.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 14:18

AMA SX 2021, 17ος αγώνας, Salt Lake City

Αναδείχθηκαν όλοι οι πρωταθλητές μέσα από σκληρές μάχες και χορταστικό θέαμα.

Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monster Energy Supercross 2021 με τον 17ο αγώνα της σεζόν και δεύτερο συνεχόμενο στο Rice-Eccles Stadium της Salt Lake City.

Εκεί ο Ken Roczen θα είχε την τελευταία του ελπίδα να ανατρέψει την πορεία τίτλου 450SX του Cooper Webb, ενόσω οι δύο κλάσεις των 250SX συναντήθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους μια κι έξω.

RS3 5267

450SX

Ο Roczen (Honda) δεν είχε και πολλές ελπίδες για τίτλο, καθώς ο Webb (KTM) διατηρούσε μια ικανότατη διαφορά, αρκετή να του εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από τη 19η θέση, ακόμη κι αν ο αντίπαλός του νικούσε στον αγώνα. Επειδή ωστόσο όλα γίνονται, ο Γερμανός αναβάτης της Honda μπήκε στην πίστα αποφασισμένος να πάρει τη νίκη.

Παρότι στη Holeshot έφτασε πρώτος ο Marvin Musquin (KTM), ο Roczen τον πέρασε πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, ωστόσο ο Webb δεν ήταν μακριά. Από την τρίτη θέση, ο πρωτοπόρος της κατάταξης επέδειξε κάθε διάθεση να μην αρκεστεί σε έναν “έξυπνο” αγώνα και επιτέθηκε στον ομόσταυλό του για να πάρει αυτός τη δεύτερη θέση.

Στη συνέχεια επέδειξε νέα αποθέματα θράσους, κινηγώντας λυσσαλέα τον Roczen και ρισκάροντας ακόμη και απώλεια του τίτλου - σε περίπτωση που έπεφτε εκτός μάχης και ο αντίπαλός του κέρδιζε.

Προέκυψε ωστόσο ένας απρόβλεπτος παράγοντας, το πρόσωπο του Chase Sexton, του rookie ομόσταυλου του Roczen, ο οποίος ήρθε από πίσω, πέρασε τους πάντες και ανέλαβε να οδηγήσει.

Σύντομα ο Webb καθάρισε κι αυτός με τον Roczen και βάλθηκε με επιμονή να κυνηγήσει και τον Sexton. Για τον Roczen η κατάσταση πήρε άσχημη τροπή όταν μάλλον παραδόθηκε ψυχολογικά στην πίεση βλέποντας τον βασικό του αντίπαλο να τον περνά και σύντομα έχασε και το βάθρο από τον Musquin, ενώ συνέχισε να κινείται προς τα πίσω τερματίζοντας τελικά 10ος.

Από ένα σημείο και μετά η θέση του Roczen σήμαινε πως ο Webb θα αναδεικνυόταν πρωταθλητής ακόμη κι αν εγκετέλειπε, έτσι αποφάσισε να πιέσει εκ νέου για τη νίκη, κάτι που κατάφερε στους τελευταίους γύρους του αγώνα όταν η ασφυκτική του πίεση οδήγησε τον Sexton σε ένα μικρό λάθος που ήταν αρκετό για να δώσει στον Webb το ιδανικό κλείσιμο σε μια πετυχημένη χρονιά.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Musquin, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος που χάλασε τον ρυθμό του Sexton και τον υποβάθμισε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Cooper Webb με 388 βαθμούς πανηγύρισε το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημά του στα 450 μετά το 2019, με τον Roczen να μένει στους 353 βαθμούς και τη δεύτερη θέση. Τρίτος κατετάγη ως αναμενόταν ο περσινός πρωταθλητής, Eli Tomac (Kawasaki), που εδώ τερμάτισε μόλις 9ος.

RS3 5296

250SX

Στη μοναδική φετινή συνάντηση των δύο περιφερειών Ανατολής και Δύσης των 250 σε έναν μεγάλο τελικό κρίθηκαν οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Και στις δύο περιφέρειες υπήρχαν ισχυρότατα φαβορί, ο Cole Nichols (Yamaha) στην Ανατολή και ο Justin Cooper (Yamaha) στη Δύση.

Στον πρώτο αρκούσε μια 20ή θέση για να πάρει το στέμμα, ενώ ο δεύτερος ζητούσε μια 17η θέση.

Στον αγώνα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές έρχονταν από Ανατολικά, καθώς ο Jett Lawrence (Honda) πήρε τη μεγάλη νίκη στον μικτό τελικό, μπροστά από τον Nichols που δεν αρκέστηκε στο να σιγουρέψει τον τίτλο μα πάλεψε για τη νίκη ως το τέλος.

Τρίτος τερμάτισε ο Hunter Lawrence (Honda) εκπροσωπώντας τους αναβάτες της Δύσης, ενώ ο Cooper αρκέστηκε στην 9η θέση και φυσικά τον τίτλο της δικής του περιφέρειας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon