.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 16:32

AMA SX 2021, 10ος αγώνας, Arlington (ΗΠΑ)

Ο Cooper Webb κερδίζει ξανά και φέρνει την ΚΤΜ του στην πρώτη θέση της κατάταξης προσπερνώντας τον Ken Roczen της Honda.

Το AT&T Stadium στο Arlington του Τέξας ήταν γεμάτο στην επιτρεπτή του χωρητικότητα σύμφωνα με τα δεδομένα του covid, υποδεχόμενο τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Monster Energy AMA Supercross 2021 για τον δέκατο γύρο του πρωταθλήματος – και τρίτο της Δυτικής Περιφέρειας των 250.

Με μια μάχη κορυφής των 450 να μαίνεται μεταξύ των Ken Roczen (Honda) και Cooper Webb (ΚΤΜ), αλλά και τα 250 της Δύσης να έχουν αρχίσει με δύο διαφορετικούς νικητές στους πρώτους δύο αγώνες, το ενδιαφέρον για την εξέλιξη των πρωταθλημάτων ήταν στο κόκκινο.

450SX

O Dean Wilson πήρε με τη Husqvarna του τη Holeshot, ωστόσο δεν χάρηκε και πολύ την πρωτοπορεία του, καθώς ο Webb τον πέρασε πολύ γρήγορα και έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με τον ανταγωνισμό, οδηγώντας ταχύτατα ως την καρό σημαία.

Ο μόνος που προσπάθησε να τον πιάσει ήταν ο Justin Barcia (Gas Gas), καθώς σκαρφάλωσε γρήγορα στη δεύτερη θέση και άρχισε να κλείνει τη διαφορά του από τον πρώτο. Στη συμπλήρωση του δεκάλεπτου ωστόσο, ο Webb έριξε κι άλλο τα γυρολόγιά του, ξανάνοιξε την απόστασή του από τον δεύτερο και καθάρισε το ζήτημα πριν καν αυτό εξελιχθεί σε μάχη.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jason Anderson (Husqvarna), ο οποίος χρειάστηκε 16 γύρους να να ανέβει από την όγδοη θέση που είχε μετά την πρώτη στροφή ως την τρίτη, αφότου πέρασε και τον ως τότε τρίτο Chase Sexton (Honda).

Ο πρωτοπόρος Roczen έπεσε στον προκριματικό αγώνα και πήρε μια κακή θέση στη σχάρα εκκίνησης, έτσι έχασε πολύ χρόνο μαχόμενος με το κυρίως μπουλούκι αναβατών. Στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν 11ος και στο τέλος κατάφερε να φτάσει ως την έκτη θέση.

Ο δε πρωταθλητής του 2020, Eli Tomac (Kawasaki), υπέφερε από παρόμοια μοίρα με τον Roczen αλλά σε λίγο πιο πίσω θέσεις. Η μεγάλη του προσπάθεια να ξεχωρίσει από το πλήθος τον ανέβασε ως την όγδοη θέση.

Με τη νέα του νίκη ο Webb έφτασε στους 223 βαθμούς και προσπέρασε τον Roczen (216 β.) στην κορυφή. Ο δε τρίτος της κατάταξης, Tomac, με 190 βαθμούς βλέπει λιγοστεύουν γρήγορα οι όποιες ελπίδες του για νέα κατάκτηση του στέμματος.

250SX Δυτικής Περιφέρειας

Στους δύο πρώτους αγώνες των “Δυτικών” 250 οι Cameron McAdoo (Kawasaki) και Justin Cooper (Yamaha) είχαν ξεχωρίσει ως πρώτα διαφαινόμενα φαβορί για τον τίτλο, ωστόσο στο Τέξας προέκυψε ένας αναπάντεχος πρωταγωνιστής.

Ο rookie της Kawasaki, Seth Hammaker, εκτοξεύτηκε στην εκκίνηση, πήρε τη Holeshot και εξαφανίστηκε προς τη νίκη, την πρώτη της καριέρας του στην κατηγορία. Ο νεαρός Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την κακή μέρα των δύο πρωτοπόρων, οι οποίοι έμπλεξαν στην κίνηση και παρέα προσπαθούσαν να φτάσουν στις θέσεις του βάθρου.

Εν τέλει τη δεύτερη θέση του μεγάλου τελικού πήρε ο σταθερός Hunter Lawrence (Honda), ενώ ο McAdoo κατάφερε να φτάσει ως το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας τέταρτο τον Cooper.

Στη βαθμολογία ο McAdoo οδηγεί με 70 βαθμούς, ο Cooper ακολουθεί από κοντά με 64, ενώ ο Lawrence καραδοκεί στους 58.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στην ίδια πίστα με έναν δεύτερο αγώνα την Τρίτη 16/3 και ολοκληρώνει με τον τρίτο και τελευταίο το Σάββατο 20/3.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος AMA SX 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon