.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 11:08

AMA SX 2020, 15ος αγώνας, Salt Lake City 5 (ΗΠΑ)

Επιστροφή Roczen στις νίκες, μάλλον αργά όμως…

Ο πέμπτος συνεχόμενος αγώνας μέσα σε δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε στη γνωστή πλέον πίστα του Rice-Eccles Stadium στη Salt Lake City, για να φτάσουμε αισίως δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος AMA Supercross 2020.

450SX

Πριν μερικές μέρες ο Ken Roczen (Honda) είχε ξεκινήσει δυναμικά στην μεγάλο τελικό της κατηγορίας του, παλεύοντας για τη νίκη όταν στους τελευταίους γύρους άρχισε να μένει πίσω. Τότε όλοι υπέθεσαν πως είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, ωστόσο αποδείχθηκε πως ήταν ο ίδιος ο Γερμανός που είχε θέμα.

Λίγο αργότερα διαγνώστηκε με έρπη ζωστήρα, αυτήν την όχι ιδιαίτερα επικίνδυνη ασθένεια που ωστόσο περιλαμβάνει άφθονο πόνο και ταλαιπωρία.

Φυσικά ο Roczen δεν θεραπεύτηκε σε τρεις μέρες, όμως εξήγησε πως η συνδρομή του γιατρού του ήταν καθοριστική στο να ελέγξει την κατάσταση και να μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται. Και δεν περιορίστηκε σε μια τιμητική συμμετοχή, αλλά κατάφερε να πάρει την καρό σημαία στον 5ο αγώνα της Salt Lake City, μια διάκριση που του διέφευγε από τις αρχές Μαρτίου και τον 9ο αγώνα στην Atlanta.

Ο Roczen κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Cooper Webb της ΚΤΜ στη δεύτερη θέση, ενώ ο πρωτοπόρος Eli Tomac (Kawasaki) θα πρέπει να νιώθει πανευτυχής με την τρίτη του θέση, καθώς πλέον πολύ δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο.

Έχοντας 24 βαθμούς αβάντα στην κατάταξη με δύο αγώνες ακόμη στο πρόγραμμα, ο Tomac (343 βαθμοί) μοιάζει μάλλον σίγουρος πρωταθλητής, ενώ η νίκη του Roczen ήρθε πολύ αργά για τον Γερμανό που ξαναπέρασε δεύτερος, μόλις 1 βαθμό πάνω από τον Webb.

250SX West

Στη Δυτική περιφέρεια των 250 κυβικών ο Austin Forkner (Kawasaki) κατάφερε άλλη μια σπουδαία νίκη επί του πρωτοπόρου, Dylan Ferrandis (Yamaha), χάρη στην οποία μείωσε τη διαφορά στους 7 βαθμούς και έβαλε πρακτικά φωτιά στη μάχη του τίτλου.

Με δύο αγώνες να απομένουν, ο Ferrandis παραμένει πρώτος με 181 βαθμούς, ο Forkner καταδιώκει με 174, αλλά ακόμη και ο τρίτος Justin Cooper (Yamaha) με 164 βαθμούς έχει μαθηματικές ελπίδες να τίτλο.

Οι δύο τελευταίοι αγώνες της κατηγορίας προβλέπονται καυτοί.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία AMA SX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 16:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon