.
Κατηγορία AMA Supercross
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 13:43

AMA SX 2021, 11ος αγώνας, Arlington (ΗΠΑ)

Με μια ακόμη νίκη ο Cooper Webb διευρύνει την πρωτοπορία του στα 450, ενώ στα 250 η ποικιλία συνεχίζεται με τέταρτο διαφορετικό νικητή σε ισάριθμους αγώνες.

Μόλις τρεις μέρες μετά τον πρώτο από τους τρεις σερί αγώνες στο Άρλινγκτον του Τέξας, το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2021 Monster Energy AMA Supercross επέστρεψε στη δράση με τον 11ο γύρο του.

450SX

Στον προηγούμενο αγώνα του Τέξας, τον πρώτο της τριάδας που φιλοξενείται σε διάστημα μιας εβδομάδας στο AT&T Stadium, ο Cooper Webb (KTM) πήρε τη νίκη και προσπέρασε τον Ken Roczen (Honda) στην κορυφή της κατάταξης.

Αυτά συνέβαιναν το περασμένο Σάββατο, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα το περιορισμένο κοινό που βρέθηκε στην πίστα είχε την τύχη να δει τους τρεις πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος να ξεχωρίζουν από την αρχή στην κεφαλή του αγώνα.

Οι Webb, Eli Tomac (Kawasaki) και Roczen έστριψαν με αυτή τη σειρά στη Holeshot και άφησαν να εννοηθεί πως η μάχη που όλοι περίμεναν από την αρχή της σεζόν επιτέλους έφτασε.

Η πραγματικότητα δεν απείχε πολύ, καθώς ο Webb οδηγούσε και ο Tomac κυνηγούσε, ωστόσο ο Roczen δεν φάνηκε να μπορεί να τους ακολουθήσει και σταδιακά έχασε λίγο κρίσιμο έδαφος.

Ο πρωταθλητής του 2020, Tomac, προσπάθησε πολύ να πιάσει τον πρωταθλητή του 2019, Webb, ωστόσο ένα λάθος του κόστισε μερικά δευτερόλεπτα που δεν κατάφερε ποτέ να ανακτήσει, έτσι ο αναβάτης της Red Bull KTM πήρε την καρό σημαία όπως ακριβώς και το περασμένο Σάββατο 13/3.

Ο Tomac ακολούθησε δεύτερος και το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Roczen.

Στη βαθμολογία ο Webb (249 βαθμοί) πήρε μια ανάσα αφήνοντας τον 12 βαθμούς πίσω του Roczen (237 β.), ενώ ο Tomac πλησίασε λίγο με τους 213 βαθμούς που έχει μαζέψει ως τώρα.

250SX Δυτικής Περιφέρειας

Ο τέταρτος αγώνας της Δυτικής Περιφέρειας των 250 δεν έσπασε τη φετινή παράδοση, αναδεικνύοντας τον τέταρτο διαφορετικό νικητή ως τώρα.

Αυτή τη φορά ο θριαμβευτής του Άρλινγκτον ήταν ο Hunter Lawrence (Honda), ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο κορυφαίο επίπεδο του Supercross.

Για να φτάσει εκεί χρειάστηκε μια μαγική κίνηση κατά την οποία προσπέρασε δύο αναβάτες μαζί, ανέλαβε να οδηγήσει και έβγαλε έναν ρυθμό που κανείς δεν μπορούσε να ακολουθήσει ως την καρό σημαία.

Δεύτερος τερμάτισε ο Jalek Swoll (Husqvarna) και τρίτος ο Kyle Peters (Honda).

Με αυτή τη νίκη ο Lawrence έκανε την απόλυτη ανατροπή και πέρασε πρώτος στην κατάταξη με 84 βαθμούς, οριακά μπροστά από τον Cameron McAdoo (Kawasaki) με 83 και τον Justin Cooper (Yamaha) με 82, οι οποίοι έκαναν κακό αγώνα και τερμάτισαν μόλις στις θέσεις 10 και 11 αντιστοίχως.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται το Σάββατο 20/3 με τον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Τέξας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon