.
Κατηγορία AMA Supercross
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 13:44

AMA SX 2020, 12ος αγώνας, Salt Lake City 2 (ΗΠΑ)

Και τώρα τρέχουμε

Μόλις τρεις μέρες μετά τον πρώτο αγώνα της μετα-καραντίνας εποχής, ξανά προ των κενών καθισμάτων του Rice-Eccles Stadium της Salt Lake City, φιλοξενήθηκε ο 12ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross.

450SX

O Cooper Webb (KTM) πήρε μια σπουδαία νίκη προ του Eli Tomac (Kawasaki), σε έναν αγώνα όπου ξανά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tomac και ο Ken Roczen (Honda) ξεκίνησαν καταστροφικά από την 11η και 16η θέση αντιστοίχως.

Όσο ο Webb κάλπαζε μπροστά στο κατόπι του αρχικού πρωτοπόρου Zach Osborne (Husqvarna), οι Tomac και Roczen οδηγούσαν εντυπωσιακά για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και να βρεθούν στη μάχη της κορυφής, κάτι που όμως κατάφερε ως το τέλος μόνο ο πρώτος.

Κάπως έτσι Webb και Tomac πάλεψαν για τη νίκη, με την καρό σημαία να αντικρύζει πρώτος ο αναβάτης της ΚΤΜ, αφήνοντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας δεύτερο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Osborne.

Στη βαθμολογία ο Tomac άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του από τον Roczen (που τερμάτισε τελικά πέμπτος) στους 13 βαθμούς, ενώ πλησίασε ο Webb στους 16 βαθμούς από τον δεύτερο και 29 από τον πρώτο.

250SX East

Με τη δεύτερη συνεχόμενη – και τρίτη φετινή – νίκη του ο Shane Mc Elrath (Yamaha) έπιασε κορυφή, ισοβαθμώντας πλέον στους 140 βαθμούς με τον Chase Sexton (Honda) που αυτή τη φορά περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Το βάθρο του δεύτερου αγώνα στο Salt Lake City συμπλήρωσαν οι Colt Nichols (Yamaha) και Jeremy Martin (Honda).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon