετινό Triple Crown αγώνα – ένα ειδικό φορμά για επιλεγμένους αγώνες κάθε χρόνο (τρεις φέτος) που προβλέπει τριπλούς αγώνες για κάθε κατηγορία, άρα και περισσότερους διαθέσιμους βαθμούς.

450SX

Μια βδομάδα πριν, στον δεύτερο αγώνα του Anaheim στην Καλιφόρνια, ο Ken Roczen (Honda) έφευγε στρογγυλοκαθισμένος στην κορυφή της κατάταξης, παρότι η νίκη είχε πάει στον Eli Tomac (Kawasaki),

Ο Roczen δεν είναι πρωτάρης σε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά το γεγονός είναι πως δύσκολα κανείς θα τον προσμετρούσε τα δυνατά φαβορί της σεζόν με δεδομένο ότι για δύο χρόνια δεν είχε σταυρώσει νίκη στο SX.

Να όμως που η πρώτη του νίκη ήρθε στον δεύτερο αγώνα και τώρα, στον τέταρτο αγώνα του 2020, ο Γερμανός τα πήρε όλα κι έφυγε.

Η αγωνιστική δράση ήταν ταραχώδης, καθώς οι δύο πρώτοι αγώνες διακόπηκαν λόγω πτώσεων με κόκκινες σημαίες και έγινε επανεκκίνησή τους. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο ο Roczen ξεκαθάριζε πως δεν αστειεύεται και, διά του λόγου το αληθές, στο τέλος του διημέρου ο αναβάτης της Honda είχε προηγηθεί στους 38 από τους 39 συνολικά γύρους που έγιναν στις τρεις αυτές κούρσες.

Εξίσου δυναμική εμφάνιση έκανε και ο Tomac, με δύο δεύτερες και μια τρίτη θέση, καταφέρνοντας να ανέβει άλλη μια θέση στην κατάταξη και να βλέπει πλέον τον κόσμο από το δεύτερο σκαλί της βαθμολογίας.

Τρίτος στο Glendale αναδείχθηκε ο Jason Anderson (Husqvarna), τερματίζοντας πέμπτος, τρίτος και δεύτερος στα αντίστοιχα αγωνιστικά σκέλη.

Αυτές οι επιδόσεις έφεραν τον Roczen πρώτο και καλύτερο στη βαθμολογία με 92 βαθμούς, δεύτερο τον Tomac με 84 βαθμούς και τρίτο τον Justin Barcia (Yamaha) που ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, μα πλέον σε κάθε αγώνα υποχωρεί και μια θέση πιο χαμηλά. Πλέον δε έχει να κάνει και με τον επερχόμενο Anderson που τον πλησίασε σε απόσταση 3 μόλις βαθμών στην κατάταξη.

250SX

Στην κατηγορία των 250 cc υπήρχε ένας μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Austin Forkner (Kawasaki), ο οποίος πήρε άνετα τη συνολική νίκη με δύο πρωτιές και μια τρίτη θέση.

Υπήρχε επίσης ένας ξεκάθαρος δεύτερος, καθώς ο Dylan Ferrandis (Yamaha) τερμάτισε δεύτερος και στους τρεις αγώνες της ημέρας, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Michael Mosiman (Husqvarna) χάρη στο δυνατό του σύνολο αποτελεσμάτων και παρότι δεν ανέβηκε ούτε μια φορά στο βάθρο (4-4-6 οι τερματισμοί του).

Στο Glendale ωστόσο υπήρχε κι ένας μεγάλος χαμένος και αυτός ήταν ο Justin Cooper. Ο αναβάτης της Yamaha ξεκίνησε ως πρωτοπόρος του πρωταθλήματος τη μάχη του Triple Crown με δυο πτώσεις στο πρώτο σκέλος, γεγονός που τον άφησε 17ο σε αυτό και του κατέστρεψε κάθε ελπίδα για διάκριση στον αγώνα αυτόν.

Στη συνέχεια ανέκαμψε, τερμάτισε τέταρτος στον δεύτερο αγώνα και πήρε τη νίκη στον τρίτο, αλλά στο σύνολο η αποτυχία του πρώτου σκέλους τον περιόρισε στην 9η θέση.

Κάπως έτσι ο Cooper διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Δυτικής Περιφέρειας των 250 (250SX West) με 86 βαθμούς, μα πλέον ο Ferrandis τον πλησίασε στους 3 βαθμούς. Ακολουθεί ο Brandon Hartranft (KTM) με 77 βαθμούς και ο Forkner με 76.

Επόμενος αγώνας στις 1 Φεβρουαρίου 2020, στο Oakland της Καλιφόρνια.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 15:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon