.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 14:09

AMA SX 2020, 13ος αγώνας, Salt Lake City 3 (ΗΠΑ)

Ίδια πίστα, άλλες συνθήκες

Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει πάρει μια πρωτόγνωρη τροπή με 7 αγώνες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και στο ίδιο στάδιο της Salt Lake City χωρίς θεατές, ωστόσο ο καιρός φρόντισε να ρίξει το απαραίτητο αλατοπίπερο.

450SX

Η βροχή που πότισε για τα καλά το χωμάτινο τερέν του Rice-Eccles Stadium μετέτρεψε την πίστα σε μια λασπώδη κόλαση, η οποία σαφέστατα ανακάτεψε για τα καλά τον αγώνα.

Οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος πάντως ήταν έτοιμοι και γι’ αυτό το ενδεχόμενο, καθώς ο Eli Tomac (Kawasaki) πήρε μια πολύ σημαντική νίκη μετά από μια αγχώδη και θεαματική μονομαχία με τον Cooper Webb (KTM) που ήξερε πως δεν πρέπει να αφήσει τον αντίπαλό του να ξεφύγει.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο Tomac κράτησε την πρωτιά του τρίτου αγώνα στην πρωτεύουσα της πολιτείας Utah, αφήνοντας τον Webb δεύτερο, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Jason Anderson (Husqvarna).

Η δε κάκιστη επίδοση του Ken Roczen (Honda) στη 10η θέση τον έφερε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς έχασε επαφή με τον Tomac που πλέον έχει άνεση 26 βαθμών στην κορυφή, ενώ τον πλησίασε απειλητικά και ο Webb, πλέον μόλις 6 βαθμούς πίσω του. Αναμένεται μεγάλη μάχη στους επόμενους αγώνες.

250SX East

O Chase Sexton (Honda) βρισκόταν πρωτοπόρος με άνεση προ κορωνοϊού, μα με την επιστροφή στη δράση είδε τον Shane Mc Elrath (Yamaha) να του παίρνει δύο απανωτές νίκες και να ισοβαθμεί μαζί του στην κορυφή.

Η τρίτη επίσκεψη στην πίστα της Salt Lake City ωστόσο ήταν καταλυτική για την ψυχολογία του Sexton που ανέτρεψε τη φόρα του αντιπάλου του και πήρε μια νίκη-οξυγόνο, με την τρίτη θέση να πηγαίνει στον Colt Nichols (Yamaha).

Χάρη σε αυτήν ξαναπήρε μια ανάσα 3 βαθμών στην κατάταξη από τον Mc Elrath που ακολούθησε στον αγώνα, ενώ η τρίτη θέση της κατάταξης παραμένει στα χέρια του Garrett Marchbanks (Kawasaki), παρά τον κάκιστο αγώνα του που του απέφερε μόλις 1 βαθμό.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon