.
Κατηγορία AMA Supercross
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 10:27

AMA SX 2020, 14ος αγώνας, Salt Lake City 4 (ΗΠΑ)

Ανατροπή σκηνικού για τη δεύτερη θέση, ακλόνητος πρωτοπόρος ο Eli Tomac.

Ο τέταρτος αγώνας του συμπυκνωμένου προγράμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΑΜΑ Supercross έγινε στην “εγκεκριμένη” πίστα της Salt Lake City, όπου μαζί με την πανεθνική κατηγορία των 450 είχαμε το ντεμπούτο (μετά to lockdown) της Δυτικής Περιφέρειας των 250.

450SX

Με τον Eli Tomac (Kawasaki) να απολαμβάνει πλέον μια άνετη διαφορά στην κορυφή της κατάταξης, η πίεση έπεσε με όλο της το βάρος στους δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου, δηλαδή τον περσινό πρωταθλητή Cooper Webb (KTM) και τον Ken Roczen (Honda) που ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν αλλά στη συνέχεια οπισθοχώρησε απότομα στην κατάταξη – πριν καν εμφανιστεί ο Covid-19 και οι συνέπειές του.

Στον αγώνα ο Tomac βρέθηκε στην κόλαση της 15ης θέσης με την εκκίνηση, την ώρα που οι Webb και Roczen μάχονταν για τη νίκη. Οι δυο τους συνέχισαν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον καθώς ο αναβάτης της Kawasaki έβρισκε ρυθμό και άρχιζε να ανεβαίνει θέσεις.

Η μονομαχία των δύο κορυφώθηκε όταν ο Roczen κατάφερε τελικά να προσπεράσει τον Webb, με τον αναβάτη της ΚΤΜ να απαντά άμεσα και στη συνέχεια ο Γερμανός της Honda άρχισε να οπισθοχωρεί καθώς φαινόταν πως η μοτοσυκλέτα του έχανε δύναμη.

Στο τέλος ο Webb πήρε μια σπουδαία νίκη, μπροστά από τον Zach Osborne (Husqvarna) και τον Tomac που κατάφερε να φτάσει ως το βάθρο. Ο δε Roczen δεν κατάφερε τίποτε περισσότερο από την 5η θέση, χάνοντας και από τον δεύτερο αναβάτη της ΚΤΜ, Blake Baggett.

Κάπου εδώ ο Roczen δείχνει να χάνει κάθε ελπίδα για τίτλο, αφού ο Tomac παραμένει πρώτος με 322 βαθμούς, ενώ ο Webb προσπέρασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης – αν και ούτε αυτός έχει σοβαρές ελπίδες για τίτλο 27 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο.

250SX West

Οι τρεις πρώτοι αγώνες στη Salt Lake City ήταν αφιερωμένοι στην Ανατολική Περιφέρεια του πρωταθλήματος, τώρα όμως ήρθε η σειρά της Δυτικής Περιφέρειας να επιστρέψει στη δράση για πρώτη φορά μετά το άνοιγμα του lockdown.

Σε αυτήν την κατηγορία λοιπόν πρωτοπόρος πριν την πανδημία ήταν ο Dylan Ferrandis (Yamaha) με βασικούς διώκτες τους Justin Cooper (Yamaha) και Austin Forkner (Kawasaki).

Στη Salt Lake City ήταν ο Forkner αυτός που πήρε πρώτος την καρό σημαία, πλησιάζοντας 3 βαθμούς πιο κοντά στην κορυφή τον Ferrandis, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος.

Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Cameron McAdoo (Kawasaki).

Στην κατάταξη ο Ferrandis παραμένει πρώτος με 158 βαθμούς, νιώθοντας ωστόσο την καυτή ανάσα του Forkner σε απόσταση 10 βαθμών πίσω του, ενώ ο Cooper (που εδώ τερμάτισε 4ος) ακολουθεί μόλις έναν βαθμό πιο πίσω.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon