.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 16:05

AMA SX 2020, 2ος αγώνας, St. Louis (ΗΠΑ)

O Roczen επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία χρόνια!

Είχε να κερδίσει αγώνα Supecross από το 2017, ωστόσο ποτέ μη λες ποτέ για τον Γερμανό αναβάτη της Honda.

450SX

Στην πίστα του The Dome At America’s Center της πόλης Saint Louis, ο Roczen ήταν τόσο κυριαρχικά ταχύτερος από κάθε άλλον που και ο ίδιος δυσκολευόταν να πιστέψει πόσο καλά ένοιωθε πάνω στη CRF450 του.

Ο Γερμανός έφτασε τρίτος στη Holeshot, αλλά στη συνέχεια δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να καθαρίσει κατά σειρά τους Zach Osborne (Husqvarna) και Jason Anderson (Husqvarna) και απλά να αρχίσει να ανοίγει διαφορά στην κορυφή το τελικού αγώνα.

Όταν τελικά πήρε την καρό σημαία, πίσω του οι κερδισμένοι μιας μάλλον κλειστής και με διαρκείς ανατροπές μάχης ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Anaheim, Justin Barcia (Yamaha), μπροστά από τον Anderson που συμπλήρωσε το βάθρο επικρατώντας των Eli Tomac (Kawasaki) και Osborne.

Αυτό στην κατάταξη μεταφράστηκε σε ένα άλμα του Roczen στη δεύτερη θέση, 6 μόλις βαθμούς πίσω από τον Barcia που κατάφερε να μετατρέψει τη μέτρια εκκίνησή του σε μια δεύτερη θέση και διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας στο πρωτάθλημα.

250SX West

Στην κατηγορία των 250 κυβικών για τη Δυτική Περιφέρεια των ΗΠΑ ο Austin Forkner (Kawasaki) ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω για την ήττα από τον Justin Cooper (Yamaha) στον εναρκτήριο αγώνα πριν μια εβδομάδα – η οποία τότε είχε συμπληρωθεί με μια ποινή δύο θέσεων για τον Forkner που τον είχε στείλει πέμπτο.

Αυτή τη φορά τα κατάφερε και πήρε την καρό σημαία του μεγάλου τελικού της κατηγορίας, αφήνοντας τον Cooper δεύτερο, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Branon Hartranft (Suzuki).

Στην κατάταξη ο Cooper κρατά την πρώτη θέση, καθώς ο Forkner τον πλησίασε στους 5 βαθμούς και οι δυο τους μας απειλούν για μια σεζόν-μονομαχία, κάτι που φυσικά εύχονται όλοι οι φίλοι του θεάματος.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΑΜΑ SX

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 15:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon