.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 16:08

AMA SX 2020, 1ος αγώνας, Anaheim (ΗΠΑ)

Αρχή με το δεξί για Justin Barcia, Yamaha.

Το Αμερικανικό Πρωτάθλημα Supercross (και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM) μπήκε δυναμικά στο 2020 με τον εναρκτήριο αγώνα της νέας σεζόν στο Angel Stadium της πόλης Anaheim της California.

450SX

Οι γνωστοί πρωταγωνιστές κατάφεραν να λάμψουν διά της απουσίας τους, καθώς ο πρωταθλητής ΑΜΑ SX 2019, Cooper Webb (KTM), ήρθε άρρωστος, ενώ ο πρωταθλητής AMA MX 2019, Eli Tomac (Kawasaki) με πρόβλημα στο χέρι – πιθανότατα από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, arm pump.

Άλλοι έμπειροι αναβάτες, όπως ο Malcolm Stewart (Honda) ήρθαν μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας λόγω περσινών τραυματισμών, προσθέστε και την κακή εμφάνιση του πάντοτε υπολογίσιμου Ken Roczen (Honda) και καταλαβαίνετε γιατί ο μεγάλος τελικός των 450 εξελίχθηκε σε μια διαρκή μονομαχία των Justin Barcia (Yamaha) και Adam Cianciarulo (Kawasaki).

Ο Barcia κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη, όπως είχε γίνει και πέρυσι στον ίδιο εναρκτήριο αγώνα, αλλά κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες. Τότε έβρεχε και το τερέν ήταν μια ατελείωτη λασπουριά, ενώ ο Barcia δε συνέχισε τη χρονιά με τη λάμψη της νίκης του στον αγώνα Anaheim 1 (η συγκεκριμένη πίστα έχει και δεύτερο αγώνα στο πρόγραμμα, εξ ου και το 1). Θα το καταφέρει φέτος;

Ο αντίπαλός του, Cianciarulo, είναι ένας rookie στην κατηγορία, προερχόμενος από μια κυριαρχική σεζόν που τον οδήγησε ως την κατάκτηση του τίτλου των 250 στο AMA MX, ωστόσο η απειρία του από τις μεγάλες μοτοσυκλέτες των 450 cc τον οδήγησε στο λάθος που επέτρεψε στον Barcia να πάρει τη σπουδαία νίκη.

Αντίστοιχα σπουδαία ήταν και η τρίτη θέση του Webb, για τον οποίο σχεδόν ισοδυναμούσε με νίκη καθώς έτρεχε με πυρετό και προφανώς λίγες σωματικές αντοχές.

250SX

Στα 250 κυβικά η νίκη πήγε στον Justin Cooper (Yamaha), αφότου επιβλήθηκε του Austin Forkner (Kawasaki) μετά από μάχη που διήρκεσε σχεδόν για όλον τον αγώνα.

Όλα κρίθηκαν προς το τέλος μετά από ένα λάθος του Forkner που παραλίγο να τον βγάλει εκτός μάχης.

Ώσπου να προλάβει να ξαναμαζευτεί ο αναβάτης της Kawasaki, είχε βρεθεί τρίτος, θέση που κράτησε ως την καρό σημαία, για να τη χάσει λίγο αργότερα όταν του επιβλήθηκε ποινή δύο θέσεων για επικίνδυνη επιστροφή στην πίστα μετά την έξοδό του.

Κάπως έτσι η δεύτερη θέση κατέληξε στον περσινό πρωταθλητή των 250, Dylan Ferrandis (Yamaha), ο οποίος οδήγησε εντυπωσιακά και με μεγάλη συνέπεια σε όλον τον αγώνα, αλλά δε μπόρεσε να απειλήσει τον νικητή καθώς είχε κάνει μια κάκιστη εκκίνηση.

Τρίτος τερμάτισε ο Christian Craig (Honda), ενώ ο Forkner με την ποινή του κατατάχθηκε πέμπτος, πίσω από τον Michael Mosiman (Husqvarna).

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 16:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon