.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 12:46

AMA Supercross 2022, 1ος αγώνας, Anaheim

Για 4η φορά στην καριέρα του ο Ken Roczen (Honda - 94) πήρε τη νίκη σε εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος στην κατηγορία 450SX. Στη Δυτική περιφέρεια των 250SX, ο Christian Craig (Yamaha) ξεκίνησε με το δεξί, σε έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό αγώνα για τον ίδιο.

Ένα γεμάτο Angel Stadium υποδέχτηκε τους αναβάτες του AMA Supercross στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος στις Η.Π.Α..

Στη μεγάλη κατηγορία η Honda ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι στο Anaheim, για τον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Οι δύο οδηγοί της, ο Ken Roczen και ο Chase Sexton (#23), ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά και κρατούσαν τις δύο πρώτες θέσεις, κάνοντας μάλιστα διαφορά πάνω από έξι δευτερόλεπτα από τους υπόλοιπους.

Ωστόσο προς το τέλος του αγώνα ο Chase Sexton δεν απέφυγε τα λάθη. Είχε δύο πτώσεις, με τη δεύτερη να είναι αυτή που τον έβγαλε εκτός πεντάδας.

Εν τω μεταξύ ο Justin Barcia (GASGAS) είχε ανέβει στη δεύτερη θέση, την οποία του πήρε στη συνέχεια ο πρωταθλητής του 2018, Jason Anderson (Kawasaki).

AMA-Supercross-1os-Agonas-hoi2.jpg

Ο Barcia όμως αντεπιτέθηκε και επέστρεψε στη 2η θέση, με τον Anderson να πέφτει και τελικά να τερματίζει 10ος.

Ένας από τους οδηγούς που είναι γνωστός για τη δυναμική του στα τελευταία στάδια των αγώνων είναι ο Cooper Webb (KTM). Ο Αμερικανός έκανε και πάλι το «θαύμα» του χτες.

Με καταπληκτική οδήγηση στα τελευταία λεπτά, όχι μόνο έφτασε αλλά και ξεπέρασε το εμπόδιο του Barcia για να τερματίσει αυτός στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Roczen, αφήνοντας τρίτο τον οδηγό της GASGAS.

Την ίδια ώρα ο Sexton κέρδιζε θέσεις με μια δική του αντεπίθεση και ανέβηκε έως και την 4η, την οποία όμως έχασε πάνω στον τερματισμό από τον Marvin Musquin (KTM).

AMA-Supercross-1os-Agonas-hoi3.jpg

Στα 250SX (Δυτική περιφέρεια) o Seth Hammer με Kawasaki πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά νωρίς-νωρίς τον ξεπέρασε ο Vince Friese με την Honda του.

Ο Christian Craig (Yamaha) ανέβηκε γρήγορα από την τέταρτη στη δεύτερη θέση και με λιγότερο από 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος, πήρε και το προβάδισμα από τον Friese.

Ο Craig δέχτηκε πίεση από τον Seth Hammaker (Kawasaki) και τον Hunter Lawrence (Honda) και μάλιστα υπήρξε και επαφή στο φινάλε του αγώνα, όμως ο οδηγός της Yamaha κράτησε την πρώτη θέση.

Μια ιδιαίτερη επιτυχία για τον Christian Craig, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στην πίστα όπου και μεγάλωσε παρακολουθώντας από μικρός στις κερκίδες, τις προσπάθειες των οδηγών του πρωταθλήματος!

AMA-Supercross-1os-Agonas-hoi4.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 21:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon