.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 15:42

AMA SX 2020, 3ος αγώνας, Anaheim 2 (ΗΠΑ)

Με πειστική εμφάνιση ο πρωταθλητής ΑΜΑ ΜΧ 2019, Eli Tomac, επέστρεψε στις νίκες, μα ήταν ο αγώνας των 250 που έκλεψε το ενδιαφέρον με τη συναρπαστική του εξέλιξη.

Ο τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross επέστρεψε στην Καλιφόρνια και το Angel Stadium για τον δεύτερο αγώνα στην ίδια πόλη μετά τον εναρκτήριο στις 4 Ιανουαρίου.

450SX

Μια εβδομάδα πριν, στο Saint Louis, ο Ken Roczen θριάμβευε για τη Honda παίρνοντας την πρώτη του νίκη σε SX μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, ωστόσο με την επιστροφή στην Καλοφόρνια ήταν η σειρά του Tomac (Kawasaki) να σπάσει το ρόδι του για φέτος.

Ο πρώταθλητής ΑΜΑ ΜΧ του 2019 έδωσε μια παράσταση για έναν ρόλο μπροστά σε 43,106 θεατές, παρότι έκανε μια κακή εκκίνηση στον μεγάλο τελικό.

Στον πρώτο γύρο ήταν μόλις 10ος, αλλά γρήγορα βρήκε τον ρυθμό του και άρχισε να γράφει απανωτούς ταχύτερους γύρους, περνώντας τους προπορευόμενους τον ένα μετά τον άλλο. Χρειάστηκε 8 γύρους για να βρεθεί στη ρόδα του ως τότε πρωτοπόρου, Roczen, τον πέρασε εύκολα και άρχισε να ανοίγει διαφορά για να φτάσει στην 28η νίκη του αγώνα Supercross.

O Roczen στη συνέχεια δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κρατήσει τη δεύτερη θέση του, με την πίεση να φτάνει σχετικά αργά από τον Cooper Webb (KTM), αφότου καθάρισε από τη μάχη του με τους Zach Osborne (Husqvarna), Jason Anderson (Husqvarna) και Adam Cianciarulo (Kawasaki).

Μετά και τον αγώνα του Anaheim 2, ο Roczen διατηρείται στην κορυφή της κατάταξης με 66 βαθμούς, με τον Justin Barcia (Yamaha) δεύτερο και 63 βαθμούς, παρότι στον αγώνα αυτόν τερμάτισε μόλις 9ος. Στην τρίτη θέση της κατάταξης ανέβηκε ο Tomac με 61 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά πίσω του βρίσκονται οι Anderson (57 β.), Cianciarulo (56 β.) και Webb (53 β.).

250SX West

Ο αγώνας των 250 κυβικών για τη Δυτική Περιφέρεια των ΗΠΑ ήταν όλα τα λεφτά στο Anaheim. Αρχικά οδήγησαν δύο Honda των Christian Graig και Jeff Lawrence, αλλά πίσω τους ερχόταν φρενιασμένος ο Dylan Ferrandis (Yamaha).

Η πρώτη έντονη στιγμή του αγώνα ήρθε όταν ο Ferrandis χώθηκε επιθετικότατα στον Craig από την εσωτερική, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο. Μόνο που ο μεν Γάλλος της Yamaha σηκώθηκε και ξαναμπήκε στον αγώνα, ενώ ο πρώτος εγκατέλειψε τη μάχη καθώς η δική του πτώση ήταν αρκετά πιο δυνατή.

Στη συνέχεια ο Ferrandis κυνήγησε τον Lawrence και στο κλείσιμο του αγώνα τον είχε φτάσει και πίεζε μανιασμένα να περάσει. Στο κομμάτι με τα συνεχόμενα σαμάρια (whoops) οι δύο αναβάτες ήρθαν πολύ κοντά, ο Ferrandis είχε πάρει λίγο αέρα από τον αντίπαλό του έτσι ο Lawrence έκανε μια απονενοημένη προσπάθεια να περάσει τον τελευταίο γύρο, έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε στο έδαφος – με διάσειση και σπασμένη κλείδα.

Η νίκη πήγε τον αντικειμενικά ταχύτερο όλων, Ferrandis, μα το γεγονός δεν άρεσε καθόλου στο κοινό που τον γιούχαρε εντονότατα.

Πίσω του οι πτώσεις και οι ανελέητες μάχες έδωσαν την ευκαιρία στον Justin Cooper (Yamaha) να ανέβει στη δεύτερη θέση, παρότι είχε κάνει έναν μάλλον κακό αγώνα ως τότε. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Brandon Hantranft (KTM), ο οποίος ήρθε εντελώς άγνωστος και τώρα ανέβηκε στο δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του μετά από τρεις αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο.

Στη βαθμολογία ο Cooper διατήρησε την πρωτοκαθεδρία του με 72 βαθμούς, με τον Ferrandis να ανεβαίνει δεύτερος με 60. Ο εντυπωσιακός Hantranft συμπληρώνει την πρώτη τριάδα (58 β.), μπροστά από αναβάτες που θα περίμενε κανείς να πρωταγωνιστούν, όπως λ.χ. οι Austin Forkner (Kawasaki) και Alex Martin (Suzuki).

Επόμενος αγώνας στις 25 Ιανουαρίου, στο Glendale της Arizona για τα 450 και τα 250 West.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon