.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:31

AMA SX 2021, 13ος αγώνα, Atlanta (ΗΠΑ)

Μετά από μια διακοπή μιας εβδομάδας το παγκόσμιο SX επέστρεψε στην Ατλάντα με τον Eli Tomac να παίρνει μετά από καιρό τη νίκη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021 Monster Energy AMA Supercross υπό την αιγίδα της FIM έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία, έχοντας απολαύσει μια πολύ απαραίτητη παύση μιας εβδομάδας για τους αναβάτες και τις ομάδες που τρέχουν ανά τριάδες τους αγώνες για να βγει το συμπιεσμένο κατά covid πρόγραμμα.

Αυτή η εβδομάδα φέρνει το AMA SX στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Τζόρτζια, Ατλάντα, όπου το Σαββατόβραδο είδε το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα GP που θα γίνουν στο στάδιο Atlanta Motor Speedway.

Μετά από πολλή και δυνατή βροχή στη διάρκεια της ημέρας, το απόγευμα του Σαββάτου απολάμβανε μεν καθαρό ουρανό, μα η πίστα είχε διαμορφωθεί γεμάτη λούκια και λάσπη που θα δυσκόλευαν σημαντικά το έργο των αναβατών,.

450SX

Ο τελικός της μεγάλης κατηγορίας άνοιξε με τον Aaron Plessinger (Yamaha) να παίρνει τη Holeshot και πολύ σύντομα να ανοίγει μια ικανότατη διαφορά 5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Cooper Webb (KTM).

Ενόσω ο πρωτοπόρος κάλπαζε στον δικό του ρυθμό, ο Webb έχανε τη δεύτερη θέση από τον επελαύνοντα Chase Sexton (Honda). Καθώς άρχισε να πλησιάζει τον Plessinger, αυτός έκανε ένα λάθος και έχασε το μπροστινό του, χάνοντας μαζί και αρκετές θέσεις.

Έτσι ο Sexton ανέλαβε να οδηγήσει την κούρσα, την ώρα που ο Eli Tomac (Kawasaki) ερχόταν φουριόζος από πίσω για να πιάσει και να περάσει και αυτός τον Webb. Από εκείνο το σημείο και μετά ο πρωταθλητής του 2020 άρχισε να μαζεύει τον πρωτοπόρο, τον οποίο και πέρασε όταν ο Sexton μπλέχτηκε με έναν αναβάτη που έτρωγε γύρο.

Από τη στιγμή που πέρασε πρώτος ο Tomac δεν απειλήθηκε ξανά και πήρε άνετα την καρό σημαία, με τον Sexton δεύτερο και τον Webb να μην καταφέρνει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση.

Το αποτέλεσμα ωστότο ήταν πολύ θετικό για τον Webb γιατί ο μεγάλος του αντίπαλος για τον τίτλο, Ken Roczen (Honda), έκανε έναν κάκιστο αγώνα που τον έφερε μετά βίας στην 9η θέση.

Έτσι στην κατάταξη ο Webb έφτασε στους 296 βαθμούς, ανοίγοντας τη διαφορά του από τον Roczen (274) στους 22, ενώ ακολουθεί ένα κενό άλλων 14 βαθμών ως τον τρίτο Tomac.

250SX Δυτικής Περιφέρειας

Η φετινή σεζόν για τη Δυτική Περιφέρεια των 250 αποδεικνύεται αρκούντως ανατρεπτική, καθώς στους 6 αγώνες της ως τώρα έχουμε 4 νικητές που δεν είχαν ξανακερδίσει ποτέ σε αυτό το επίπεδο, ενώ ο μόνος που έχει πάρει δύο νίκες φέτος είναι ο έμπειρος πρωτοπόρος της κατάταξης Justin Cooper της Yamaha.

Στην Ατλάντα ο μεγάλος τελικός των 250 κυριαρχήθηκε ξανά από έναν απρόσμενο αναβάτη. Ο Nate Thrasher (Yamaha) προκρίθηκε μετά βίας στον τελικό μέσω του προκριματικού γύρου Last Chance Qualifier, πήρε κακή θέση στη σχάρα, ωστόσο έκανε μια μαγική εκκίνηση παίρνοντας την Holeshot και οδήγησε τη δράση ως και την καρό σημαία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Cooper, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Cameron McAdoo (Kawasaki), ο οποίος επωφελήθηκε της πτώσης που είχε στο τελευταίο στάδιο του αγώνα ο ομόσταυλός του, Garrett Marchbanks, που ως τότε φαινόταν να κρατά γερά την τρίτη θέση.

Στην κατάταξη ο Cooper με 131 βαθμούς άνοιξε ελάχιστα τη διαφορά του από τον McAdoo που ακολουθεί στους 127, ενώ η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από τον Hunter Lawrence (Honda) στους 118 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τρίτης, 13/4, στο ίδιο στάδιο της Ατλάντα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon