.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 13:19

AMA SX 2021, 12ος αγώνας, Arlington (ΗΠΑ)

Τρίτη σερί νίκη για τον Cooper Webb που έχει βαλθεί να ξαναβάψει στο πορτοκαλί την κορυφή του Παγκοσμίου Supercross.

Η τρίτη και τελευταία φετινή επίσκεψη στο Τέξας για το 2021 Monster Energy AMA Supercross, το οποίο λογίζεται ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 20 Μαρτίου, με έναν αξιομνημόνευτο τελικό στη μεγάλη κατηγορία και ένα εν εξελίξει θρίλερ για γερά νεύρα στα 250 της Δύσης.

450SX

Λίγο μετά την εκκίνηση και τη Holeshot που πήρε ο Ken Roczen (Honda), ο τελικός αγώνας των 450 είχε μια πρωταγωνιστική τετράδα βγαλμένη από τα όνειρα κάθε φιλάθλου του SX/MX.

Πίσω από τον Γερμανό κυνηγούσε ο πρωτοπόρος της κατάταξης, Cooper Webb (KTM), με τους Justin Barcia (Gas Gas) και Eli Tomac (Kawasaki) στο κατόπι του – οι τέσσερεις αναβάτες που έχουν πάρει νίκη φέτος σε μια μάχη μεταξύ τους για την πρωτιά, τι καλύτερο;

Καθώς ο Roczen οδηγούσε τον αγώνα με σχετική άνεση, ο Tomac πέρασε τον Barcia και κατεδίωξε τους δύο πρώτους, χωρίς ωστόσο να αφήσει πίσω τον αναβάτη της Gas Gas που έμεινε κοντά.

Ο πρωταθλητής του 2020, Tomac, έπιασε λίγο αργότερα τον Webb και τον πίεσε ασφυκτικά, κάνοντας ωστόσο ένα μικρό λάθος που τον έστειλε ξανά τέταρτο πίσω από τον Barcia. Ακολούθησε νέα σφοδρή μάχη, για το τρίτο σκαλί του βάθρου αυτή τη φορά, με τους δύο υποψήφιους να αλλάζουν αρκετές φορές θέση μεταξύ τους πριν τελικά επικρατήσει ο Tomac.

Μπροστά ωστόσο είχε ανάψει μια νέα μονομαχία όταν ο Webb έπιασε τον Roczen με ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη του αγώνα και τον πέρασε. Οι δυο τους συνέχισαν να χαρίζουν στενές και αγωνιώδεις μάχες ως το τέλος, με τον Webb να κρατά αγχωτικά την πρωτοπορία για μια σπουδαία νίκη επί του βασικού του διώκτη για τον τίτλο του 2021.

Σαρώνοντας τους τρεις αγώνες του Τέξας, ο Webb – που είχε έρθει εδώ ως δεύτερος στην κατάταξη πριν μια εβδομάδα – άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του στην κορυφή με 275 βαθμούς, 15 περισσότερους από τον Roczen. Ο δε Tomac εδραιώνεται στην τρίτη θέση με 234 βαθμούς, 20 περισσότερους από τον τέταρτο Barcia, μα δεν φαίνεται να έχει πια ρεαλιστικά βαθμολογικά περιθώρια για να παλέψει για το στέμμα.

250SX Δυτικής Περιφέρειας

Ο Justin Cooper (Yamaha) είχε μείνει τους τρεις τελευταίους αγώνες μακριά από το βάθρο, ωστόσο στον τρίτο αγώνα του Τέξας επέστρεψε με μια εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση.

Αφού έστριψε πρώτος στη Holeshot, ανέλαβε να οδηγήσει τον αγώνα με ρυθμό που κανένας πλην ενός δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Αυτός ο ένας ήταν ο Cameron McAdoo (Kawasaki), ο οποίος έστριψε πέμπτος στην πρώτη στροφή, μα δυο στροφές αργότερα ήταν δεύτερος και κυνηγούσε τον πρώτο. Κρατήθηκε κοντά του για περίπου τα δύο τρίτα του αγώνα, μα εκεί που θα περιμέναμε να κάνει την επίθεσή του αυτή ήρθε από τον Cooper, ο οποίος άρχισε να ανοίγει τη διαφορά καθ’ οδόν προς μια απολύτως κυριαρχική νίκη.

Όσο για το τρίτο σκαλί του βάθρου, αυτό έδειχνε καπαρωμένο από τον Hunter Lawrence (Honda), ώσπου έκανε ένα αβίαστο λάθος με έξοδο από την πίστα που τον υποβάθμισε στην πέμπτη θέση. Κερδισμένος ήταν ο Seth Hammaker (Kawasaki) που είχε ανέβει μετά από σκληρές μάχες στην τέταρτη θέση και ξαφνικά βρέθηκε με μια ανέλπιστη θέση βάθρου στα χέρια.

Στη βαθμολογία ο Cooper πέρασε εκ νέου πρώτος με 108 βαθμούς, αλλά δεν μπορεί να εφησυχάσει με τον McAdoo δύο βαθμούς πίσω του και τον Lawrence άλλους τέσσερεις πιο κάτω.

Το πρωτάθλημα πάει τώρα σε μια διακοπή περίπου 20 ημερών, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στην Ατλάντα, στην πολιτεία της Τζόρτζια, για τρεις σερί αγώνες στην εβδομάδα 10 ως 17 Απριλίου 2021, πριν οδηγηθούμε στο μεγάλο φινάλε με δύο αγώνες στη Γιούτα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες AMA SX 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon