.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 13:09

AMA SX 2020, 11ος αγώνας, Salt Lake City 1 (ΗΠΑ)

Επιστροφή σε μια περίεργη δράση

Ως είχε υποσχεθεί η Αμερικανική ομοσπονδία (ΑΜΑ), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross θα ολοκληρωθεί χωρίς να χαθούν αγώνες. Προς επίτευξη του στόχου αυτού, επιλέχθηκε η λύση να δοθούν όλοι οι υπόλοιποι αγώνες σε μια πίστα, στο Rice-Eccles Stadium στην πόλη Salt Lake City της πολιτείας Utah, φυσικά χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Κάπως έτσι, 85 μέρες μετά την 10η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πριν το lockdown, οι αναβάτες μετακόμισαν στην πόλη που θα τρέξουν επτά (7) συνεχόμενους αγώνες προκειμένου να αναδειχθούν οι πρωταθλητές του 2020 και να διασωθεί το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής πίτας του SX – δηλαδή όσα έσοδα δεν συνδέονται άμεσα με τους θεατές στο στάδιο.

450SX

Στην επανεκκίνηση της μεγάλης κατηγορίας ο μεγάλος θριαμβευτής ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Eli Tomac (Kawasaki), ο οποίος πήρε την έκτη φετινή του νίκη παρά την κακή του εκκίνηση και ένα λάθος που τον έριξε στην πέμπτη θέση.

Ο Αμερικανός πρωταθλητής βρήκε ρυθμό και άφησε πίσω του τον βασικό του αντίπαλο, Cooper Webb (KTM), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ken Roczen (Honda).

Στην κατάταξη ο Tomac διεύρυνε τη διαφορά του από τον Roczen στους 8 βαθμούς, ενώ ακολουθεί τρίτος με άλλους 24 βαθμούς απόσταση ο Webb.

250SX East

Στην κατηγορία των 250 κυβικών και την περιφέρεια της Ανατολής, ο Shane Mc Elrath (Yamaha) πήρε μια πολύτιμη νίκη μπροστά από τον πρωτοπόρο Chase Sexton (Honda), γεγονός που του επέτρεψε να κλείσει την ψαλίδα στους 7 βαθμούς.

Τρίτος στον αγώνα, αλλά και στην κατάταξη, αναδείχθηκε ο Garrett Marchbanks με Kawasaki.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 13:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon